Бертон напушта БиХ: “Све ми је збуњујуће...“

Мисија ОЕБС у Босни и Херцеговини приредила је вечерас у Сарајеву опроштајни пријем досадашњег шефа те мисије, амбасадора Бруса Бертона.

Босна и Херцеговина 02.09.2019 | 21:17
Бертон напушта БиХ: “Све ми је збуњујуће...“
Обраћајући се званицама, Бертон је изјавио да је протекли четворогодишњи боравак у Босни и Херцеговини био најљепше искуство у његовом професионалном животу иако је службовао у “веома сложеној земљи“ у којој му и након тог периода, развој догађаја дјелује збуњујуће.

Бертон је утврдио да ОЕБС чини све што је у његовој моћи да БиХ крочи ка напретку, као и да се стање поправља кад је ријеч о консензусу у међународној заједници.

Захвалио је званицама, Мисији ОЕБС чије особље фантастично обавља задаћу, по његовом мишљењу, као и партнерима Мисије. 

Вечерашњем пријему присуствовале су бројне званице, представници институција у Босни и Херцеговини, међународне заједнице, дипломатског кора, медијских асоцијација и друге јавне личности.

Амбасадор Брус Бертон недавно је изјавио да из Босне и Херцеговине одлази помијешаних осјећања јер је то земља коју је у међувремену заволио, као и њене људе.

Овај амерички дипломата је истовремено најавио да одлази у нову фазу живота, у пнзију из Стејт Департмента.

(Фена)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Кале

02.09.2019 19:30

Марс тамо одакле си досао,да си имао имао имало образа ти и твоји сатрапи не бисте урадили ово зло овој земљи и народу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

02.09.2019 19:33

Знам. Ниђе ти боље није било. Лези љебу да те једем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Замлацивање народа

02.09.2019 19:48

Бас тако

Name

Лана

02.09.2019 19:48

ДОк год такви ходају овом земљом у њој напретка неће ни бити,јер управо и радите на том да напретка и небуде. Оваква ситуација вама и одговара,баш вас брига за овим народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

03.09.2019 04:46

За наш напредак смо само ми одговорни а не неко тамо са запада. Ако нама не смета да нас наш вођа пљачка и цијели народ понижава, зашто би то неком американцу или неком странцу сметало ? Значи ако хоћеш да ти буде боље мораш се сам односно сви ми борити.

Name

Дора.

03.09.2019 05:47

Амер пале ватру међу људима на Балкану, Паимсе нуде као ватрогасци да гасе пожар али уз добру наплапу, Балкански слијепци играју како им непријатељи свирају.

Name

Успут

02.09.2019 20:55

Хахаха...у БИХ психијатар иде код другог психијатра када заврши разговор са неким политичарем...осјећаји су то....хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

добој

02.09.2019 23:47

Иди с милим Богом и ако је могуће повећи и остале ухљубе са собом, почевши од политичара које сте изњедрили из ове земље. Изњедрили њено дно заправо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злаја

03.09.2019 06:01

Лијепа искуства из ове земље имају сви медјународни паразити. Сва врата им свугде отворена, једу и пију за џаба ,боравак и рад овде им додје као одмор пред пензију јер ништа нераде а плате европске. Ено оног Инцка, он се овде учаурио ко у саламури.До пензије неће отићи одавде једино ако оде раније Богу на истину.

ОДГОВОРИТЕ