СП: Капитен о атипичној Србији...

С овим квалитетом биће то врло добро! „За нас је првенство почело одавно. Тако се спремамо, нисмо релаксирани, нити нас ове две победе уљуљкују. Једноставно, знамо ко смо, знамо за који грб играмо и како. Небитно која је земља, да ли су то Филипини и Ангола, или Италија, ми ћемо играти нашу игру, чврсту одбрану и напад с много додавања. Сигуран сам да ћемо да победимо“, каже Радуљица о мечу с Италијом.

Кошарка 03.09.2019 | 15:55
СП: Капитен о атипичној Србији...
Две победе, укупно 105 поена разлике и расположење на максимуму - Србија је на правом путу!

Мада је било неколико стресних момената због удараца које су примили Стефан Јовић, Марко Гудурић и Василије Мицић, добра је ствар да су сви остали у “комаду“ после окршаја с ратоборним играчима с Филипина. Убедљиве победе нису донеле претерану менталну потрошњу екипе, али је због снажних физичких дуела потрошено мало снаге, па ће слободан дан у уторак добро доћи да се екипа растерети.

“Рекао бих да је психолошки моменат важан. Некада се више психички умориш због утакмица које су резултатски важне, некада је то много битније од физичког умора. Ове две утакмице јесу биле физички тешке, али је било доста измена, па нико није играо превише“, каже Мирослав Радуљица.

Селектор Александар Ђорђевић поново је на паркет изводио петорке какве нису типичне за тренутне кошаркашке трендове...

“Имали смо времена да комбинујемо, да играју неке атипичне петорке. Имамо висок састав, тако да стручни штаб има идеју, ми верујемо у исту. Ето, добили смо две утакмице и искористили их више да пробамо овако неке ствари. Користиће нам у наставку првенства“.

Оно што је најважније - оваква игра даје резултате! Али, сада долази највећи тест...

“Играли смо прилично атипичну кошарку. Први пут играмо с овако високом екипом. Доста играча је било повређено, било је доста и ситних повреда. Пут у Кину, па временска зона... С нашим квалитетом и са главама ових момака биће ово јако добро, ако дође до тога. Ово јесте била утакмица с великом разликом и бројем поена. Јесмо били озбиљни, али то се на крају види када играте утакмице на једну лопту“.

Више нема простора за опуштање, нити разигравање - следи период од три утакмице где се тражи максимални учинак.

“За нас је првенство почело одавно. Тако се спремамо, нисмо релаксирани, нити нас ове две победе уљуљкују. Једноставно, знамо ко смо, знамо за који грб играмо и како. Небитно која је земља, да ли су то Филипини и Ангола, или Италија, ми ћемо играти нашу игру, чврсту одбрану и напад с много додавања. Сигуран сам да ћемо да победимо“.

Пошто се Србија и Италија одлично познају с припрема за Мундобаскет, обе екипе су доста тога могле да науче једна о другој пред меч у среду.

“С обзиром на нашу висину, удвајали су нас доста, али је било неспретно. Ту смо их добијали. Видећемо како ће бити сада. Морамо да будемо опрезни, јер ниједну утакмицу нису били у комплетном саставу што њима много значи. Играју с новом енергијом на овом првенству. Ми ћемо скаутирати ову екипу, ми само треба да погледамо снимке, да упијемо информације и играмо“.

Ритам на турниру донекле је чудан, јер се играју утакмице на свака два дана. Капитен Радуљица није сигуран да ли је овај систем баш најбољи за играче, поготово дужина одмора између две фазе...

“Пошто после Италије одмах путујемо за Вухан, то је ритам на који сам навикао јер тако играм лигу овде. Нема много времена за одмор, игра се на свака два-три дана. Не могу да кажем ни да ми се свиђа, али ни да ми се не свиђа. Лично бих волео да имамо два дана између прве и друге групе, али тако је, како је. Не тражимо изговоре и једноставно ћемо да се навикнемо“.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар