Optužnica protiv Ivice Todorića i još tri osobe

Zagrebačko županijsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Ivice Todorića, bivšeg vlasnika Agrokora.

Region 02.09.2019 | 19:24
Optužnica protiv Ivice Todorića i još tri osobe
Osim protiv Todorića, optužnica je podignuta i protiv još dvoje hrvatskih državljana te jedne austrijske državljanke.

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv troje hrvatskih državljana (1951., 1974. i 1965.) i jedne austrijske državljanke (1971.) zbog počinjenja krivičnog djela zloupotrebe povjerenja u privrednom poslovanju (počinili su ga prva dvojica okrivljenika), i zbog počinjenja krivičnog djela poticanja na zloupotrebu povjerenja u privrednom poslovanju (počinila ga trećeokrivljenica, 1965.) te zbog počinjenja krivičnog djela pomaganja u zloupotrebi povjerenja u privrednom poslovanju (počinila ga četvrtookrivljenica)", stoji u saopštenju DORH-a, prenosi "Index.hr".

"Prvookrivljeniku, kao predsjedniku uprave jednog koncerna, i drugookrivljeniku, kao izvršnom direktoru financija u koncernu, stavlja se na teret da su tijekom 2013. godine zlouporabili svoj položaj u koncernu jer su, na štetu koncerna, omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarskog trgovačkog društva za savjetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna. Na opisani način se švicarsko trgovačko društvo nepripadno materijalno okoristilo, a nastupila je šteta za koncern u iznosu od 1,25 miliona eura", piše DORH.

Iz DORH-a su opisali za šta ih terete.

"Četvrtookrivljenici, odgovornoj osobi tog švicarskog trgovačkog društva, stavlja se na teret da je prvookrivljeniku i drugookrivljeniku pomogla izdavanjem računa, u ime švicarskog trgovačkog društva, za navodno obavljene savjetodavne usluge. Trećeokrivljenici, koja je bila članica uprave istog koncerna, stavlja se na teret da je u opisanom postupanju sudjelovala kao poticateljica prvookrivljenog i četvrtookrivljenice. U optužnici se ujedno navodi da su stvarni vlasnici švicarskog trgovačkog društva bili drugookrivljenik i trećeokrivljenica", piše DORH.

(Index.hr)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Brut

02.09.2019 19:27

U Hrvatskoj kso da funkcionise drzava. Prvo Sanader politicar sad i prvi privrednik. Kad ce se to kod nas desiti. Mislim na politicara i prvog privrednika.

ODGOVORITE
Name

Usput

02.09.2019 20:24

Ovi su se toliko nakrali da ni sami neznaju gdje zu tutnuli pare i koliko para.Samo da se ovakvi procesi započnu u BIH...dugovi bi bili isplaćeni za godinu dana...

ODGOVORITE