Berton napušta BiH: “Sve mi je zbunjujuće...“

Misija OEBS u Bosni i Hercegovini priredila je večeras u Sarajevu oproštajni prijem dosadašnjeg šefa te misije, ambasadora Brusa Bertona.

Bosna i Hercegovina 02.09.2019 | 21:17
Berton napušta BiH: “Sve mi je zbunjujuće...“
Obraćajući se zvanicama, Berton je izjavio da je protekli četvorogodišnji boravak u Bosni i Hercegovini bio najljepše iskustvo u njegovom profesionalnom životu iako je službovao u “veoma složenoj zemlji“ u kojoj mu i nakon tog perioda, razvoj događaja djeluje zbunjujuće.

Berton je utvrdio da OEBS čini sve što je u njegovoj moći da BiH kroči ka napretku, kao i da se stanje popravlja kad je riječ o konsenzusu u međunarodnoj zajednici.

Zahvalio je zvanicama, Misiji OEBS čije osoblje fantastično obavlja zadaću, po njegovom mišljenju, kao i partnerima Misije. 

Večerašnjem prijemu prisustvovale su brojne zvanice, predstavnici institucija u Bosni i Hercegovini, međunarodne zajednice, diplomatskog kora, medijskih asocijacija i druge javne ličnosti.

Ambasador Brus Berton nedavno je izjavio da iz Bosne i Hercegovine odlazi pomiješanih osjećanja jer je to zemlja koju je u međuvremenu zavolio, kao i njene ljude.

Ovaj američki diplomata je istovremeno najavio da odlazi u novu fazu života, u pnziju iz Stejt Departmenta.

(Fena)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Kale

02.09.2019 19:30

Mars tamo odakle si dosao,da si imao imao imalo obraza ti i tvoji satrapi ne biste uradili ovo zlo ovoj zemlji i narodu!!!

ODGOVORITE
Name

Е

02.09.2019 19:33

Знам. Ниђе ти боље није било. Лези љебу да те једем.

ODGOVORITE
Name

Zamlacivanje naroda

02.09.2019 19:48

Bas tako

Name

Lana

02.09.2019 19:48

DOk god takvi hodaju ovom zemljom u njoj napretka neće ni biti,jer upravo i radite na tom da napretka i nebude. Ovakva situacija vama i odgovara,baš vas briga za ovim narodom.

ODGOVORITE
Name

Wodolija

03.09.2019 04:46

Za naš napredak smo samo mi odgovorni a ne neko tamo sa zapada. Ako nama ne smeta da nas naš vođa pljačka i cijeli narod ponižava, zašto bi to nekom amerikancu ili nekom strancu smetalo ? Znači ako hoćeš da ti bude bolje moraš se sam odnosno svi mi boriti.

Name

Dora.

03.09.2019 05:47

Amer pale vatru među ljudima na Balkanu, Paimse nude kao vatrogasci da gase požar ali uz dobru naplapu, Balkanski slijepci igraju kako im neprijatelji sviraju.

Name

Usput

02.09.2019 20:55

Hahaha...u BIH psihijatar ide kod drugog psihijatra kada završi razgovor sa nekim političarem...osjećaji su to....hahaha

ODGOVORITE
Name

doboj

02.09.2019 23:47

Idi s milim Bogom i ako je moguće poveći i ostale uhljube sa sobom, počevši od političara koje ste iznjedrili iz ove zemlje. Iznjedrili njeno dno zapravo

ODGOVORITE
Name

Zlaja

03.09.2019 06:01

Lijepa iskustva iz ove zemlje imaju svi medjunarodni paraziti. Sva vrata im svugde otvorena, jedu i piju za džaba ,boravak i rad ovde im dodje kao odmor pred penziju jer ništa nerade a plate evropske. Eno onog Incka, on se ovde učaurio ko u salamuri.Do penzije neće otići odavde jedino ako ode ranije Bogu na istinu.

ODGOVORITE