Stanić kritikuje: Dodik kukavica, najave blefiranje

Šef poslaničkog kluba Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić tvrdi da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odustao od posebne sjednice parlamenta u vezi s vraćanjem nadležnosti entitetima te da su njegove najave o tome bile „blefiranje“, prenosi Fena

Republika Srpska 03.09.2019 | 19:08
Stanić kritikuje: Dodik kukavica, najave blefiranje
Tvrdi da Dodik nema hrabrosti da predloži nijedno od rješenja za vraćanje nadležnosti Republike Srpske s nivoa BiH, nazvavši Dodika „kukavicom“.

- Njegovi prijedlozi su bili neustavni, jer je upravo njegova partija sve te nadležnosti o kojima govori potvrdila u parlamentima BiH i RS - rekao je Stanić novinarima u Banjoj Luci.

Kaže da su Dodik i SNSD ušli u putanju ka NATO-u, koja je nezaustavljiva te da im je sada drugo rješenje, ako tim putem neće da idu, da nestanu s političke scene.

- Dodik bi morao da kaže da se odriče svih dokumenata koje je potpisao bivši član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i svih svojih izjava u vezi s NATO-om... Nema trećeg rješenja. To nije igra s opozicijom u RS, već sa svjetskim igračima, kojima nije dorastao - dodao je Stanić.

Tvrdi da je RS socijalno-ekonomski ugrožena i da je na sceni kosovski sindrom..

Smatra da vlada, "neodgovornim odnosnom, ne može zaustaviti enorman odliv stanovništva", ukazavši na potrebu da se usvoji politika "zaustavljanja odlaska stanovništva i prodaje imovine onima koji nisu iz RS".



(BN/Fena)

Komentari / 34

Ostavite komentar
Name

Gurko

03.09.2019 17:17

Cecina pjesma...Kukavica...

ODGOVORITE
Name

Znalac

03.09.2019 18:31

Dodik i SNSD su prenijeli 68 nadleznosti sa Entiteta RS na nivo Drzave Bosne i Hercegovine, glasajuci u Parlamentu BiH ali i u Skupstini RS-a za prenos tih nadleznosti, ukljucujuci Odbranu i Sigurnost, Indirektno oporezivanje, Sudsko i Tuzilacko vijece i jos mnoge druge institucije i agencije. Da bi se te nadleznosti vratile ponovo na nivo Entiteta moraju se ponovo izglasati u Parlamentu BiH a to ce se dogoditi nikada.Dodik i SNSD samo dzaba lazu i trolaju jadni, napaceni i pokradeni Srpski narod, to vidi svako osim samih Srba. Za rat treba novac i naoruzanje sto Dodik niti ima a niti ce imati, samo mozemo izgubiti RS i ovo sta sada imamo. Ako SNSD i Dodil ostanu na vlasti urusit ce ekonomiju, preduzeca i budzet RS-a, tako da necemo imati nista. Situacija je alarmantna i porazavajuca za RS.

Name

Sudija

03.09.2019 18:35

Dodik mora znati da nema uspostave Vijeca Ministara, dok se ne usvoji godisnji nacionalni plan /ANP/ za NATO integracije, to mora da bude jasno svima nama u RS-u, jer potpisali smo MAP i postepeno priblizavanje NATOu, zastupnici SNSD-a glasali za to i sada se moraju ispostovati Medunarodni sporazumi i drzavni zakoni i akti. Nebojsa Rad!manovic /SNSD/ je po nalogu Milorada Dodika i u ime Predsjednistva BiH molio da se ubrza pristup NATO paktu, a sada kada je NATO savez prihvatio tu Radmanovicevu aplikaciju i molbu, hoces Dodice nazad. Nema nazad, medjunarodnopravni sporazumi i akti se moraju sprovoditi u demokratskoj drzavi, pa svidjalo seto nama ili ne, to je tako i mora se to ispostovati ili nece Komsic i Dzaferovic dati saglasnost i nema mandatara Tegeltije. Mislis Dodice mozes i u Sarajevu, kao u RS da krsis usvojene Zakone koje je SNSD podrzao i usvojio u Parlamentu BiH iako ih je SDS upozoravao da to ne rade. Sada zanjite sami, sto ste posijali.

Name

Ekonomist

03.09.2019 18:37

Ukupan dug Republike Srpske skoro sedam milijardi KM, a ne 5,8 milijardi.Vlast u RS-u ne uključuje dug zdravstvenog sistema koji prelazi milijardu KM. Ukupno dugovanje javnih zdravstvenih ustanova u 2015. godini iznosilo je 513 miliona KM, a sa 31. martom ove godine iznosi 631 milion KM. Kada uključimo dugovanja Fonda zdravstvenog osiguranja to znači da zdravstveni sistem ima dug koji prelazi milijardu KM. A Dodik nesto prica o samostalnosti RS-a, koja ce nam za godinu totalno bankrotirati, ako ovako nastave da uzimaju kredite i urusavaju javna preduzeca, koja sve vise tonu u dubijozu i enormne dugove, koji ce dovesti uskoro do njihovog gasenja, a radnici ce ostati bez posla i samim time otici iz ove drzave. Ako ostane ova vlast sa SNSD na celu slijedi nam totalni bankrot i raspad RS-a.

Name

ČUJTE SRBI

04.09.2019 06:22

Nije moguće da do sada nismo shvatili notornu činjenicu da je Dodik instalisan u institucije Republike Srpske s jednim jedinim zadatkom,da Republika Srpska nestane.Svojevremeno je sličan zadatak imao Stipe Mesić,da iznutra razvali SFRJ.

Name

Vjeciti opozicionar

03.09.2019 17:18

Kukavica nego šta.

ODGOVORITE
Name

E stanicu

03.09.2019 17:22

Na kraju sve uprska, čuj zabraniti prodaju imovine onima koji nisu iz RS, to je isto kao da kažeš imovinu koja se prodaje u Vijacanima mogu kupiti samo vijacanci. Smatrao sam te normalnim političarom kod ono......

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

03.09.2019 18:00

Retorika mu je nekada dobra ali sve je lazno kada on hvali Kalabica a ovaj Kalabic Dodikova sluga.On i Dodik bi trebali da dijele celiju da je zakona i pravde.

Name

Ser od Doboja

03.09.2019 20:04

RE E stanicu hahha tačno mu je zadnja rečenica sve pokvarila, niko nikome ne može zabranjivati raspolaganje i uživanje privatne imovine, nema tog zakona koji može mene spriječiti da prodam kuću i crnom djavolu samo ako ja to želim, a tu je to negdje.

Name

Yu

03.09.2019 17:23

Pa sto niste vi vratili kad ste bili na vlasti. Sto je vraceno vraceno ovu pricu pricaju vece kukavice nego sto je Dodik,a on je najveca kukavica.

ODGOVORITE
Name

blic

04.09.2019 04:22

SNSD na čelu sa predsjednikom Dodikom je čuvar Republike Srpske! Naša je sreća da imamo gospodina Dodika!

Name

Dare

03.09.2019 17:25

Dodik pomalo razumije, polako dok shvati sta radi valjda nam svane

ODGOVORITE
Name

Banja luka

03.09.2019 17:28

Hajde Stanicu stisni petlju pa vi predlozite Skupstini RS povratak nadleznosti!

ODGOVORITE
Name

Re Banja Luka

03.09.2019 18:00

Halo,kako mislimo jednostrano vratiti nadleznosti,valjda se jos neko pita oko toga,ko ce taj jednostrani akt postovati,pa SNSD klika je to uz saglasnost usvojila e sad mi bi da se j.bemo al da nam ne udje.Boze,kakvi sve tupani zive u Republici Srpskoj.Kad tokmacima ne mozes jednu razumnu recenicu uturiti u glavu,nije ni cudo sto nam nista ne ide.

Name

Rebanjaluka

03.09.2019 18:05

Alooooo zar vam ne dolazi više iz guzice u glavu da narodna skupština rs nije mjesto gdje se vraćaju nadležnosti.......mjesto je parlament bosne i hercegovine

Name

XL

03.09.2019 18:08

Kako mislite da neko poništi sve one potpise koje nije lično potpisao osim vodeći ljudi iz SNSD?

Name

mm

03.09.2019 18:30

zasto on, nije ih on ni preneo, osim toga to je nemoguce

Name

Bejha je propao projekat

03.09.2019 18:47

Svi ti navodno usvojeni zakoni visokog predstavnika uključujući i Ustav Republike Srpske usvojeni su pod prijetnjima,ucjenama,prinudom a u samim ukazima visokog predstavnika isti važe i bez da ih usvoji parlament Srpske.Zato je zaista jadno ovo što radi opozicija ali kazniće to narod,ja vam jemac.

Name

Direkt

04.09.2019 00:03

Rebanjaluka, BiH se pita samo onoliko koliko joj Dejton dozvoljava.

Name

ISTINA

03.09.2019 17:28

SVE TO ZNA SVAKI RAZUMAN COVJEK KOJI RAZMISLJA SVOJIM MOZGOM. TE NJEGOVE PRIJETNJE I BLEFIRANJE SU TOLIKO PROVIDNE I TOLIKO PUTA PONOVLJENE DA JE TO SRAMOTA. GDJE SU SADA DODIKOVI DUPELIZCI, UHLJEBI? STO DANAS NISU AKTIVNI NA PORTALU DA KLICU ,, TO PRESJEDNICE,, I SL. GDJE SI ,,BOKI,, DA NAPISES ,,BOLJI SE SRBIN NIKAD NIJE RODIO,, ... PISI NESTO ,,PETRE,, ... HAHAHA, NEMOZETE OD SRAMOTE JE LI. OSRAMOTIO VAS VAS VELIKI VODJA.

ODGOVORITE
Name

Re Istina

03.09.2019 18:01

Tacno,ali mu te providne fore kod vecine krezuba prolazi.

Name

Laki

03.09.2019 18:13

Re Istina, Kako će se javiti kad su i oni već osramoćeni u svojim kućama i djeca ih se stide. To su druže polupismeni uhljebi koji su od ove vlasti dobili mrvice.

Name

Tako je!

03.09.2019 18:34

STA JE SNSD PRENIO OD NADLEZNOSTI 1.- uspostavljanje sistema zajedničkih tablica i saobraćajnih dozvola, čime je ova nadležnost prenesena u nadležnost Ministarstva civilnih poslova BiH 2.- uspostavljanje zajedničkih pasoša 3.- prenošenje nadležnosti entiteta iz oblasti državljansta na Ministarstvo civilnih poslova BiH 4.- formiranje Državne granične službe BiH 5.- formiranje Kancelarije za saradnju sa Interpolom 6.- formiranje Agencije za državnu službu BiH 7.- formiranje Odbora državne službe za žalbe 8.- uspostavljanje Direkcije za implementaciju CIPS projekta 9.- uspostavljanje Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH 10.- uspostavljanje Agencije za identifikaciju dokumenata, evidenciju i razmjenu podataka 11.- uspostavljanje SIPA 12.- uspostavljanje Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH 13.- uspostavljanje Službe za poslove sa strancima BiH 14.- uspostavljanje Komisije za restituciju BiH 15.- uspostavljanje Komisije za državnu imovinu BiH 16.- uspostavljanje Agencije za akreditaciju i kvalitet BiH 17.- uspostavljanje Agencije za lijekove BiH 18.- uspostavljanje Državne regulatorne agencije za radijacionu i nuklearnu bezbjednost BiH 19.- uspostavljanje Agencije za bezbjednost hrane 20.- uspostavljanje Savjeta za djecu BiH 21.- uspostavljanje Instituta za standardizaciju BiH 22.- uspostavljanje Instituta za metrologiju BiH 23.- uspostavljanje Komisije za koncesije BiH 24.- uspostavljanje Instituta za intelektualno vlasništvo BiH 25.- uspostavljanje Instituta za akreditovanje BiH 26.- uspostavljanje Konkurentskog savjeta BiH 27.- uspostavljanje Kancelarije za veterinarstvo BiH 28.- uspostavljanje Instituta za nestala lica BiH 29.- uspostavljanje Državnog trezora pri Ministarstvu finansija BiH 30.- uspostavljanje Uprave za indirektno oporezivanje BiH 31.- uspostavljanje Agencije za statistiku BiH 32.- uspostavljanje Agencije za osiguranje depozita BiH 33.- uspostavljanje Agencije za osiguranje BiH 34.- uspostavljanje Agencije za javne nabavke BiH 35.- uspostavljanje Odbora za reviziju javnih nabavki 36.- uspostavljanje Izvozno-kreditne agencije BiH 37.- uspostavljanje Komisije za računovodstvo i reviziju BiH , SNSD jeste sve ove nadležnosti u proteklih deset godina prenio sa Republike Srpske na BiH.

Name

BL

03.09.2019 17:46

Burle je godinama uvukao sve u katastrofalne probleme u RS, zbog onog što je sa svojom hobotnicom jamijo od naroda i boraca RS.

ODGOVORITE
Name

realno stanje

03.09.2019 17:47

Pa cilj aktuelne vlade je upravo odliv stanovnistva!

ODGOVORITE
Name

Cvrsta ruka

03.09.2019 18:02

Ma Dodik ce svoje da ispostuje 5 Septembra vidjecete.

ODGOVORITE
Name

BIRO

03.09.2019 18:32

Nikad nije ispunio i uvijek podvija rep! Kukavica i nikakav državnik!

Name

re Cvrsta ruka

03.09.2019 19:13

Od svih svojih najava, Mile je jedino počeo da nosi onaj bedž na reveru. Pravo ga se bojimo mi u Sarajevu ;)

Name

Nele

03.09.2019 18:05

Sve sto je rek’o od prvog do zadnjeg slova je istina i samo istina

ODGOVORITE
Name

Veliki Baja

03.09.2019 18:08

Nemoze nam niko nista jaci smo od sudbine,mogu da nas mrze oni sto nas nevole.

ODGOVORITE
Name

Predrag

03.09.2019 18:33

mi smo ratom dobili status nekakve autonomije u sastavu BiH,vise od toga nismo mogli dobiti,nego samo izgubiti postojece,posle rata su neke nadleznosti,nase"Srbende "prenele u Sarajevo,i tome definitivno nema povratka,price za malu decu!

ODGOVORITE
Name

Q

03.09.2019 18:50

Cijelo vreme o tom govorim. Ali sad kasno a kasno se jebe om kajati. A i ko zarzuje jednog baju iz Bakinaca predsednika jednog entitetima kojeg godinama narodu ispod šatora predstavlja kao državu republiku a ono samo već sad propali entiteti. Silni referendum otcepljenja pasoši zastave itd pa kome strancima. Pa oni ga je... U i uši zavrču ali samo u šatoru zvanom RS može nekom nešto glumiti ali i oni se prave da ga podržavaju ali samo zbog neke lične koristi pa makar to bila i piva i po kile prasetina pa i to je nešto daj šta daš. Nit on može šta vratiti niti na nešto uticati sve više gubi tlo pod nogama i u sve većem je strahu. Zna on da nemože ništa osim samo pričati i održavati se šupljom pričom na vodi. Zna on i ko svira i ko treba i kako da pleše. RS je uništio a to su i stranci i htjeli pustili njega dali mu slobode i onda puštanje niz vodu. On može samo još više od RS izgubiti i uvući je u krizu što i radi.

ODGOVORITE
Name

Sale

03.09.2019 20:04

ajde bre ne kenjaj,ni ustase,ni muslimani,nisu unistili Srbe kao vi za ovi 20g.sve procene danas govore da Srba nema vise od 800.000 u RS!

ODGOVORITE
Name

Pedja

03.09.2019 20:31

Dosao kraj kriminalcima!! burlee,kraj !!

ODGOVORITE