Pariz kliče, Madrid plače: Zbogom, legendo!

Kejlor Navas potpisao za Pari Sen Žermen!

Fudbal 02.09.2019 | 21:56
Pariz kliče, Madrid plače: Zbogom, legendo!
Svi znaju koliko je sjajan, a opet teško da je bilo fudbalera prema kojem se Real toliko loše poneo. Sigurno da nije bilo ako računamo samo one koji su sve vreme bili apsolutno fenomenalni. A baš takav je Kejlor Navas bio svih ovih sezona u Madridu. I opet Kraljevski klub nije bio ubeđen da je on taj. Sada je Kejlor konačno otišao. Obožavan među navijačima, biće nova jedinica Pari Sen Žermena, koji će Realu platiti oko 13.000.000 evra na ime obeštećenja za 32-godišnjeg golmana.

Zauzvrat, Real će dobiti Alfonsa Areaolu na jednogodišnju pozajmicu, pa će on biti alternativa Tibu Kurtoi, iako teško da će bilo koji navijač sada reći da je Belgijanac bolji golman od Navasa. Ali kao što rekosmo, Real nikada nije ukazao apsolutno poverenje Kostarikancu. Čak i kad je on uspešno nasledio Ikera Kasiljasa u Madridu su se upinjali da dovedu Davida De Heu. Kad nis mogli njega krenuli su po Kurtou.

Navas je mirno sedeo i obavljao svoj deo posla. Odigrao je više od 100 utakmica za Real. Osvojio tri Lige šampiona. Titulu u Primeri. Četiri naslova svetskog prvaka. Tri Uefina Superkupa. I jedan španski.

Živa legenda Kraljevskog kluba. Nedovoljno cenjena. Sad već uslikana u dresu Svetaca što je fotografija koju Realovi navijači masovno šeruju po društvenim mrežama dok se opraštaju od miljenika.

Kako bilo, Real će sa tim transferom ovaj prelazni rok završiti sa zaradom od oko 140.000.000 evra. Podsetimo, otišli su i Markos Ljorente, Mateo Kovačić, Raul De Tomas i Teo Ernandes. Na pozajmice i Dani Sebaljos i Hesus Valjeho. Nadaju se u Madridu da će pronaći klub i za Marijana Dijaza, dok će Lukas Silva sa platom od 2.000.000 evra neto ostati da troši dane. Nema naznaka da će mu Real naći klub.

Nadali su se da će prodati i Gereta Bejla i Hamesa Rodrigeza, ali je ovog prvog u Realu sačuvala mamutska plata, dok su za Hamesa konkretni bili samo Napoli i Atletiko. Napoli je ipak nudio samo pozajmicu sa pravom otkupa, jer nije želeo da preuzme rizik na sebe. A Real je sve činio da Hames ode bilo gde samo ne u Atletiko. Opasana im je konkurencije izrasla u komšiluku.

Sa druge strane, Areola će postati šesto pojačanje Kraljevskog kluba, nakon što su prethodno potpisani ugovori sa Rodrigom (40.000.000), Ederom Militaom (50.000.000), Lukom Jovićem (60.000.000), Edenom Azarom (100.000.000) i Ferlanom Mendijem (48.000.000). Sve skupa 298.000.000 evra.

Doduše, izmaklo im je pojačanje kojem se najviše nadao Zinedin Zidan. Pol Pogba naravno.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar