Rogatica: Četiri puta otpuštali iste direktore

O nepoštovanju zakona i sudskih presuda aktuelne SNSD vlasti u Rogatici svjedoči primjer sad već bivših direktora Centra za socijalni rad, Doma zdravlja i Komunalnog preduzeća „Komrad“ koji su ekspresno, prije isteka mandata smijenjeni sa dužnosti.

Republika Srpska 03.09.2019 | 20:17
Rogatica: Četiri puta otpuštali iste direktore
Dragana Bakmaz, do prije dvije godine direktor Centra za socijalni rad i odbornik PDP, pošto se nije priklonila skupštinskoj većini kao dvojica njenih partijskih kolega, bila je odmah kažnjena gubitkom funkcije, ali je pravdu potražila na sudu.

''Četiri puta su me, nakon sudskih presuda, razrješavali zato što nisam htjela da učestvujem u njihovoj skupštinskoj većini, pa sam svoja prava morala da ostvarim sudskim putem. Tako sam imala tri upravna spora koja su riješena u moju korist jer su u upravnom postupku poništena rješenja skupštine opštine o mom razrješenju, a imala sami tri radna spora pozitivna. Jedino je ispravno rješenje o smjeni nakon isteka mandata koji su odugovlačenjem dočekali'', kaže Bakmazova.

Ona još jednom ističe da kao pravnik po struci nije čula da je neko četiri puta razrješavan sa funkcije.

''Opština je pronalazila razne razloge koji su bili nezakoniti i neopravdani da bi me uklonili sa mjesta direktora i sad sam na birou rada'', naglašava Bakmazova.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS Tomislav Puhalac navodi da je opštinska vlast u Rogatici poznata po neprovođenju sudskih odluka.

''Skupštinska većina je ovdje pod strogom kontrolom SNSD i načelnika Milirada Jagodića'', dodaje Puhalac.

Sva tri i po tri puta smjenjivana direktora dobila su opštinu u sudskom postupku. Dragani Bakmaz će se isplatiti iz budžeta opštine više od 30.000 KM,isto tako i bivšem direktorima Doma zdravlja Njegošu Tripkoviću i „Komarda“ Branu Ujiću.

Pokušali smo da načelnika opštine Milorada Jagodića pitamo zašto su smijenjeni navedeni direktori i koliko im se novca mora da isplati za zaostale plate, doprinose i sudske troškove, ali dalje od njegove sekretarice se nije moglo, koja je rekla da je „ načelnik još uvijek na sastanku“.

Kad se sve sabere iz budžetskih sredstava od novca građana Rogatice zbog nezakonitih odluka izdvojiće se više od 100.000 KM.

Što se Bakmazove tiče, ona je ovih dana potpisala pristupnicu rogatičkom SDS.

(BN)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Lukrecije

03.09.2019 18:37

Sve sto je dobro u Rogstici je zahvaljujuci prije svega g. Jagodicu. Analizirajte samo sumsko gazdinstvo. Jedno od rijetkih da ne posluje u gubitku. Sad kad se zavodi rad i red neki to ne mogu da shvate. G. Jagodicu posto imam uvid u rad sumskih gazdinstava vjerujrm u svaki vas potez. Da je vise takvih rukovodilaca i nacelnika opstina u RS kamo srece.

ODGOVORITE
Name

Laži

03.09.2019 19:28

Ti si Novakoviću zaista bolestan. Jagodić je najgori direktor i najgori načelnik od kako je Rogatica nastala Ti si lažov za medalju

Name

Danko Karadža

03.09.2019 19:29

Neka nama samo Milorad daje građu pa neka i on po malo uzima za sebe.

Name

Limic-Kusic

03.09.2019 20:25

Jagodic je neopjevani lopov a Sjemec je napravio gigantom pokojni Mileta Limic. Jagodic je ostrascen i zao covjek i kao takav ne moze biti dobar i objektivan nacelnik.

Name

RE LUKRECIJA - WIKIPEDIJA

04.09.2019 05:18

Lukrecija Bordžija je pripadala jednoj od najomraženijih porodica u istoriji oko koje su se pleli neizrecivi zločini, uključujući i Lukrecijin incest!

Name

Milorad

04.09.2019 06:36

Sjemeć su zaista stvorili Mileta Limić i Sekul Marković. Oni su mlade "stručnjake",a sada političare gledali kao svoju djecu. Eto kako im ta "djeca" vratiše za taj očinski odnos i za sve ono što su učinili za njih. Sekuli veliki,veliki pozdrav, a Mileti neka je laka zemlja.

Name

Sarajlija

04.09.2019 19:37

Hajde ovi sto blate Jagodica da mi kazu sta je to sto je predhodna vlast uradila u Rogatici za vrijemo svoje vladavine,tacnije Tomo jedan i Tomo drugi

Name

dijete roga'ce

03.09.2019 19:06

Sumnjam da su nam očevi,dok su bili pod komandom legendarnog nam Vojvode u ratu,ovako cvikali od njega,kako mi sada cvikamo od našeg Milorada..Ovo je "neustrašiva"generacija nas roga'čana!

ODGOVORITE
Name

Rogatičanin

04.09.2019 05:07

Za 4 godine mandata prethodnog SDS-ov načelnik Tomislav Opština rogatica nije izgubila ni jedan jedini sudski spor. U Jagodićevom mandatu sve se radi nasilnički i protivzakonito, izgubio je na desetine sudskih sporova, pitanje je je li i jedan dobio.

ODGOVORITE
Name

samo pitam

04.09.2019 05:32

Pošto je Milorad Jagodič političkim nasilništvom oštetio građane Rogatice za 100 000 KM hoće li tužilaštvo sad pokrenuti postupak protiv njega i tražiti nadoknadu štete?

ODGOVORITE
Name

Stari Rogaticanin

04.09.2019 05:48

Ko ne pozna Molorada Jagodica od njegovih skolskih dana ne moze ni zamisliti koliko je ogranicen ili bolje receno priglup, Kako je taj covjek zavrvsio fakultet i pomocu kskvih trikova ko zna. Poznato je i da su mu drugi polagali ispite direktno Sekula Matkovic.I sada se mali Milorad ponasa kao onaj veliki Milorad .A samo prije desetsk gofina bio je veliki kadar SDS-pa promjeni covjek dres i postade veliki kadar SNSD-a.....imalo bi se sta o ovom kriminalcu i prevarantu pet dna pisati..jedno je sigurno trenutno je najveci trofejni.medjed u SG Sjemec jer jos uvjek upravlja oivom firmom ...Narode razmislite jos godinu dana imate ....

ODGOVORITE
Name

Traktor

04.09.2019 07:07

Nemojte mi samo rogaticki SDS velicati. Pogledajte samo koliko je stvari urađeno u gradu za 3 zadnje godine. A to kako je dr Tripkovic ojadio grad svojom specijalizacijom niko ne pise. Samo zeru budite iskreni. Imali smo presjednika RS iz Rogatice, sta smo dobili...

Name

XXX

04.09.2019 19:53

O marifetlucima Milorada Jagodica bi se imalo sta satima pisati. U svemu oponasa svog partijskog gazdu, u bahacenju, omalovazavanju, mobing mu je specijalnost. Dolaskom za nacelnika najmanje deset bivsih "nepodesnih" radnika- opstinskih sluzbenika dobilo je dvojnike, a stari samo dolaze na posao, primaju platu iako bukvalno nista ne rade. Znaci, sve duple plate, pa koji opstinski budzet to moze izdrzati. Postavi u parku igracke za djecu, presjeca vrpcu, a sto voli da se slika, pa to je nevidjeno. Iz "Sjemeca" izvuce i poslednju marku i ovog dovede u gubitak, ne da tamo ljudima rade svoj posao, vec i o najmanjoj sitnici se on mora pitati. Za sad toliko, slijedi nastavak.

ODGOVORITE
Name

Traktor

06.09.2019 08:30

Pa sto Tomo.ne napravi igraonice za djecu!??? Sram te bilo sta ti omalovažavaš!!!

Name

CLAN SNSD-a

05.09.2019 10:42

Pa sta se ovo radi za ime Boga? Sta ceka drustveni pravobranilac, sto ne podnosi krivicnu prijavu protiv tog bandita zbog nepostovanja ove i mnogih drugih sudskih presuda iz par proteklih godina? Neko se pita sta je uradio Tomo Puhalac za svog mandata. Uradio je vise nego sto bi jado Jagodic za tri i vise mandata - uredio korito Rakitnice, Stjenice i siri plato obezbjedio sa vodom, rekonstruisao skolu na Borici, koju ovaj godinama drzi zakljucanu i ne zeli da joj osmisli namjenu, uveliko odmakao sa radovima na izgradnji bazena za kupanje, koje je Milokrad jedva nastavio nakon dvije godine mandata, i sta jos sve nije...

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

06.09.2019 15:04

Ma nemoj pricate sve je to uradio tvoj tomica,a ne pises koliko je stanovnika napustilo Rogaticu za vrijeme njihovog mandata,dali znas koliko je Rogatica imala stanovnika 2000g. a koliko na kraju mandata vladavine toma jednog i drugog