ЕП: Просинечки задовољан - “змајеви” у форми!

Селектор БИХ Роберт Просинечки задовољан формом репрезентативаца који су се окупили за мечеве са Лихтенштајном и Јерменијом.

Фудбал 02.09.2019 | 23:30
ЕП: Просинечки задовољан - “змајеви” у форми!
“Змајеви” ће квалификације за ЕУРО 2020 наставити у петак када дочекују Лихтенштајн, а три дана касније гостоваће Јерменији.

Селекцији Роберта Просинечког потребни су добри резултати у овим мечевима јер ће у супротном практично испасти из трке за једно од прва два мјеста у групи Ј.

Репрезентативци БИХ окупили су се данас у тренинг центру ФСБиХ  а селецтор  Роберт Просинечки рекао је да морају дати свој максимум у ова два сусрета.

Просинечки је на питање новинара о повреди Кенана Пирића рекао да неће бити на располагању, због чега је на окупљање позван Владан Ковачевић те да без обзира на повреде играча на располагању има довољан број играча.

"Пирић је нажалост добио ударац, тако да смо звали Ковачевића. Квржић неће због повреде такођер наступати, али имамо 24 играча, 21 играча и три голмана. Сарић се жали на лагану повреду, али имамо довољно играча за ове двије утакмице. Други се нису жалили. Немамо пуно времена, битно је да су у ова два-три дана сви здрави, да сви добију минутажу јер нас у Јерменији очекује пуно тежа утакмица. Вјерујем да смо спремни, 90 посто њих игра стандардно јако добро и вјерујем да ћемо проћи обје утакмице", рекао је Просинечки.

На питање новинара о наступима других играча, селектор Просинечки је рекао како с посебном пажњом прати игре свих играча.

"Гледам, поготово Динамо, посебно ову сезону, Гојак који нам се вратио у игру, Хајровић игра, задњу утакмицу није играо против Хајдука, ушао је нешто у задње вријеме. Сви имају неку своју шансу, ово су неки моји играчи за које у овом тренутку знам да играју стандардно и по мени су најбољи. Надам се да ће кроз ове двије утакмице направити добар резултат. Морамо дати све од себе и онда смо добри. Јерменија је побиједила и Грке, имају свој квалитет. Ако будемо као против Италије, онда мислим да БиХ неће имати проблема", рекао је Просинечки.

На питање новинара о Асмиру Беговићу, Просинечки је додао како му је драго да је Беговић пронашао клуб.

"Драго ми је да је Беговић нашао клуб, а било је и вријеме. Ако буде бранио, није проблем га звати", рекао је Просинечки.

Нападач загребачког Динама, Амер Гојак рекао је како се у наредна два меча морају остварити обје побједе.

"Драго ми је да смо се окупили, увијек је лијепо играти за репрезентацију. Свјесни смо ситуације у којој се налазимо, у ове двије утакмице морамо узети шест бодова и да нам је Лихтенштајн слабији противник, али морамо сваког респектовати. Након тога идемо у Јерменију и тамо морамо побиједити. Мислим да никад боље нисам ушао у сезону, добро се осјећам и спреман сам. Имамо прву утакмицу против Лихтенштајна, то требамо прво да ријешимо, надам се да ћу добити прилику у Јерменији и дати свој максимум", рекао је Гојак.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар