SP: Kapiten o atipičnoj Srbiji...

S ovim kvalitetom biće to vrlo dobro! „Za nas je prvenstvo počelo odavno. Tako se spremamo, nismo relaksirani, niti nas ove dve pobede uljuljkuju. Jednostavno, znamo ko smo, znamo za koji grb igramo i kako. Nebitno koja je zemlja, da li su to Filipini i Angola, ili Italija, mi ćemo igrati našu igru, čvrstu odbranu i napad s mnogo dodavanja. Siguran sam da ćemo da pobedimo“, kaže Raduljica o meču s Italijom.

Košarka 03.09.2019 | 15:55
SP: Kapiten o atipičnoj Srbiji...
Dve pobede, ukupno 105 poena razlike i raspoloženje na maksimumu - Srbija je na pravom putu!

Mada je bilo nekoliko stresnih momenata zbog udaraca koje su primili Stefan Jović, Marko Gudurić i Vasilije Micić, dobra je stvar da su svi ostali u “komadu“ posle okršaja s ratobornim igračima s Filipina. Ubedljive pobede nisu donele preteranu mentalnu potrošnju ekipe, ali je zbog snažnih fizičkih duela potrošeno malo snage, pa će slobodan dan u utorak dobro doći da se ekipa rastereti.

“Rekao bih da je psihološki momenat važan. Nekada se više psihički umoriš zbog utakmica koje su rezultatski važne, nekada je to mnogo bitnije od fizičkog umora. Ove dve utakmice jesu bile fizički teške, ali je bilo dosta izmena, pa niko nije igrao previše“, kaže Miroslav Raduljica.

Selektor Aleksandar Đorđević ponovo je na parket izvodio petorke kakve nisu tipične za trenutne košarkaške trendove...

“Imali smo vremena da kombinujemo, da igraju neke atipične petorke. Imamo visok sastav, tako da stručni štab ima ideju, mi verujemo u istu. Eto, dobili smo dve utakmice i iskoristili ih više da probamo ovako neke stvari. Koristiće nam u nastavku prvenstva“.

Ono što je najvažnije - ovakva igra daje rezultate! Ali, sada dolazi najveći test...

“Igrali smo prilično atipičnu košarku. Prvi put igramo s ovako visokom ekipom. Dosta igrača je bilo povređeno, bilo je dosta i sitnih povreda. Put u Kinu, pa vremenska zona... S našim kvalitetom i sa glavama ovih momaka biće ovo jako dobro, ako dođe do toga. Ovo jeste bila utakmica s velikom razlikom i brojem poena. Jesmo bili ozbiljni, ali to se na kraju vidi kada igrate utakmice na jednu loptu“.

Više nema prostora za opuštanje, niti razigravanje - sledi period od tri utakmice gde se traži maksimalni učinak.

“Za nas je prvenstvo počelo odavno. Tako se spremamo, nismo relaksirani, niti nas ove dve pobede uljuljkuju. Jednostavno, znamo ko smo, znamo za koji grb igramo i kako. Nebitno koja je zemlja, da li su to Filipini i Angola, ili Italija, mi ćemo igrati našu igru, čvrstu odbranu i napad s mnogo dodavanja. Siguran sam da ćemo da pobedimo“.

Pošto se Srbija i Italija odlično poznaju s priprema za Mundobasket, obe ekipe su dosta toga mogle da nauče jedna o drugoj pred meč u sredu.

“S obzirom na našu visinu, udvajali su nas dosta, ali je bilo nespretno. Tu smo ih dobijali. Videćemo kako će biti sada. Moramo da budemo oprezni, jer nijednu utakmicu nisu bili u kompletnom sastavu što njima mnogo znači. Igraju s novom energijom na ovom prvenstvu. Mi ćemo skautirati ovu ekipu, mi samo treba da pogledamo snimke, da upijemo informacije i igramo“.

Ritam na turniru donekle je čudan, jer se igraju utakmice na svaka dva dana. Kapiten Raduljica nije siguran da li je ovaj sistem baš najbolji za igrače, pogotovo dužina odmora između dve faze...

“Pošto posle Italije odmah putujemo za Vuhan, to je ritam na koji sam navikao jer tako igram ligu ovde. Nema mnogo vremena za odmor, igra se na svaka dva-tri dana. Ne mogu da kažem ni da mi se sviđa, ali ni da mi se ne sviđa. Lično bih voleo da imamo dva dana između prve i druge grupe, ali tako je, kako je. Ne tražimo izgovore i jednostavno ćemo da se naviknemo“.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar