Рогатица: Четири пута отпуштали исте директоре

О непоштовању закона и судских пресуда актуелне СНСД власти у Рогатици свједочи примјер сад већ бивших директора Центра за социјални рад, Дома здравља и Комуналног предузећа „Комрад“ који су експресно, прије истека мандата смијењени са дужности.

Република Српска 03.09.2019 | 20:17
Рогатица: Четири пута отпуштали исте директоре
Драгана Бакмаз, до прије двије године директор Центра за социјални рад и одборник ПДП, пошто се није приклонила скупштинској већини као двојица њених партијских колега, била је одмах кажњена губитком функције, али је правду потражила на суду.

''Четири пута су ме, након судских пресуда, разрјешавали зато што нисам хтјела да учествујем у њиховој скупштинској већини, па сам своја права морала да остварим судским путем. Тако сам имала три управна спора која су ријешена у моју корист јер су у управном поступку поништена рјешења скупштине општине о мом разрјешењу, а имала сами три радна спора позитивна. Једино је исправно рјешење о смјени након истека мандата који су одуговлачењем дочекали'', каже Бакмазова.

Она још једном истиче да као правник по струци није чула да је неко четири пута разрјешаван са функције.

''Општина је проналазила разне разлоге који су били незаконити и неоправдани да би ме уклонили са мјеста директора и сад сам на бироу рада'', наглашава Бакмазова.

Предсједник Општинског одбора СДС Томислав Пухалац наводи да је општинска власт у Рогатици позната по непровођењу судских одлука.

''Скупштинска већина је овдје под строгом контролом СНСД и начелника Милирада Јагодића'', додаје Пухалац.

Сва три и по три пута смјењивана директора добила су општину у судском поступку. Драгани Бакмаз ће се исплатити из буџета општине више од 30.000 КМ,исто тако и бившем директорима Дома здравља Његошу Трипковићу и „Комарда“ Брану Ујићу.

Покушали смо да начелника општине Милорада Јагодића питамо зашто су смијењени наведени директори и колико им се новца мора да исплати за заостале плате, доприносе и судске трошкове, али даље од његове секретарице се није могло, која је рекла да је „ начелник још увијек на састанку“.

Кад се све сабере из буџетских средстава од новца грађана Рогатице због незаконитих одлука издвојиће се више од 100.000 КМ.

Што се Бакмазове тиче, она је ових дана потписала приступницу рогатичком СДС.

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Лукреције

03.09.2019 18:37

Све сто је добро у Рогстици је захваљујуци прије свега г. Јагодицу. Анализирајте само сумско газдинство. Једно од ријетких да не послује у губитку. Сад кад се заводи рад и ред неки то не могу да схвате. Г. Јагодицу посто имам увид у рад сумских газдинстава вјерујрм у сваки вас потез. Да је висе таквих руководилаца и нацелника опстина у РС камо среце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажи

03.09.2019 19:28

Ти си Новаковићу заиста болестан. Јагодић је најгори директор и најгори начелник од како је Рогатица настала Ти си лажов за медаљу

Name

Данко Караџа

03.09.2019 19:29

Нека нама само Милорад даје грађу па нека и он по мало узима за себе.

Name

Лимиц-Кусиц

03.09.2019 20:25

Јагодиц је неопјевани лопов а Сјемец је направио гигантом покојни Милета Лимиц. Јагодиц је острасцен и зао цовјек и као такав не мозе бити добар и објективан нацелник.

Name

РЕ ЛУКРЕЦИЈА - WИКИПЕДИЈА

04.09.2019 05:18

Лукреција Борџија је припадала једној од најомраженијих породица у историји око које су се плели неизрециви злочини, укључујући и Лукрецијин инцест!

Name

Милорад

04.09.2019 06:36

Сјемећ су заиста створили Милета Лимић и Секул Марковић. Они су младе "стручњаке",а сада политичаре гледали као своју дјецу. Ето како им та "дјеца" вратише за тај очински однос и за све оно што су учинили за њих. Секули велики,велики поздрав, а Милети нека је лака земља.

Name

Сарајлија

04.09.2019 19:37

Хајде ови сто блате Јагодица да ми казу ста је то сто је предходна власт урадила у Рогатици за вријемо своје владавине,тацније Томо један и Томо други

Name

дијете рога'це

03.09.2019 19:06

Сумњам да су нам очеви,док су били под командом легендарног нам Војводе у рату,овако цвикали од њега,како ми сада цвикамо од нашег Милорада..Ово је "неустрашива"генерација нас рога'чана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рогатичанин

04.09.2019 05:07

За 4 године мандата претходног СДС-ов начелник Томислав Општина рогатица није изгубила ни један једини судски спор. У Јагодићевом мандату све се ради насилнички и противзаконито, изгубио је на десетине судских спорова, питање је је ли и један добио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само питам

04.09.2019 05:32

Пошто је Милорад Јагодич политичким насилништвом оштетио грађане Рогатице за 100 000 КМ хоће ли тужилаштво сад покренути поступак против њега и тражити надокнаду штете?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стари Рогатицанин

04.09.2019 05:48

Ко не позна Молорада Јагодица од његових сколских дана не мозе ни замислити колико је ограницен или боље рецено приглуп, Како је тај цовјек заврвсио факултет и помоцу ксквих трикова ко зна. Познато је и да су му други полагали испите директно Секула Матковиц.И сада се мали Милорад понаса као онај велики Милорад .А само прије десетск гофина био је велики кадар СДС-па промјени цовјек дрес и постаде велики кадар СНСД-а.....имало би се ста о овом криминалцу и преваранту пет дна писати..једно је сигурно тренутно је највеци трофејни.медјед у СГ Сјемец јер јос увјек управља оивом фирмом ...Народе размислите јос годину дана имате ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трактор

04.09.2019 07:07

Немојте ми само рогатицки СДС велицати. Погледајте само колико је ствари урађено у граду за 3 задње године. А то како је др Трипковиц ојадио град својом специјализацијом нико не писе. Само зеру будите искрени. Имали смо пресједника РС из Рогатице, ста смо добили...

Name

XXX

04.09.2019 19:53

О марифетлуцима Милорада Јагодица би се имало ста сатима писати. У свему опонаса свог партијског газду, у бахацењу, омаловазавању, мобинг му је специјалност. Доласком за нацелника најмање десет бивсих "неподесних" радника- опстинских слузбеника добило је двојнике, а стари само долазе на посао, примају плату иако буквално ниста не раде. Знаци, све дупле плате, па који опстински будзет то мозе издрзати. Постави у парку играцке за дјецу, пресјеца врпцу, а сто воли да се слика, па то је невидјено. Из "Сјемеца" извуце и последњу марку и овог доведе у губитак, не да тамо људима раде свој посао, вец и о најмањој ситници се он мора питати. За сад толико, слиједи наставак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трактор

06.09.2019 08:30

Па сто Томо.не направи играонице за дјецу!??? Срам те било ста ти омаловажаваш!!!

Name

ЦЛАН СНСД-а

05.09.2019 10:42

Па ста се ово ради за име Бога? Ста цека друствени правобранилац, сто не подноси кривицну пријаву против тог бандита због непостовања ове и многих других судских пресуда из пар протеклих година? Неко се пита ста је урадио Томо Пухалац за свог мандата. Урадио је висе него сто би јадо Јагодиц за три и висе мандата - уредио корито Ракитнице, Стјенице и сири плато обезбједио са водом, реконструисао сколу на Борици, коју овај годинама дрзи закљуцану и не зели да јој осмисли намјену, увелико одмакао са радовима на изградњи базена за купање, које је Милокрад једва наставио након двије године мандата, и ста јос све није...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

06.09.2019 15:04

Ма немој прицате све је то урадио твој томица,а не писес колико је становника напустило Рогатицу за вријеме њиховог мандата,дали знас колико је Рогатица имала становника 2000г. а колико на крају мандата владавине тома једног и другог