"Иди, Огњене!"... и он је отишао, али не у Розенборг!

Нападач Партизана Огњен Ожеговић одлази из клуба, али његов нови клуб није норвешки Розенборг.  Ожеговић у Цвајти, Партизан остао са Садиком и Гигићем, нови шпиц најкасније данас! Мораће црно-бели да реагују. Питање је само како?

Фудбал 03.09.2019 | 10:32
"Иди, Огњене!"... и он је отишао, али не у Розенборг!
Огњен Ожеговић је (поново) на излазним вратима Партизана.

Досадашњи нападач црно-белих, за кога се најављивало да ће отићи у норвешки Розенборг, одлази у немачку другу лигу, у Дармштат. 

Ожеговић је био на корак од одласка у Норвешку, али се тај посао "отезао", играч није био задовољан понуђеним условима, па је остао у Партизану и играо је у квалификационим мечевима за пласман у Лигу Европе.

Он је у игру и у првенственом дуелу против ТСЦ у недељу увече, а незадовољни његовом игром, поједини навијачи Партизана су му на крају утакмице поручили: "Огњене, иди".

Према сазнањима портала Телеграф.рс, Партизан ће од трансфера Ожеговића зарадити 400.000 евра. 

Ожеговић је у Хумску дошао крајем лета 2017. године из Чукаричког. Већ наредног лета је позајмљен Арсеналу из Туле, да би се овог лета вратио у Хумску. На 11 мечева је постигао три гола и четири пута асистирао.

Био је тај Розенборг, али је Огњену Ожеговићу било мало пара. Међутим, последњег дана прелазног рока ипак је 25-годишњи нападач обезбедио инострани ангажман. Мада се чини гори него што је био онај предложени у Норвешку. Портал Телеграф.рс јавља: Ожеговић каријеру наставља у Дармштату!

Немачки друголигаш ће, као што је требало да уради и Розенборг, на име обештећења црно-белима платити око 400.000 евра. С тим да је Дармштат био издашнији кад је играчева плата у питању. Розенборг није хтео да пребци 150.000 евра, Немци очигледно јесу, па је и Ожеговић прихватио да се растане са Партизаном, иако би у Хумској играо Лигу Европе, док ће у Дармштату морати да се задовољи Цвајтом.

Што се тиче Партизана, велико је питање шта управа намерава сада да уради, пошто Саво Милошевић сада на располагању има само Умара Садика и Петра Гигића, који до сада ни на једној утакмици није био ни у 18, па се чни да стручни штаб баш и не верује превише у квалитете доскорашњег нападача Мачве.

Црно-бели ће за нападача моћи да доведу неког играча са чистим папиририма и после завршетка прелазног рока. А и пре одласка Ожеговића било је потребно довести појачање у шпицу. Делује да управа црно-белих већ има неко решење на нишану?

Само што ће морати да пожуре. Да би неког пријавили за Лигу Европе мораће да га региструју 3. септембра.

- ПРЕЛАЗНИ РОК ПАРТИЗАНА -

ДОШЛИ: десни бек Периша Пешукић, леви бек Рајко Брежанчић, штопери Доминик Динга и Игор Вујачић, офанзивац Александар Лутовац, нападачи Умар Садик. који је дошао на позајмицу из Роме, Петар Гигић (Мачва), Такума Асано (Арсенал) и Бибрас Натхо (слободан играч).

ВРАЋЕНИ СА ПОЗАЈМИЦЕ: Немања Стевановић, Сејдуба Сума, Огњен Ожеговић.

ОТИШЛИ: Светозар Марковић (Олимпијакос), Марк Валијенте (Спортинг Хихон), Рикардо Гомеш (Ал Шаржа), Немања Николић (позајмица, Војводина), Армин Ђерлек (Сиваспор), Огњен Ожеговић (Дармштат). 

ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ: Саша Илић (ангажован у Фудбалском савезу Србије).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар