I Nadal u odbrani Đokovića!

Njemu je najteže što je odustao! Rafa iznenađen zvižducima za Novaka.  Nadal: Novak nije to zaslužio! Španski teniser Rafael Nadal je prokomentarisao ponašanje publike na US Openu prema najboljem igraču sveta Novaku Đokoviću.  Nadal hvalio publiku u Njujorku, a onda je žestoko kritikovao zbog Đokovića! Španac posle plasmana u četvrtfinale US Opena izjavio da ga ga huk sa tribina uvek nosi, ali i naveo da se navijači nisu uopšte lepo poneli prema prvom igraču sveta kada je zbog povrede predao meč Stenu Vavrinki.

Tenis 03.09.2019 | 20:21
I Nadal u odbrani Đokovića!
Zvižduci koje je Novak Đoković dobio od publike u Njujorku posle odustajanja u osmini finala US opena i dalje su jedna od udarnih tema u svetu tenisa. Najbolji teniser sveta je morao da preda meč Stenu Vavrinki posle dva i po seta, zbog povrede ramena, što se nikako nije dopalo Amerikancima.

Rafael Nadal ubedljivo je izborio plasman u četvrtfinale US Opena, pobedom nad Marinom Čilićem rezultatom 3:1.

Španac je posle tog trijumfa pohvalio publiku, istakavši da ga ona uvek "nosi" u Njujorku.

"Zaista je sjajno videti kako me publika podržava na US Openu. Uvek sam sa njima imao posebnu vezu. Oni su energični, strastveni i nakon mečeva sličnih ovima u hotel dolazim pun energije, iako je bilo iscrpljujuće, jer je zaista uživanje igrati pred punim tribinama. Stadion Artur Eš, noćni termin, teško da može biti bolje", naveo je Nadal.

Ipak, sjajni Španac nedugo nakon pohvala, spustio je na zemlju publiku u Njujorku. Nije se libio da ih iskritikuje, ali sa razlogom, jer očigledno ne priznaju ništa osim pobede.

On je stao u odbranu svetskoj broja jedan Novaka Đokovića nakon što su mu zviždali pošto je predao duel Stenu Vavrinki zbog povrede ramena.

Tokom meča protiv Stena Vavrinke, koji je Đoković morao da preda zbog povrede, sa tribina se začulo negodovanje zbog "ponašanja srpskog igrača".

Posle pobede nad Marinom Čilićem u osmini finala, Nadal je na konferenciji za medije dobio pitanje o tom događaju.

"Nisam video nijedan poen tog meča, iskreno. Nisam video kraj. Šta se dogodilo?", upitao je Nadal.

Dobio je objašnjenje od predstavnika medija da su navijači burno reagovali zbog Đokovićeve odluke da preda meč.

"Pa, ja stvarno mislim da Novak to ne zaslužuje da mu se dogodi. Ja verujem da je on superiorni sportista. Ako je morao da ode, onda je stvarno morao da ode. Za njega je to mnogo bolnije nego za bilo kog drugog igrača. Propustio je priliku da osvoji novi Gren slem trofej, a igrao je na podlozi koja mu verovatno najviše odgovara. Ovo je bila odlična šansa za njega", zaključio je Nadal.

Najbolji je na svetu, ali ne i najomiljeni. Daleko od toga. Kako stvari stoje, naročito na najvećim turnirima koji se igraju uglavnom u anglosaksonskim zemljama, Novak Đooković je omražen, ma koliko ta reč delovala teško za beli sport.

Poreklo, ali pre svega to što je rasturio san o "velikoj dvojki" i nepokorenom Rodžeru Federeru su ga projektovali u "lošeg" u večnoj holivudkoj igri "mi dobri - oni zli". Ulogu koju on, pre svega zbog karaktera ne može prirodno da prihvati i pirgrli kao što to radi npr. Nik Kirjos. Ali, šta je tu je. Plaćen je odlično za to što radi, pa ako mu se ne sviđa, ne mora ni da se pojavljuje.

U surovom kapitalizmu, čiji najsurioviji izdanak živimo upravo mi ovde, ne postavlja se pitanje da li možeš, nego da li hoćeš. S tom logikom preksinoć je "sin Dunava i Save" ispraćen sa najvećeg stadiona na svetu, "Artur Eša" kada je veći deo publike glasno negodovao. To je našeg asa prililno uvredilo, jer se povukao u osmini finala protiv Stena Vavrinke zbog problema sa levim ramenom.

Ponašanje njujorške publike, koje bi mnogi nazvali prostačkim, nije se svidelo ni Noletovom najvećem rivalu, Rafaelu Nadalu koji je dao svoj sud o tom incidentu.

Pred Novakom je duži odmor i prilika da situaciju sa ramenom u potunosti sredi pre nego što se vrati na teren. Sledeći turnir koji je zakazao je ATP 500 U Tokiju koji poinje 30. septembra, što će mu biti prvi put da ide na to takmičenje, a sve u cilju prilagođavanja na uslove i podlogu koji ga očekuju na Olimpijskim igrama za dve godine. Svakako će mu tamo biti prijatnije jer ima zaista izuzetan odnosa sa azijskom publikom.

Pošto Đoković nije uspeo da odbrani 2.000 bodova sa prošlogodišnjeg US opena, Nadal sada ima veliku šansu da do kraja godine izbije na prvo mesto na ATP listi.

Nadal, koji će u četvrtfinalu igrati protiv Argentinca Dijega Švarcmana, ima šansu da se dodatno približi Đokoviću na vrhu ATP liste, ali i da mu pobegne tri koraka na listi tenisera koji su osvojili najviše grend slema trofeja.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar