Ђорђевић: Каква је корист нама од оваквих мечева?!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је његова екипа у мечу против Филипина имала добар приступ.

Кошарка 03.09.2019 | 14:39
Ђорђевић: Каква је корист нама од оваквих мечева?!
Србија је у другом колу групне фазе декласирала Филипине резултатом 126:67.

Ђорђевић је похвалио "добар приступ" својих изабраника.

"Имали смо добар приступ, озбиљан колико је могао да буде. То је најважније што смо тражили од играча, одрадили су то. Знамо смо да ће трећа утакмица кључна, припремамо се за највећу битку. Знамо шта треба да урадимо, сви играчи су у добром стању, па и Бјелица који се вратио. То је добар знак за нас", рекао је Ђорђевић.

Ђорђевић је казао да Србија поштује сваког противника, да против сваког игра најбоље шта може, а потом је и навео шта мисли о Филипинима.

"Показали су брзину, али им недостаје квалитет. У односу на европске екипе које играју јаку физичку кошарку, то је проблем", рекао је Ђорђевић.

Селектор Србије није био задовољан због потеза једног кошаркаша Филипина који је у финишу меча грубо фаулирао Марка Гудурића.

"Не волим прљаве потезе. Не волим када делује као да желите да повредите играча. Мора да се игра јако и мушки, али фер. То ја тражим од својих играча, то тражим и од противника. Тако се не третира противник", рекао је Ђорђевић.

Србија и Италија ће у среду одлучити која ће од те две селекције заузети прво место у групи.

"То је велики изазов за нас. Играли смо са њима у последњих 15 дана, знамо их, поштујемо их... Ове две утакмице овде су одиграли много боље него те током припрема. Имају нека важна имена поново у тиму, то су Галинари и Датоме пре свих. Знају добро да играју кошарку, одлично шутирају... Против Филипина су показали да су у форми. Морамо да будемо опрезни, морамо да дамо све од себе да бисмо победили", рекао је селектор.

Србија је прве две утакмице на шампионату у Кини добила укупном разликом од 105 поена.

"Нећемо више побеђивати са 50 поена разлике, то је сигурно, али морамо да наставимо да побеђујемо. Знамо да ћемо да играмо поен за поен... Италијани знају нас, као и ми њих. Биће то сјајан меч", рекао је Ђорђевић.

Додао је да се у неким групама од почетка знало које две екипе ће отићи даље.

"Наша група је једна од таквих. Не знам да ли је то добро за Светски куп. Каква је корист нама или Филипинима од оваквих мечева? Немам брига, припремам и тим и себе да будемо најбољи у право време", додао је селектор Србије.

Новинаре је занимало и да ли његова екипа може да буде још боља.

"Да, у свим аспектима игре можете да будете бољи", рекао је Ђорђевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар