Кадија те тужи, кадија ти суди!

Колман се провукао! Антидопинг агенција САД (УСАДА) одустала је од случаја против спринтера Кристијана Колмана због техничких разлога.

Остали спортови 05.09.2019 | 08:19
Кадија те тужи, кадија ти суди!
Кристијан Колман (23) је оптужен да је у три наврата пропустио тестирања на допинг и суочавао се са аутоматском једногодишњом суспензијом, пошто је за 12 мјесеци пропустио ; да обавијести инспекторе о боравишту. 

Према правилима, спортисти морају да обавијесте надлежне где ће свакога дана бити један сат, као и о детаљима о боравку и тренинзима.

Колман је актуелни шампион САД и фаворит на 100 метара, дисциплини у којој је најбржи у претходне три године.

Свјетска антидопинг агенција (WАДА) је забележила да се први прекршај догодио 1. априла 2018. године, умјесто тачног датума, 6. јуна 2018. године. Прекршај је направио још 16. јануара и 26. априла ове године.

УСАДА је саопштила да одустаје од случаја пошто се нису догодила три прекршаја у 12 мјесеци. "Досљедна примјена глобалних антидопинг правила је од суштинске важности у сваком случају", наводи се у саопштењу.

УСАДА је прошле и ове године тестирала Колмана у 20 посебних случајева.

Колман је навео у саопштењу да наводи о кршењу правила нису били истинити и да је очекивао да ће бити ослобођен оптужби.

Он ће моћи да учествује на Свјетском првенству, које почиње у Катару 28. септембра, али и на Олимпијским играма наредне године у Токију.

На такмичењу Дијамантске лиге у Калифорнији, Колман је истрчао 9,81 секунду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар