Оптужница против Ивице Тодорића и још три особе

Загребачко жупанијско државно тужилаштво подигло је оптужницу против Ивице Тодорића, бившег власника Агрокора.

Регион 02.09.2019 | 19:24
Оптужница против Ивице Тодорића и још три особе
Осим против Тодорића, оптужница је подигнута и против још двоје хрватских држављана те једне аустријске држављанке.

"Жупанијско државно одвјетништво у Загребу подигло је оптужницу против троје хрватских држављана (1951., 1974. и 1965.) и једне аустријске држављанке (1971.) због почињења кривичног дјела злоупотребе повјерења у привредном пословању (починили су га прва двојица окривљеника), и због почињења кривичног дјела потицања на злоупотребу повјерења у привредном пословању (починила га трећеокривљеница, 1965.) те због почињења кривичног дјела помагања у злоупотреби повјерења у привредном пословању (починила га четвртоокривљеница)", стоји у саопштењу ДОРХ-а, преноси "Индеx.хр".

"Првоокривљенику, као предсједнику управе једног концерна, и другоокривљенику, као извршном директору финанција у концерну, ставља се на терет да су тијеком 2013. године злоупорабили свој положај у концерну јер су, на штету концерна, омогућили плаћање 1,25 милијуна еура у корист швицарског трговачког друштва за савјетодавне услуге, знајући да оне нису нити ће бити обављене у корист концерна. На описани начин се швицарско трговачко друштво неприпадно материјално окористило, а наступила је штета за концерн у износу од 1,25 милиона еура", пише ДОРХ.

Из ДОРХ-а су описали за шта их терете.

"Четвртоокривљеници, одговорној особи тог швицарског трговачког друштва, ставља се на терет да је првоокривљенику и другоокривљенику помогла издавањем рачуна, у име швицарског трговачког друштва, за наводно обављене савјетодавне услуге. Трећеокривљеници, која је била чланица управе истог концерна, ставља се на терет да је у описаном поступању судјеловала као потицатељица првоокривљеног и четвртоокривљенице. У оптужници се уједно наводи да су стварни власници швицарског трговачког друштва били другоокривљеник и трећеокривљеница", пише ДОРХ.

(Индеx.хр)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Брут

02.09.2019 17:27

У Хрватској ксо да функционисе дрзава. Прво Санадер политицар сад и први привредник. Кад це се то код нас десити. Мислим на политицара и првог привредника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Успут

02.09.2019 18:24

Ови су се толико накрали да ни сами незнају гдје зу тутнули паре и колико пара.Само да се овакви процеси започну у БИХ...дугови би били исплаћени за годину дана...

ОДГОВОРИТЕ