Да ли је Ракитић завршио са Хрватском?!

Немам времена да мислим о њему! "Немам времена да размишљам о њему, сада морам бити концентрисан на играче коју су овде", рекао је селектор репрезентације Хрватске пред тешко гостовање у Словачкој.

Фудбал 03.09.2019 | 09:54
Да ли је Ракитић завршио са Хрватском?!
Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић рекао је данас да Иван Ракитић, због нерешене ситуације с клубом, неће играти за национални тим у предстојећим мечевима против Словачке и Азербејџана.

"Разговарао сам са Ракитићем. Није решио своју ситуацију с клубом и није фокусиран, па неће доћи. Уместо њега позвао сам Марка Рога", рекао је Далић, преноси Хина.

Далић није желео данас да нагађа да ли ново Ракитићево отказивање значи и збогом репрезентацији.

"Немам времена да размишљам о њему, сада морам бити концентрисан на играче коју су овде и испите који нам следе. Није га било ни против Велса па смо добили", рекао је он.

Светски вицешампиони ће у петак гостовати у Трнави селекцији Словачке, а три дана касније ће у Бакуу играти против Азербајџана.

Данас је последњи дан прелазног рока, а Далић је истакао да је то велики проблем.

"Последњи је дан прелазног рока и то нам је проблем. Неко је срећан, неко није, неко још ради на томе. Сигурно да неки играчи нису били у фокусу због питања где ће наставити каријеру. Није угодна ситуација. Последњи је дан и ја то разумем, али ми морамо бити фокусирани. Понављам, ко није спреман боље да не долази", рекао је Далић.

Далић је истакао и да га не брине мала минутажа коју има капитен Лука Модрић на старту нове сезоне.

"Лука никада није био проблем. Он је носилац наше игре и капитен. Можда је и добро да је прескочио неку утакмицу. Око њега ништа није упитно", рекао је Далић.

Он се потом осврнуо и на предстојеће утакмице.

"Чекају нас два тешка гостовања, на којима желимо добар резултат. Мораћемо да будемо максимално концентрисани и да уложимо пуно енергије и труда. Словачка је незгодна и јака, има три квалитетна играча у везном реду, али верујем у наш квалитет", рекао је Далић.

Група Е - петак

Словачка – Хрватска 20.45

Велс – Азербејџан 20.45

Табела: Мађарска (+1) 9, Словачка 6, Хрватска 6, Велс 3, Азербејџан 3.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар