Zverev o sudiji i Medvedevu, "potkačio" Cicipasa!

Aleksander Zverev nastavlja sa ne tako sjajnim rezultatima na Grend slem turnirima.

Tenis 04.09.2019 | 19:43
Zverev o sudiji i Medvedevu, "potkačio" Cicipasa!
Mladi Nemac je zaustavljen u četvrtom kolu u Njujorku, od njega je bio bolji Argentinac Dijego Švarcman, a Zverev posle svega nije želeo da otkrije šta je razlog slabijeg drugog servisa.

Švarcman je pobedio sa 3:6, 6:2, 6:4, 6:3. 

U finišu četvrtog seta dogodila je se neobična situacija. Sudija je na 40:15 dosudio kaznu oduzimanja poena Nemcu zato što je čuo psovku sa njegove strane, čime je gem automatski pripao Švarcmanu.

Zverev je ušao u raspravu sa sudijom Džejmsom Ketevongom, ali ništa nije vredelo, čak ni to što je i Švarcman potvrdio da ni on nije čuo od Ketevonga kada je prvi put opomenuo Zvereva.

"U redu je kazna za kršenje koda ponašanja. Nisam se svađao zbog toga. Ali ni ja ni Dijego nismo čuli kada mi je dao prvu opomenu. Bilo je kao, u redu, opomenuo si me, nije problem, ali zašto dobijam kaznu oduzimanja poena. Rekao mi je da me je opomenuo ranije. Nisam čuo. Dijego nije čuo. Većina publike to nije čula. Desilo se. U redu je. Mislim da mi sudije sledeći put trebaju reći da sam dobio opomenu", ljut je Zverev.

Kada su ga pitali da li je pratio šta se sve dešavalo Danilu Medvedevu tokom turnira i da li je to dobro za sport i igru, Zverev je neočekivanio skrenuo sa teme i pričao o drugom teniseru, Stefanosu Cicipasu. Sa kojim baš i nije u dobrim odnosima.

"Rekao sam to i pre dva dana, ima mnogo momaka koji rade stvari na terenu koje nisu najbolje. Ne bih želeo da sledeća generacija bude ipamćena po tome. Mislim da Cicipas mnogo puta prekoračuje liniju sa menjanjem patika 25 puta tokom turnira, odlascima u toalet usred seta, stvari poput tih. Dozvili da tvoj reket govori umesto tebe. Ne morate da radite stvari kako bi izbacili iz takta protovnika, da pobeđujete na taj način. Medvedev je očigledno preterao. Ali on pobeđuje. On je u četvrtfinalu. Igra sa Stanom. I na kraju sve to i nije važno ako pobeđuješ. Nadam se da će neki iz ove mlade garde naučiti nešto od Rodžera i Rafe koji su bili neverovatni tokom karijere", smatra Zverev.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

blic

07.09.2019 17:35

Nadam se da će naučiti nešto od Novaka a ne od Nadala i Federera!

ODGOVORITE