Бекер: Ђоковић никад није 100% спреман!

Немац је говорио о повлачењу најбољег тенисера света са УС Опена и све чешћем коришћењу медицинске помоћи врхунских тенисера.

Тенис 04.09.2019 | 15:17
Бекер: Ђоковић никад није 100% спреман!
Борис Бекер је у студију Еуроспорта говорио о ситуацији у којој се Новак Ђоковић нашао у мечу четвртог кола УС Опена. Србин је предао меч Стану Вавринки због повреде рамена након вођства Швајцарца са 2:0 у сетовима и 2:1 у трећем.

Бекер је у разговору са Матсом Виландером истакао да се у модерном тенису далеко више води рачуна о физичком стању играча.

"Све више виђамо да се физиотерапеути позивају на терен током мечева. То је право играча и они могу да то користе максимално у своју корист, унутар правила", рекао је Бекер пре него што се кратко осврнуо на свог некадашњег играча.

"Знам Новака врло добро и могу да кажем да са физичке тачке гледишта он никада није играо 100 одсто без проблема", открио је освајач шест грен слем трофеја.

Ђоковић ће од наредног понедељка имати 9865 поена на АТП листи, док би Надал тријумфом у Њујорку "истопио" заостатак на само 640 бодова.

Виландер је био сличног размишљања, назначивши да су се времена у тенису променила.

"Не можемо да поредимо приступ какав смо ми некада имали са данашњим. Никада нисам звао физиотерапеута на терен осим када сам имао повреду зглоба. Тада, нисмо толико обраћали пажњу на те проблеме и само смо размишљали о игрању. Сигурно је да сам освајао турнире када нисам био потпуно спреман", рекао је Виландер и наставио о Ђоковићевој ситуацији.

"Данас је приступ другачији и играчи имају своје кондиционе тренере и физиотерапеуте. Мишљења сам да је Новак освајао турнире у прошлости када није био 100 одсто спреман", закључио је Виландер.

Ђоковић је због предаје меча Вавринки изгубио чак 1820 бодова на АТП листи, пошто је био бранилац трофеја из 2018. и по окончању УС Опена његова предност на челу листе могла би да буде у великој мери смањена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар