Радуљица: Ово је само загревање!

Капитен кошаркаша Србије Мирослав Радуљица се радује наредним изазовима који су пред његовом екипом.  Радуљица: Не ревијални, већ добар тренинг-меч! Из изјаве српског центра фино се може закључити колико екипа једва чека дуел са Италијом и, нарочито, оно што потом слиједи.

Кошарка 03.09.2019 | 12:45
Радуљица: Ово је само загревање!
"За нас ниједна није ревијална", одговорио је стријелац 13 поена у још једној резултатски преубједљивој побједи "орлова" пред дерби са Италијом за прво мјесто у групи и скор 1-0 у другој фази.

"Испробали смо разне варијанте, које ће нам надам се користити у наставку првенства. Мало атипично како је екипа кренула, нисмо имали довољно времена да се припремамо због тих проблема са повредама, али ово је за сада изгледало прилично добро. Видјећемо како ће то изгледати када буду дошле мало снажније екипе од Филипина, свака част њима, али зна се ко је Србија и како ми играмо".

Србија је у другом колу групне фазе декласирала Филипине резултатом 126:67.

Радуљица је био задовољан тиме што су "орлови" могли доста тога новог да испробају у званичној утакмици.

Центар Србије је истакао да "орлови" неће пасти под еуфорију после две убедљиве победе.

"Ово је било само загревање. Ми смо спремни и фокусирани, не потпадамо под еуфорију. Две утакмице, много разлике - то нас не дира - имамо свој пут и тако ћемо наставити да играмо".

Он се није сложио да је утакмица била "ревијална".

"Свако то воли, зато и играмо кошарку. Знамо који је рецепт за те утакмице, а то није да изгоримо у ишчекивању. Не бих се сложио да је утакмица била ревијална утакмица, већ добра тренинг утакмица, али једва чекамо наредне", закључио је капитен.

Италија?

"Једва чекамо, искрено. Ово је било само загријавање, ми смо спремни и фокусирани. Не потпадамо под еуфорију, имамо свој пут, свој фокус и тако ћемо и даље да играмо".

На констатацију да ће прави #Мондобаскет, бар за Србију, почети борбама за прво мјесто пред четвртфинале, Радуљица је рекао...

"Свако то воли, зато и играмо кошарку, зато смо и овдје, али знамо који је рецепт - када дођу те утакмице, да будемо прави, не да изгоримо у ишчекивању. Понављам, не бих се сложио да је била ревијална, била је добра тренинг утакмица за нас", рекао је и закључио:

"Али, једва чекамо наредне утакмице."

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар