Raduljica: Ovo je samo zagrevanje!

Kapiten košarkaša Srbije Miroslav Raduljica se raduje narednim izazovima koji su pred njegovom ekipom.  Raduljica: Ne revijalni, već dobar trening-meč! Iz izjave srpskog centra fino se može zaključiti koliko ekipa jedva čeka duel sa Italijom i, naročito, ono što potom slijedi.

Košarka 03.09.2019 | 12:45
Raduljica: Ovo je samo zagrevanje!
"Za nas nijedna nije revijalna", odgovorio je strijelac 13 poena u još jednoj rezultatski preubjedljivoj pobjedi "orlova" pred derbi sa Italijom za prvo mjesto u grupi i skor 1-0 u drugoj fazi.

"Isprobali smo razne varijante, koje će nam nadam se koristiti u nastavku prvenstva. Malo atipično kako je ekipa krenula, nismo imali dovoljno vremena da se pripremamo zbog tih problema sa povredama, ali ovo je za sada izgledalo prilično dobro. Vidjećemo kako će to izgledati kada budu došle malo snažnije ekipe od Filipina, svaka čast njima, ali zna se ko je Srbija i kako mi igramo".

Srbija je u drugom kolu grupne faze deklasirala Filipine rezultatom 126:67.

Raduljica je bio zadovoljan time što su "orlovi" mogli dosta toga novog da isprobaju u zvaničnoj utakmici.

Centar Srbije je istakao da "orlovi" neće pasti pod euforiju posle dve ubedljive pobede.

"Ovo je bilo samo zagrevanje. Mi smo spremni i fokusirani, ne potpadamo pod euforiju. Dve utakmice, mnogo razlike - to nas ne dira - imamo svoj put i tako ćemo nastaviti da igramo".

On se nije složio da je utakmica bila "revijalna".

"Svako to voli, zato i igramo košarku. Znamo koji je recept za te utakmice, a to nije da izgorimo u iščekivanju. Ne bih se složio da je utakmica bila revijalna utakmica, već dobra trening utakmica, ali jedva čekamo naredne", zaključio je kapiten.

Italija?

"Jedva čekamo, iskreno. Ovo je bilo samo zagrijavanje, mi smo spremni i fokusirani. Ne potpadamo pod euforiju, imamo svoj put, svoj fokus i tako ćemo i dalje da igramo".

Na konstataciju da će pravi #Mondobasket, bar za Srbiju, početi borbama za prvo mjesto pred četvrtfinale, Raduljica je rekao...

"Svako to voli, zato i igramo košarku, zato smo i ovdje, ali znamo koji je recept - kada dođu te utakmice, da budemo pravi, ne da izgorimo u iščekivanju. Ponavljam, ne bih se složio da je bila revijalna, bila je dobra trening utakmica za nas", rekao je i zaključio:

"Ali, jedva čekamo naredne utakmice."

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar