СП: Милутинов и Бирчевић пред "азуре"...

И кад мислиш да си се одбранио, они могу да погоде! Репрезентативци Србије опрезни пред утакмицу којом почиње борба за четвртфинале Светског купа (среда, 13. 30).

Кошарка 03.09.2019 | 19:05
СП: Милутинов и Бирчевић пред "азуре"...
Србија и Италија практично су се утркивале ко ће убедљивије да победи Анголу и Филипине и кроз мечеве са аутсајдерима се боље спреми за оно што предстоји, а то је међусобни дерби за прво место у групи Д, па окршаји са Шпанијом и Порториком или Тунисом у другој групној фази.

"Орлови" у среду од 13.30 часова у Фошану играју прву заиста озбиљну и тешку утакмицу на Мундобаскету, чији исход ће значајно одредити ток борбе за улазак у завршницу првенства.

"Најважнија и најтежа утакмица до сада, најзахтевнија. Италијани имају пуно играча који могу да дају кош, офанзивно су талентована екипа. Морамо да одговоримо на то нашом одбраном, морамо да уђемо у утакмицу агресивно и тако да играмо 40 минута да бисмо победили на крају", рекао је Никола Милутинов у делу тренинга "орлова" отвореном за медије.

Њихови центри нису нарочито високи, што значи да би требало да искористимо предност коју имамо на тим позицијама?

"Мислим да смо ми јаки на свим позицијама, да смо попуњени од 1 до 5, не само на центрима и да имамо доста предности. Али сигурно је да су бекови њима главни играчи. Много су талентовани, лопта је највише у њиховим рукама и у првом реду треба њих зауставити да бисмо добили утакмицу".

Играли сте два пута у припремном периоду. Било је 96:64 на "Акрополис купу" и много неизвесније на турниру у Шењангу (71:65). Шта сте извукли из тих утакмица што би могло да вам помогне у среду?

"Овде ће бити тотално другачије. Они су били некомплетни, али су се скупили, тренирали заједно неко време и биће нам зато доста теже. Али, бићемо спремни. Неће нас опустити те победе, као што нису до сада. Увек дајемо све од себе".

Са висином коју имамо, чини се да смо идеално конципирани да играмо одбрану против "азура"?

"Не знам... Неугодни су ти њихови играчи. И кад мислиш да си их одбранио, имају квалитет да погоде из тешких позиција, тако да морамо да победимо агресивност на виши ниво".

Последња утакмица прве фазе може да се третира као почетак такмичења у другој групи...

"Не размишљамо о другој групи, само гледамо како сутра да победимо Италију, пошто знамо да се ти бодови преносе у борбу за четвртфинале", поручио је Милутинов, који може да буде један од главних адута Србије у борби за медаљу.

Крилни центар Стефан Бирчевић, један од "орлова" који већ имају медаљу са СП, верује да ћемо поново победити "азуре", ако на паркету обавимо неколико важних задатака.

"Врло битна утакмица, да бисмо завршили први у групи и дошли до победе која ће се рачунати за пласман у четвртфинале. Италијани су јака екипа, имају и НБА играче, али ако будемо играли нашу игру - јако у одбрани, тимски у нападу - утисак је да можемо да остваримо циљ", каже Бирчевић.

"Мислим да немају јаку унутрашњу игру на позицијама 4 и 5, као што имамо ми. То би требало да искористимо и надам се да ће то направити разлику у нашу корист, као и јака, физичка одбрана".

На констатацију новинара да је Србија против Анголе и Филипина била и шутерски расположена, одговорио је да "тако и треба да се темпира".

"Желимо да будемо све бољи како турнир одмиче".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар