Kadija te tuži, kadija ti sudi!

Kolman se provukao! Antidoping agencija SAD (USADA) odustala je od slučaja protiv sprintera Kristijana Kolmana zbog tehničkih razloga.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Kristijan Kolman (23) je optužen da je u tri navrata propustio testiranja na doping i suočavao se sa automatskom jednogodišnjom suspenzijom, pošto je za 12 mjeseci propustio ; da obavijesti inspektore o boravištu. 

Prema pravilima, sportisti moraju da obavijeste nadležne gde će svakoga dana biti jedan sat, kao i o detaljima o boravku i treninzima.

Kolman je aktuelni šampion SAD i favorit na 100 metara, disciplini u kojoj je najbrži u prethodne tri godine.

Svjetska antidoping agencija (WADA) je zabeležila da se prvi prekršaj dogodio 1. aprila 2018. godine, umjesto tačnog datuma, 6. juna 2018. godine. Prekršaj je napravio još 16. januara i 26. aprila ove godine.

USADA je saopštila da odustaje od slučaja pošto se nisu dogodila tri prekršaja u 12 mjeseci. "Dosljedna primjena globalnih antidoping pravila je od suštinske važnosti u svakom slučaju", navodi se u saopštenju.

USADA je prošle i ove godine testirala Kolmana u 20 posebnih slučajeva.

Kolman je naveo u saopštenju da navodi o kršenju pravila nisu bili istiniti i da je očekivao da će biti oslobođen optužbi.

On će moći da učestvuje na Svjetskom prvenstvu, koje počinje u Kataru 28. septembra, ali i na Olimpijskim igrama naredne godine u Tokiju.

Na takmičenju Dijamantske lige u Kaliforniji, Kolman je istrčao 9,81 sekundu.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.