"Idi, Ognjene!"... i on je otišao, ali ne u Rozenborg!

Napadač Partizana Ognjen Ožegović odlazi iz kluba, ali njegov novi klub nije norveški Rozenborg.  Ožegović u Cvajti, Partizan ostao sa Sadikom i Gigićem, novi špic najkasnije danas! Moraće crno-beli da reaguju. Pitanje je samo kako?

Fudbal 03.09.2019 | 10:32
"Idi, Ognjene!"... i on je otišao, ali ne u Rozenborg!
Ognjen Ožegović je (ponovo) na izlaznim vratima Partizana.

Dosadašnji napadač crno-belih, za koga se najavljivalo da će otići u norveški Rozenborg, odlazi u nemačku drugu ligu, u Darmštat. 

Ožegović je bio na korak od odlaska u Norvešku, ali se taj posao "otezao", igrač nije bio zadovoljan ponuđenim uslovima, pa je ostao u Partizanu i igrao je u kvalifikacionim mečevima za plasman u Ligu Evrope.

On je u igru i u prvenstvenom duelu protiv TSC u nedelju uveče, a nezadovoljni njegovom igrom, pojedini navijači Partizana su mu na kraju utakmice poručili: "Ognjene, idi".

Prema saznanjima portala Telegraf.rs, Partizan će od transfera Ožegovića zaraditi 400.000 evra. 

Ožegović je u Humsku došao krajem leta 2017. godine iz Čukaričkog. Već narednog leta je pozajmljen Arsenalu iz Tule, da bi se ovog leta vratio u Humsku. Na 11 mečeva je postigao tri gola i četiri puta asistirao.

Bio je taj Rozenborg, ali je Ognjenu Ožegoviću bilo malo para. Međutim, poslednjeg dana prelaznog roka ipak je 25-godišnji napadač obezbedio inostrani angažman. Mada se čini gori nego što je bio onaj predloženi u Norvešku. Portal Telegraf.rs javlja: Ožegović karijeru nastavlja u Darmštatu!

Nemački drugoligaš će, kao što je trebalo da uradi i Rozenborg, na ime obeštećenja crno-belima platiti oko 400.000 evra. S tim da je Darmštat bio izdašniji kad je igračeva plata u pitanju. Rozenborg nije hteo da prebci 150.000 evra, Nemci očigledno jesu, pa je i Ožegović prihvatio da se rastane sa Partizanom, iako bi u Humskoj igrao Ligu Evrope, dok će u Darmštatu morati da se zadovolji Cvajtom.

Što se tiče Partizana, veliko je pitanje šta uprava namerava sada da uradi, pošto Savo Milošević sada na raspolaganju ima samo Umara Sadika i Petra Gigića, koji do sada ni na jednoj utakmici nije bio ni u 18, pa se čni da stručni štab baš i ne veruje previše u kvalitete doskorašnjeg napadača Mačve.

Crno-beli će za napadača moći da dovedu nekog igrača sa čistim papiririma i posle završetka prelaznog roka. A i pre odlaska Ožegovića bilo je potrebno dovesti pojačanje u špicu. Deluje da uprava crno-belih već ima neko rešenje na nišanu?

Samo što će morati da požure. Da bi nekog prijavili za Ligu Evrope moraće da ga registruju 3. septembra.

- PRELAZNI ROK PARTIZANA -

DOŠLI: desni bek Periša Pešukić, levi bek Rajko Brežančić, štoperi Dominik Dinga i Igor Vujačić, ofanzivac Aleksandar Lutovac, napadači Umar Sadik. koji je došao na pozajmicu iz Rome, Petar Gigić (Mačva), Takuma Asano (Arsenal) i Bibras Natho (slobodan igrač).

VRAĆENI SA POZAJMICE: Nemanja Stevanović, Sejduba Suma, Ognjen Ožegović.

OTIŠLI: Svetozar Marković (Olimpijakos), Mark Valijente (Sporting Hihon), Rikardo Gomeš (Al Šarža), Nemanja Nikolić (pozajmica, Vojvodina), Armin Đerlek (Sivaspor), Ognjen Ožegović (Darmštat). 

ZAVRŠIO KARIJERU: Saša Ilić (angažovan u Fudbalskom savezu Srbije).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar