Осмјеси у "Кући фудбала", њихова лица "звуче познато"!

"Повређених нема, увређених? Не занима ме", рекао је са осмехом капитен Србије. Тим речима Александар Коларов означио је почетак припрема за једну од најбитнијих утакмицама "орлова" у квалификацијама за ЕУРО 2020. године.

Фудбал 02.09.2019 | 23:00
Осмјеси у "Кући фудбала", њихова лица "звуче познато"!
"Операција Португал" званично је почела у понедељак.

У миру базе Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, "орлови", предвођени новим селектором Љубишом Тумбаковићем започели су припреме за вероватно кључну утакмицу у квалификацијама за Европско првенство 2020. Србији у госте 7. септембра долази актуелни европски шампион и победник Лиге нација - Португал.

Победа је императив, јер би у том случају српски национални тим направио велики искорак ка једном од прва два места, а директном ривалу на табели побегао на сигурну удаљеност.

ТАБЕЛА: Украјина (4) 10, Луксембург (4) 4, Србија (3) 4, Португал (2) 2, Литванија (3) 1.

Да не би каснио на тренинг, први је на конференцији за новинаре, која је у понедељак одржана у Старој Пазови, говорио капитен Александар Коларов.

"Једна су од тренутно најквалитетнијих репрезентација у Европи. Били су европски прваци, само су се надоградили, компактнији су сада него када су освојили ЕУРО", рекао је фудбалер Роме.

"Поред Роналда, који је квалитет више, имају довољно опасних играча, продорне бекове, ту је и Бернардо Силва који је уз Роналда водећи играч. Не можемо приоритет дати никоме од њих, већ се припремати за ривала као тим", додао је.

"Нисмо могли да бирамо, али мислим да је у добром тренутку дошао Португал. Битна утакмица са новим селектором, уз добар резултат имаћемо ветар у леђа за наредне четири 

"Повређених нема, увређених? Не занима ме", рекао је са осмехом.

"Атмосфера се гради победама, селектор је рекао да мора да постоји узајамно поштовање. Момци су сви на месту, велики су професионалци и искрено се радујем утакмици у суботу. Преостаје нам да се припремимо, важна је и утакмица са Луксембургом која вреди исто као она са Португалом, три бода. Морамо да размишљамо такмичарски ако желимо на ЕУРО", говорио је левоноги бомбардер.

На питање о могућем одласку из Роме, о чему је било речи, рекао је да има уговор на још годину дана и да му је лепо у Риму, после чега се Коларов придружио екипи у припреми за поподневни тренинг.

ТУМБАКОВИЋ: ПРЕМАЛО СЕ ГОВОРИ О ЛУКСЕМБУРГУ!

Даље је наставио селектор Љубиша Тумбаковић, који је упитан за то колико је "тешка" мајица на којој су извезени иницијали Љ. Т.

"Лепо је бити у овој мајици", рекао је Тумбаковић и подсетио да је већ носио такве мајице и да му нису биле тешке.

"Било би ми велико задовољство да остваримо резултат, ми смо у процесу рада ова два месеца направио програмску активност за овај период, како бисмо остварили циљ који је Савез поставио на почетку овог циклуса. Све што можемо да нас, нећемо остављати за сутра", рекао је Тумбаковић.

"Прва је Португал, друга Луксембург. Две потпуно различите утакмице, а мој доживљај је да ова прва носи мање оптерећење. Зашто? Зато што је то актулени првак Европе и освајач Лиге нација. Имају квалитет, потенцијал, професионалност, борбеност, а на све то имају и маестралне појединце", рекао је наследник Младена Крстајића и додао да потом следи психолошки веома тешка утакмица у Луксембургу о којој се премало прича.

"Припремамо их обе, један део је стручан, други психолошки, како бисмо били добри и у наставку овог циклуса у октобру и новембру", додао је, свестан да је у прошлости лош резултат на "отварању" УЕФА или ФИФА викенда, значио углавном још један лош на "затварању".

ТУМБАКОВИЋ: АХ, ТАЈ МАЛИ МАКСИМОВИЋ...

"Морам да признам да ме јесте погодила повреда Немање Максимовића, јер сам пратио Србију и док нисам био ту, а он је један од оних које тренери воле. Тај мали Максимовић је привукао моју пажњу, он је био играч који је био озбиљна идеја за ову утакмицу. Повредио се нажалост, обавио сам разговор с њим и рекао му то, али имамо играче који то могу да надоместе".

Тумбаковић каже да је за резултат, поред свих елемената фудбалске игре и профи спорта, неопходно јединство унутар тима.

"Фудбалску екипу не чини појединац, већ тим. Када појединац искочи, може да поремети све односе, као и остварење циља. То што су неки играчи били одсутни у претходном сазиву, а сада су овде, враћени су зато што верујемо да имају димензију да се прилагоде колективу, а на нама је да потврдимо да су наша размишљања о тим играчима исправна", говорио је не помињући имена повратника Луке Миливојевића, Матије Настасића, Николе Максимовића...

Додао је да лош резултат може да се догоди, али да "не може да се догоди да не учинимо све како до лошег резултата не би дошло" и да му се у том смислу допало како размишља, пре свих, капитен Коларов, а потом и остали играчи.

"Ја сам као тренер већ препознатљив, ако сте пратили знате како су моји тимов играли и ја ћу остати уверен у то да моја екипа мора да игра фудбал", рекао је Тумба, али подсетио да екипа попут Португала захтева квалитет и у другом смислу.

"Ми нисмо европски Бразилци, ми смо само талентована нација, која мора пуно да ради да бисмо то постали. Покушаћемо све да изградимо стил игре који ће постати препознатљив", рекао је Тумбаковић и додао да је сваки играч потребан на том путу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар