Миливојевић опет међу ''Орловима''!

Нећу молити Тадића да изведем пенал, против Португалије бодови важнији од доминације на терену! Шта повратник у табор Орлова верује у позитивне исходе предстојећих квалификационих мечева.

Фудбал 03.09.2019 | 15:36
Миливојевић опет међу ''Орловима''!
Лука Миливојевић поново у дресу Србије. Капитен Кристал Паласа вратио се међу Орлове, где ће представљати огромно појачање у предстојећем окршају са Португалијом 7. септембра (20.45).

Миливојевић је једно време изостао из националног тима због односа са бившим селектором Младеном Крстајићем, али је након разговора са Љубишом Тумбаковићем одлучио да се врати у национални тим.

"Много се ствари од тада издешавало, уследио је тај разговор са селектором, а онда и позив. Све је било позитивно и сада смо заједно овде. Разговор је текао доста позитивно, циљ је био да се поприча и не дође неспреман овде, знам шта се тражи, имаћемо времена да се још боље упознамо и адаптирамо на услове. Такође, спортски директор Матијашевић је јако позитиван ћовек, а ја волим такве људе, поред тога је и јако успешан у свом послу, много људи га цени и драго ми је што ће он бити део нашег тима", поручио је Миливојевић.

Може ли Србија против Португалије да буде тим који ће диктирати темпо на терену.

"Незгодно питање. Мени није то у првом плану. И нама (Кристал Паласу, прим.аут) је Манчестер јунајтед диктирао ритам 90 минута, а ми смо победили са 2:1. Наравно да ми треба да наметнемо неки свој стил, по којем ће нас публика препознати, али се на крају се све сведе на на бодове. Ако ми освојимо шест бодова, биће лакше људима да коментаришу и анализирају утакмуцу. Надам се да ћемо позитивно проћи".

Орловима много тога у даљем току квалификација зависи управо од меча са селекциојом Фернанда Сантоша.

"Дефинитивно да нам је утакмица са Португалијом превага, без обзира на Лигу нација, решава нам све, даљи пут у групи. Све снаге треба усмерити ка победи. Ако победимо бићемо ближи циљу. Неће нам бити лако, о Роналду сви говоре јер је један од најбољин на свету, али ту има много сјајних играча. Довољно је издвојити Бернарда Силву, који је врхунски играч, али не сумњам да ће им бити тешко у Београду, јер ми такође нисмо за потцењивање".

Српски репрезентативци верују да ће им публика дати велику подршку у предстојећем мечу.

"Има ту до Роналда, има и до новог амбијента, али најважније ће бити да узмемо бодове против Португалије и да ће то дати још позитивнију слику о свему. Сви се трудимо да направимо нешто што ћенам донети још позитивније ствари и будућности".

Да ли ће замолити Душана Тадића да изведе једанаестерац уколико буде досуђен?

"Не планирам да га молим, то је на селектору, немам никаквих проблема и да се одлучи да он шутне. Ако се буде одлучио за мене нећу имати никакав проблем да га изведем".

Ривалитет са Немањом Матићем у Премијер лиги је сада више него озбиљан. Који резултат у овој сезони ће задовољити Кристал Палас.

"Водим ја против њега већ са 3:1. У интервјуу пред почетак сезоне сам рекао да не очекујем лаган старт сезоне, имали смо доста проблема у припремном периоду, али смо узели седам бодова из четири утакмице. То нам даје самопоуздања, циљ је да будемо бољи него прошле сезоне, рецимо да будемо међу 10 водећих тимова".

Какве су шансе Црвене звезде и Партизана у мечевима са Тотенхемом и Манчестер јунајтедом.

"Мислим да веће шансе имају шансе овде него на страни. То су врхунске екипе, Звезда и Партизан имају доста квалитета, знају да су неугодни на терену, надам се да ће то проћи како треба".

Клупска обележја треба ставити са стране када је национални тим у питању.

"Дефинитивно, ми смо сви овде репрезентативци, неки су играли у Звезди, неки у Партизану, али ми смо сви овде због истог циља, не интересује нас клупска ствар, већ само репрезентативна. Надам се да ће нам људи дати подршку, коју ћемо ми на терену оправдати", закључио је Миливојевић.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар