Зверев о судији и Медведеву, "поткачио" Циципаса!

Александер Зверев наставља са не тако сјајним резултатима на Гренд слем турнирима.

Тенис 04.09.2019 | 19:43
Зверев о судији и Медведеву, "поткачио" Циципаса!
Млади Немац је заустављен у четвртом колу у Њујорку, од њега је био бољи Аргентинац Дијего Шварцман, а Зверев после свега није желео да открије шта је разлог слабијег другог сервиса.

Шварцман је победио са 3:6, 6:2, 6:4, 6:3. 

У финишу четвртог сета догодила је се необична ситуација. Судија је на 40:15 досудио казну одузимања поена Немцу зато што је чуо псовку са његове стране, чиме је гем аутоматски припао Шварцману.

Зверев је ушао у расправу са судијом Џејмсом Кетевонгом, али ништа није вредело, чак ни то што је и Шварцман потврдио да ни он није чуо од Кетевонга када је први пут опоменуо Зверева.

"У реду је казна за кршење кода понашања. Нисам се свађао због тога. Али ни ја ни Дијего нисмо чули када ми је дао прву опомену. Било је као, у реду, опоменуо си ме, није проблем, али зашто добијам казну одузимања поена. Рекао ми је да ме је опоменуо раније. Нисам чуо. Дијего није чуо. Већина публике то није чула. Десило се. У реду је. Мислим да ми судије следећи пут требају рећи да сам добио опомену", љут је Зверев.

Када су га питали да ли је пратио шта се све дешавало Данилу Медведеву током турнира и да ли је то добро за спорт и игру, Зверев је неочекиванио скренуо са теме и причао о другом тенисеру, Стефаносу Циципасу. Са којим баш и није у добрим односима.

"Рекао сам то и пре два дана, има много момака који раде ствари на терену које нису најбоље. Не бих желео да следећа генерација буде ипамћена по томе. Мислим да Циципас много пута прекорачује линију са мењањем патика 25 пута током турнира, одласцима у тоалет усред сета, ствари попут тих. Дозвили да твој рекет говори уместо тебе. Не морате да радите ствари како би избацили из такта протовника, да побеђујете на тај начин. Медведев је очигледно претерао. Али он побеђује. Он је у четвртфиналу. Игра са Станом. И на крају све то и није важно ако побеђујеш. Надам се да ће неки из ове младе гарде научити нешто од Роџера и Рафе који су били невероватни током каријере", сматра Зверев.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

блиц

07.09.2019 17:35

Надам се да ће научити нешто од Новака а не од Надала и Федерера!

ОДГОВОРИТЕ