И Надал у одбрани Ђоковића!

Њему је најтеже што је одустао! Рафа изненађен звиждуцима за Новака.  Надал: Новак није то заслужио! Шпански тенисер Рафаел Надал је прокоментарисао понашање публике на УС Опену према најбољем играчу света Новаку Ђоковићу.  Надал хвалио публику у Њујорку, а онда је жестоко критиковао због Ђоковића! Шпанац после пласмана у четвртфинале УС Опена изјавио да га га хук са трибина увек носи, али и навео да се навијачи нису уопште лепо понели према првом играчу света када је због повреде предао меч Стену Вавринки.

Тенис 03.09.2019 | 20:21
И Надал у одбрани Ђоковића!
Звиждуци које је Новак Ђоковић добио од публике у Њујорку после одустајања у осмини финала УС опена и даље су једна од ударних тема у свету тениса. Најбољи тенисер света је морао да преда меч Стену Вавринки после два и по сета, због повреде рамена, што се никако није допало Американцима.

Рафаел Надал убедљиво је изборио пласман у четвртфинале УС Опена, победом над Марином Чилићем резултатом 3:1.

Шпанац је после тог тријумфа похвалио публику, истакавши да га она увек "носи" у Њујорку.

"Заиста је сјајно видети како ме публика подржава на УС Опену. Увек сам са њима имао посебну везу. Они су енергични, страствени и након мечева сличних овима у хотел долазим пун енергије, иако је било исцрпљујуће, јер је заиста уживање играти пред пуним трибинама. Стадион Артур Еш, ноћни термин, тешко да може бити боље", навео је Надал.

Ипак, сјајни Шпанац недуго након похвала, спустио је на земљу публику у Њујорку. Није се либио да их искритикује, али са разлогом, јер очигледно не признају ништа осим победе.

Он је стао у одбрану светској броја један Новака Ђоковића након што су му звиждали пошто је предао дуел Стену Вавринки због повреде рамена.

Током меча против Стена Вавринке, који је Ђоковић морао да преда због повреде, са трибина се зачуло негодовање због "понашања српског играча".

После победе над Марином Чилићем у осмини финала, Надал је на конференцији за медије добио питање о том догађају.

"Нисам видео ниједан поен тог меча, искрено. Нисам видео крај. Шта се догодило?", упитао је Надал.

Добио је објашњење од представника медија да су навијачи бурно реаговали због Ђоковићеве одлуке да преда меч.

"Па, ја стварно мислим да Новак то не заслужује да му се догоди. Ја верујем да је он супериорни спортиста. Ако је морао да оде, онда је стварно морао да оде. За њега је то много болније него за било ког другог играча. Пропустио је прилику да освоји нови Грен слем трофеј, а играо је на подлози која му вероватно највише одговара. Ово је била одлична шанса за њега", закључио је Надал.

Најбољи је на свету, али не и најомиљени. Далеко од тога. Како ствари стоје, нарочито на највећим турнирима који се играју углавном у англосаксонским земљама, Новак Ђооковић је омражен, ма колико та реч деловала тешко за бели спорт.

Порекло, али пре свега то што је растурио сан о "великој двојки" и непокореном Роџеру Федереру су га пројектовали у "лошег" у вечној холивудкој игри "ми добри - они зли". Улогу коју он, пре свега због карактера не може природно да прихвати и пиргрли као што то ради нпр. Ник Кирјос. Али, шта је ту је. Плаћен је одлично за то што ради, па ако му се не свиђа, не мора ни да се појављује.

У суровом капитализму, чији најсуриовији изданак живимо управо ми овде, не поставља се питање да ли можеш, него да ли хоћеш. С том логиком прексиноћ је "син Дунава и Саве" испраћен са највећег стадиона на свету, "Артур Еша" када је већи део публике гласно негодовао. То је нашег аса прилилно увредило, јер се повукао у осмини финала против Стена Вавринке због проблема са левим раменом.

Понашање њујоршке публике, које би многи назвали простачким, није се свидело ни Нолетовом највећем ривалу, Рафаелу Надалу који је дао свој суд о том инциденту.

Пред Новаком је дужи одмор и прилика да ситуацију са раменом у потуности среди пре него што се врати на терен. Следећи турнир који је заказао је АТП 500 У Токију који поиње 30. септембра, што ће му бити први пут да иде на то такмичење, а све у циљу прилагођавања на услове и подлогу који га очекују на Олимпијским играма за две године. Свакако ће му тамо бити пријатније јер има заиста изузетан односа са азијском публиком.

Пошто Ђоковић није успео да одбрани 2.000 бодова са прошлогодишњег УС опена, Надал сада има велику шансу да до краја године избије на прво место на АТП листи.

Надал, који ће у четвртфиналу играти против Аргентинца Дијега Шварцмана, има шансу да се додатно приближи Ђоковићу на врху АТП листе, али и да му побегне три корака на листи тенисера који су освојили највише гренд слема трофеја.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар