Станић критикује: Додик кукавица, најаве блефирање

Шеф посланичког клуба Српске демократске странке (СДС) у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић тврди да је члан Предсједништва БиХ Милорад Додик одустао од посебне сједнице парламента у вези с враћањем надлежности ентитетима те да су његове најаве о томе биле „блефирање“, преноси Фена

Република Српска 03.09.2019 | 19:08
Станић критикује: Додик кукавица, најаве блефирање
Тврди да Додик нема храбрости да предложи ниједно од рјешења за враћање надлежности Републике Српске с нивоа БиХ, назвавши Додика „кукавицом“.

- Његови приједлози су били неуставни, јер је управо његова партија све те надлежности о којима говори потврдила у парламентима БиХ и РС - рекао је Станић новинарима у Бањој Луци.

Каже да су Додик и СНСД ушли у путању ка НАТО-у, која је незаустављива те да им је сада друго рјешење, ако тим путем неће да иду, да нестану с политичке сцене.

- Додик би морао да каже да се одриче свих докумената које је потписао бивши члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић и свих својих изјава у вези с НАТО-ом... Нема трећег рјешења. То није игра с опозицијом у РС, већ са свјетским играчима, којима није дорастао - додао је Станић.

Тврди да је РС социјално-економски угрожена и да је на сцени косовски синдром..

Сматра да влада, "неодговорним односном, не може зауставити енорман одлив становништва", указавши на потребу да се усвоји политика "заустављања одласка становништва и продаје имовине онима који нису из РС".



(БН/Фена)

Коментари / 34

Оставите коментар
Name

Гурко

03.09.2019 17:17

Цецина пјесма...Кукавица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зналац

03.09.2019 18:31

Додик и СНСД су пренијели 68 надлезности са Ентитета РС на ниво Дрзаве Босне и Херцеговине, гласајуци у Парламенту БиХ али и у Скупстини РС-а за пренос тих надлезности, укљуцујуци Одбрану и Сигурност, Индиректно опорезивање, Судско и Тузилацко вијеце и јос многе друге институције и агенције. Да би се те надлезности вратиле поново на ниво Ентитета морају се поново изгласати у Парламенту БиХ а то це се догодити никада.Додик и СНСД само дзаба лазу и тролају јадни, напацени и покрадени Српски народ, то види свако осим самих Срба. За рат треба новац и наорузање сто Додик нити има а нити це имати, само моземо изгубити РС и ово ста сада имамо. Ако СНСД и Додил остану на власти урусит це економију, предузеца и будзет РС-а, тако да нецемо имати ниста. Ситуација је алармантна и поразавајуца за РС.

Name

Судија

03.09.2019 18:35

Додик мора знати да нема успоставе Вијеца Министара, док се не усвоји годисњи национални план /АНП/ за НАТО интеграције, то мора да буде јасно свима нама у РС-у, јер потписали смо МАП и постепено приблизавање НАТОу, заступници СНСД-а гласали за то и сада се морају испостовати Медународни споразуми и дрзавни закони и акти. Небојса Рад!мановиц /СНСД/ је по налогу Милорада Додика и у име Предсједниства БиХ молио да се убрза приступ НАТО пакту, а сада када је НАТО савез прихватио ту Радмановицеву апликацију и молбу, хоцес Додице назад. Нема назад, медјународноправни споразуми и акти се морају спроводити у демократској дрзави, па свидјало сето нама или не, то је тако и мора се то испостовати или неце Комсиц и Дзаферовиц дати сагласност и нема мандатара Тегелтије. Мислис Додице мозес и у Сарајеву, као у РС да крсис усвојене Законе које је СНСД подрзао и усвојио у Парламенту БиХ иако их је СДС упозоравао да то не раде. Сада зањите сами, сто сте посијали.

Name

Економист

03.09.2019 18:37

Укупан дуг Републике Српске скоро седам милијарди КМ, а не 5,8 милијарди.Власт у РС-у не укључује дуг здравственог система који прелази милијарду КМ. Укупно дуговање јавних здравствених установа у 2015. години износило је 513 милиона КМ, а са 31. мартом ове године износи 631 милион КМ. Када укључимо дуговања Фонда здравственог осигурања то значи да здравствени систем има дуг који прелази милијарду КМ. А Додик несто прица о самосталности РС-а, која це нам за годину тотално банкротирати, ако овако наставе да узимају кредите и урусавају јавна предузеца, која све висе тону у дубијозу и енормне дугове, који це довести ускоро до њиховог гасења, а радници це остати без посла и самим тиме отици из ове дрзаве. Ако остане ова власт са СНСД на целу слиједи нам тотални банкрот и распад РС-а.

Name

ЧУЈТЕ СРБИ

04.09.2019 06:22

Није могуће да до сада нисмо схватили ноторну чињеницу да је Додик инсталисан у институције Републике Српске с једним јединим задатком,да Република Српска нестане.Својевремено је сличан задатак имао Стипе Месић,да изнутра развали СФРЈ.

Name

Вјецити опозиционар

03.09.2019 17:18

Кукавица него шта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е станицу

03.09.2019 17:22

На крају све упрска, чуј забранити продају имовине онима који нису из РС, то је исто као да кажеш имовину која се продаје у Вијацанима могу купити само вијацанци. Сматрао сам те нормалним политичаром код оно......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

03.09.2019 18:00

Реторика му је некада добра али све је лазно када он хвали Калабица а овај Калабиц Додикова слуга.Он и Додик би требали да дијеле целију да је закона и правде.

Name

Сер од Добоја

03.09.2019 20:04

РЕ Е станицу хахха тачно му је задња реченица све покварила, нико никоме не може забрањивати располагање и уживање приватне имовине, нема тог закона који може мене спријечити да продам кућу и црном дјаволу само ако ја то желим, а ту је то негдје.

Name

03.09.2019 17:23

Па сто нисте ви вратили кад сте били на власти. Сто је врацено врацено ову прицу прицају веце кукавице него сто је Додик,а он је највеца кукавица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блиц

04.09.2019 04:22

СНСД на челу са предсједником Додиком је чувар Републике Српске! Наша је срећа да имамо господина Додика!

Name

Даре

03.09.2019 17:25

Додик помало разумије, полако док схвати ста ради ваљда нам сване

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

03.09.2019 17:28

Хајде Станицу стисни петљу па ви предлозите Скупстини РС повратак надлезности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бања Лука

03.09.2019 18:00

Хало,како мислимо једнострано вратити надлезности,ваљда се јос неко пита око тога,ко це тај једнострани акт постовати,па СНСД клика је то уз сагласност усвојила е сад ми би да се ј.бемо ал да нам не удје.Бозе,какви све тупани зиве у Републици Српској.Кад токмацима не мозес једну разумну реценицу утурити у главу,није ни цудо сто нам ниста не иде.

Name

Ребањалука

03.09.2019 18:05

Алооооо зар вам не долази више из гузице у главу да народна скупштина рс није мјесто гдје се враћају надлежности.......мјесто је парламент босне и херцеговине

Name

03.09.2019 18:08

Како мислите да неко поништи све оне потписе које није лично потписао осим водећи људи из СНСД?

Name

мм

03.09.2019 18:30

засто он, није их он ни пренео, осим тога то је немогуце

Name

Бејха је пропао пројекат

03.09.2019 18:47

Сви ти наводно усвојени закони високог представника укључујући и Устав Републике Српске усвојени су под пријетњима,уцјенама,принудом а у самим указима високог представника исти важе и без да их усвоји парламент Српске.Зато је заиста јадно ово што ради опозиција али казниће то народ,ја вам јемац.

Name

Директ

04.09.2019 00:03

Ребањалука, БиХ се пита само онолико колико јој Дејтон дозвољава.

Name

ИСТИНА

03.09.2019 17:28

СВЕ ТО ЗНА СВАКИ РАЗУМАН ЦОВЈЕК КОЈИ РАЗМИСЉА СВОЈИМ МОЗГОМ. ТЕ ЊЕГОВЕ ПРИЈЕТЊЕ И БЛЕФИРАЊЕ СУ ТОЛИКО ПРОВИДНЕ И ТОЛИКО ПУТА ПОНОВЉЕНЕ ДА ЈЕ ТО СРАМОТА. ГДЈЕ СУ САДА ДОДИКОВИ ДУПЕЛИЗЦИ, УХЉЕБИ? СТО ДАНАС НИСУ АКТИВНИ НА ПОРТАЛУ ДА КЛИЦУ ,, ТО ПРЕСЈЕДНИЦЕ,, И СЛ. ГДЈЕ СИ ,,БОКИ,, ДА НАПИСЕС ,,БОЉИ СЕ СРБИН НИКАД НИЈЕ РОДИО,, ... ПИСИ НЕСТО ,,ПЕТРЕ,, ... ХАХАХА, НЕМОЗЕТЕ ОД СРАМОТЕ ЈЕ ЛИ. ОСРАМОТИО ВАС ВАС ВЕЛИКИ ВОДЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Истина

03.09.2019 18:01

Тацно,али му те провидне форе код вецине крезуба пролази.

Name

Лаки

03.09.2019 18:13

Ре Истина, Како ће се јавити кад су и они већ осрамоћени у својим кућама и дјеца их се стиде. То су друже полуписмени ухљеби који су од ове власти добили мрвице.

Name

Тако је!

03.09.2019 18:34

СТА ЈЕ СНСД ПРЕНИО ОД НАДЛЕЗНОСТИ 1.- успостављање система заједничких таблица и саобраћајних дозвола, чиме је ова надлежност пренесена у надлежност Министарства цивилних послова БиХ 2.- успостављање заједничких пасоша 3.- преношење надлежности ентитета из области држављанста на Министарство цивилних послова БиХ 4.- формирање Државне граничне службе БиХ 5.- формирање Канцеларије за сарадњу са Интерполом 6.- формирање Агенције за државну службу БиХ 7.- формирање Одбора државне службе за жалбе 8.- успостављање Дирекције за имплементацију ЦИПС пројекта 9.- успостављање Агенције за заштиту личних података БиХ 10.- успостављање Агенције за идентификацију докумената, евиденцију и размјену података 11.- успостављање СИПА 12.- успостављање Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ 13.- успостављање Службе за послове са странцима БиХ 14.- успостављање Комисије за реституцију БиХ 15.- успостављање Комисије за државну имовину БиХ 16.- успостављање Агенције за акредитацију и квалитет БиХ 17.- успостављање Агенције за лијекове БиХ 18.- успостављање Државне регулаторне агенције за радијациону и нуклеарну безбједност БиХ 19.- успостављање Агенције за безбједност хране 20.- успостављање Савјета за дјецу БиХ 21.- успостављање Института за стандардизацију БиХ 22.- успостављање Института за метрологију БиХ 23.- успостављање Комисије за концесије БиХ 24.- успостављање Института за интелектуално власништво БиХ 25.- успостављање Института за акредитовање БиХ 26.- успостављање Конкурентског савјета БиХ 27.- успостављање Канцеларије за ветеринарство БиХ 28.- успостављање Института за нестала лица БиХ 29.- успостављање Државног трезора при Министарству финансија БиХ 30.- успостављање Управе за индиректно опорезивање БиХ 31.- успостављање Агенције за статистику БиХ 32.- успостављање Агенције за осигурање депозита БиХ 33.- успостављање Агенције за осигурање БиХ 34.- успостављање Агенције за јавне набавке БиХ 35.- успостављање Одбора за ревизију јавних набавки 36.- успостављање Извозно-кредитне агенције БиХ 37.- успостављање Комисије за рачуноводство и ревизију БиХ , СНСД јесте све ове надлежности у протеклих десет година пренио са Републике Српске на БиХ.

Name

БЛ

03.09.2019 17:46

Бурле је годинама увукао све у катастрофалне проблеме у РС, због оног што је са својом хоботницом јамијо од народа и бораца РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално стање

03.09.2019 17:47

Па циљ актуелне владе је управо одлив становниства!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цврста рука

03.09.2019 18:02

Ма Додик це своје да испостује 5 Септембра видјецете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИРО

03.09.2019 18:32

Никад није испунио и увијек подвија реп! Кукавица и никакав државник!

Name

ре Цврста рука

03.09.2019 19:13

Од свих својих најава, Миле је једино почео да носи онај беџ на реверу. Право га се бојимо ми у Сарајеву ;)

Name

Неле

03.09.2019 18:05

Све сто је рек’о од првог до задњег слова је истина и само истина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велики Баја

03.09.2019 18:08

Немозе нам нико ниста јаци смо од судбине,могу да нас мрзе они сто нас неволе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предраг

03.09.2019 18:33

ми смо ратом добили статус некакве аутономије у саставу БиХ,висе од тога нисмо могли добити,него само изгубити постојеце,после рата су неке надлезности,насе"Србенде "пренеле у Сарајево,и томе дефинитивно нема повратка,прице за малу децу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

03.09.2019 18:50

Цијело време о том говорим. Али сад касно а касно се јебе ом кајати. А и ко зарзује једног бају из Бакинаца председника једног ентитетима којег годинама народу испод шатора представља као државу републику а оно само већ сад пропали ентитети. Силни референдум отцепљења пасоши заставе итд па коме странцима. Па они га је... У и уши заврчу али само у шатору званом РС може неком нешто глумити али и они се праве да га подржавају али само због неке личне користи па макар то била и пива и по киле прасетина па и то је нешто дај шта даш. Нит он може шта вратити нити на нешто утицати све више губи тло под ногама и у све већем је страху. Зна он да неможе ништа осим само причати и одржавати се шупљом причом на води. Зна он и ко свира и ко треба и како да плеше. РС је уништио а то су и странци и хтјели пустили њега дали му слободе и онда пуштање низ воду. Он може само још више од РС изгубити и увући је у кризу што и ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

03.09.2019 20:04

ајде бре не кењај,ни устасе,ни муслимани,нису унистили Србе као ви за ови 20г.све процене данас говоре да Срба нема висе од 800.000 у РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

03.09.2019 20:31

Досао крај криминалцима!! бурлее,крај !!

ОДГОВОРИТЕ