SP: Milutinov i Birčević pred "azure"...

I kad misliš da si se odbranio, oni mogu da pogode! Reprezentativci Srbije oprezni pred utakmicu kojom počinje borba za četvrtfinale Svetskog kupa (sreda, 13. 30).

Košarka 03.09.2019 | 19:05
SP: Milutinov i Birčević pred "azure"...
Srbija i Italija praktično su se utrkivale ko će ubedljivije da pobedi Angolu i Filipine i kroz mečeve sa autsajderima se bolje spremi za ono što predstoji, a to je međusobni derbi za prvo mesto u grupi D, pa okršaji sa Španijom i Portorikom ili Tunisom u drugoj grupnoj fazi.

"Orlovi" u sredu od 13.30 časova u Fošanu igraju prvu zaista ozbiljnu i tešku utakmicu na Mundobasketu, čiji ishod će značajno odrediti tok borbe za ulazak u završnicu prvenstva.

"Najvažnija i najteža utakmica do sada, najzahtevnija. Italijani imaju puno igrača koji mogu da daju koš, ofanzivno su talentovana ekipa. Moramo da odgovorimo na to našom odbranom, moramo da uđemo u utakmicu agresivno i tako da igramo 40 minuta da bismo pobedili na kraju", rekao je Nikola Milutinov u delu treninga "orlova" otvorenom za medije.

Njihovi centri nisu naročito visoki, što znači da bi trebalo da iskoristimo prednost koju imamo na tim pozicijama?

"Mislim da smo mi jaki na svim pozicijama, da smo popunjeni od 1 do 5, ne samo na centrima i da imamo dosta prednosti. Ali sigurno je da su bekovi njima glavni igrači. Mnogo su talentovani, lopta je najviše u njihovim rukama i u prvom redu treba njih zaustaviti da bismo dobili utakmicu".

Igrali ste dva puta u pripremnom periodu. Bilo je 96:64 na "Akropolis kupu" i mnogo neizvesnije na turniru u Šenjangu (71:65). Šta ste izvukli iz tih utakmica što bi moglo da vam pomogne u sredu?

"Ovde će biti totalno drugačije. Oni su bili nekompletni, ali su se skupili, trenirali zajedno neko vreme i biće nam zato dosta teže. Ali, bićemo spremni. Neće nas opustiti te pobede, kao što nisu do sada. Uvek dajemo sve od sebe".

Sa visinom koju imamo, čini se da smo idealno koncipirani da igramo odbranu protiv "azura"?

"Ne znam... Neugodni su ti njihovi igrači. I kad misliš da si ih odbranio, imaju kvalitet da pogode iz teških pozicija, tako da moramo da pobedimo agresivnost na viši nivo".

Poslednja utakmica prve faze može da se tretira kao početak takmičenja u drugoj grupi...

"Ne razmišljamo o drugoj grupi, samo gledamo kako sutra da pobedimo Italiju, pošto znamo da se ti bodovi prenose u borbu za četvrtfinale", poručio je Milutinov, koji može da bude jedan od glavnih aduta Srbije u borbi za medalju.

Krilni centar Stefan Birčević, jedan od "orlova" koji već imaju medalju sa SP, veruje da ćemo ponovo pobediti "azure", ako na parketu obavimo nekoliko važnih zadataka.

"Vrlo bitna utakmica, da bismo završili prvi u grupi i došli do pobede koja će se računati za plasman u četvrtfinale. Italijani su jaka ekipa, imaju i NBA igrače, ali ako budemo igrali našu igru - jako u odbrani, timski u napadu - utisak je da možemo da ostvarimo cilj", kaže Birčević.

"Mislim da nemaju jaku unutrašnju igru na pozicijama 4 i 5, kao što imamo mi. To bi trebalo da iskoristimo i nadam se da će to napraviti razliku u našu korist, kao i jaka, fizička odbrana".

Na konstataciju novinara da je Srbija protiv Angole i Filipina bila i šuterski raspoložena, odgovorio je da "tako i treba da se tempira".

"Želimo da budemo sve bolji kako turnir odmiče".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar