Париз кличе, Мадрид плаче: Збогом, легендо!

Кејлор Навас потписао за Пари Сен Жермен!

Фудбал 02.09.2019 | 21:56
Париз кличе, Мадрид плаче: Збогом, легендо!
Сви знају колико је сјајан, а опет тешко да је било фудбалера према којем се Реал толико лоше понео. Сигурно да није било ако рачунамо само оне који су све време били апсолутно феноменални. А баш такав је Кејлор Навас био свих ових сезона у Мадриду. И опет Краљевски клуб није био убеђен да је он тај. Сада је Кејлор коначно отишао. Обожаван међу навијачима, биће нова јединица Пари Сен Жермена, који ће Реалу платити око 13.000.000 евра на име обештећења за 32-годишњег голмана.

Заузврат, Реал ће добити Алфонса Ареаолу на једногодишњу позајмицу, па ће он бити алтернатива Тибу Куртои, иако тешко да ће било који навијач сада рећи да је Белгијанац бољи голман од Наваса. Али као што рекосмо, Реал никада није указао апсолутно поверење Костариканцу. Чак и кад је он успешно наследио Икера Касиљаса у Мадриду су се упињали да доведу Давида Де Хеу. Кад нис могли њега кренули су по Куртоу.

Навас је мирно седео и обављао свој део посла. Одиграо је више од 100 утакмица за Реал. Освојио три Лиге шампиона. Титулу у Примери. Четири наслова светског првака. Три Уефина Суперкупа. И један шпански.

Жива легенда Краљевског клуба. Недовољно цењена. Сад већ усликана у дресу Светаца што је фотографија коју Реалови навијачи масовно шерују по друштвеним мрежама док се опраштају од миљеника.

Како било, Реал ће са тим трансфером овај прелазни рок завршити са зарадом од око 140.000.000 евра. Подсетимо, отишли су и Маркос Љоренте, Матео Ковачић, Раул Де Томас и Тео Ернандес. На позајмице и Дани Себаљос и Хесус Ваљехо. Надају се у Мадриду да ће пронаћи клуб и за Маријана Дијаза, док ће Лукас Силва са платом од 2.000.000 евра нето остати да троши дане. Нема назнака да ће му Реал наћи клуб.

Надали су се да ће продати и Герета Бејла и Хамеса Родригеза, али је овог првог у Реалу сачувала мамутска плата, док су за Хамеса конкретни били само Наполи и Атлетико. Наполи је ипак нудио само позајмицу са правом откупа, јер није желео да преузме ризик на себе. А Реал је све чинио да Хамес оде било где само не у Атлетико. Опасана им је конкуренције израсла у комшилуку.

Са друге стране, Ареола ће постати шесто појачање Краљевског клуба, након што су претходно потписани уговори са Родригом (40.000.000), Едером Милитаом (50.000.000), Луком Јовићем (60.000.000), Еденом Азаром (100.000.000) и Ферланом Мендијем (48.000.000). Све скупа 298.000.000 евра.

Додуше, измакло им је појачање којем се највише надао Зинедин Зидан. Пол Погба наравно.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар