EP: Prosinečki zadovoljan - “zmajevi” u formi!

Selektor BIH Robert Prosinečki zadovoljan formom reprezentativaca koji su se okupili za mečeve sa Lihtenštajnom i Jermenijom.

Fudbal 02.09.2019 | 23:30
EP: Prosinečki zadovoljan - “zmajevi” u formi!
“Zmajevi” će kvalifikacije za EURO 2020 nastaviti u petak kada dočekuju Lihtenštajn, a tri dana kasnije gostovaće Jermeniji.

Selekciji Roberta Prosinečkog potrebni su dobri rezultati u ovim mečevima jer će u suprotnom praktično ispasti iz trke za jedno od prva dva mjesta u grupi J.

Reprezentativci BIH okupili su se danas u trening centru FSBiH  a selector  Robert Prosinečki rekao je da moraju dati svoj maksimum u ova dva susreta.

Prosinečki je na pitanje novinara o povredi Kenana Pirića rekao da neće biti na raspolaganju, zbog čega je na okupljanje pozvan Vladan Kovačević te da bez obzira na povrede igrača na raspolaganju ima dovoljan broj igrača.

"Pirić je nažalost dobio udarac, tako da smo zvali Kovačevića. Kvržić neće zbog povrede također nastupati, ali imamo 24 igrača, 21 igrača i tri golmana. Sarić se žali na laganu povredu, ali imamo dovoljno igrača za ove dvije utakmice. Drugi se nisu žalili. Nemamo puno vremena, bitno je da su u ova dva-tri dana svi zdravi, da svi dobiju minutažu jer nas u Jermeniji očekuje puno teža utakmica. Vjerujem da smo spremni, 90 posto njih igra standardno jako dobro i vjerujem da ćemo proći obje utakmice", rekao je Prosinečki.

Na pitanje novinara o nastupima drugih igrača, selektor Prosinečki je rekao kako s posebnom pažnjom prati igre svih igrača.

"Gledam, pogotovo Dinamo, posebno ovu sezonu, Gojak koji nam se vratio u igru, Hajrović igra, zadnju utakmicu nije igrao protiv Hajduka, ušao je nešto u zadnje vrijeme. Svi imaju neku svoju šansu, ovo su neki moji igrači za koje u ovom trenutku znam da igraju standardno i po meni su najbolji. Nadam se da će kroz ove dvije utakmice napraviti dobar rezultat. Moramo dati sve od sebe i onda smo dobri. Jermenija je pobijedila i Grke, imaju svoj kvalitet. Ako budemo kao protiv Italije, onda mislim da BiH neće imati problema", rekao je Prosinečki.

Na pitanje novinara o Asmiru Begoviću, Prosinečki je dodao kako mu je drago da je Begović pronašao klub.

"Drago mi je da je Begović našao klub, a bilo je i vrijeme. Ako bude branio, nije problem ga zvati", rekao je Prosinečki.

Napadač zagrebačkog Dinama, Amer Gojak rekao je kako se u naredna dva meča moraju ostvariti obje pobjede.

"Drago mi je da smo se okupili, uvijek je lijepo igrati za reprezentaciju. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, u ove dvije utakmice moramo uzeti šest bodova i da nam je Lihtenštajn slabiji protivnik, ali moramo svakog respektovati. Nakon toga idemo u Jermeniju i tamo moramo pobijediti. Mislim da nikad bolje nisam ušao u sezonu, dobro se osjećam i spreman sam. Imamo prvu utakmicu protiv Lihtenštajna, to trebamo prvo da riješimo, nadam se da ću dobiti priliku u Jermeniji i dati svoj maksimum", rekao je Gojak.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar