Da li je Rakitić završio sa Hrvatskom?!

Nemam vremena da mislim o njemu! "Nemam vremena da razmišljam o njemu, sada moram biti koncentrisan na igrače koju su ovde", rekao je selektor reprezentacije Hrvatske pred teško gostovanje u Slovačkoj.

Fudbal 03.09.2019 | 09:54
Da li je Rakitić završio sa Hrvatskom?!
Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da Ivan Rakitić, zbog nerešene situacije s klubom, neće igrati za nacionalni tim u predstojećim mečevima protiv Slovačke i Azerbejdžana.

"Razgovarao sam sa Rakitićem. Nije rešio svoju situaciju s klubom i nije fokusiran, pa neće doći. Umesto njega pozvao sam Marka Roga", rekao je Dalić, prenosi Hina.

Dalić nije želeo danas da nagađa da li novo Rakitićevo otkazivanje znači i zbogom reprezentaciji.

"Nemam vremena da razmišljam o njemu, sada moram biti koncentrisan na igrače koju su ovde i ispite koji nam slede. Nije ga bilo ni protiv Velsa pa smo dobili", rekao je on.

Svetski vicešampioni će u petak gostovati u Trnavi selekciji Slovačke, a tri dana kasnije će u Bakuu igrati protiv Azerbajdžana.

Danas je poslednji dan prelaznog roka, a Dalić je istakao da je to veliki problem.

"Poslednji je dan prelaznog roka i to nam je problem. Neko je srećan, neko nije, neko još radi na tome. Sigurno da neki igrači nisu bili u fokusu zbog pitanja gde će nastaviti karijeru. Nije ugodna situacija. Poslednji je dan i ja to razumem, ali mi moramo biti fokusirani. Ponavljam, ko nije spreman bolje da ne dolazi", rekao je Dalić.

Dalić je istakao i da ga ne brine mala minutaža koju ima kapiten Luka Modrić na startu nove sezone.

"Luka nikada nije bio problem. On je nosilac naše igre i kapiten. Možda je i dobro da je preskočio neku utakmicu. Oko njega ništa nije upitno", rekao je Dalić.

On se potom osvrnuo i na predstojeće utakmice.

"Čekaju nas dva teška gostovanja, na kojima želimo dobar rezultat. Moraćemo da budemo maksimalno koncentrisani i da uložimo puno energije i truda. Slovačka je nezgodna i jaka, ima tri kvalitetna igrača u veznom redu, ali verujem u naš kvalitet", rekao je Dalić.

Grupa E - petak

Slovačka – Hrvatska 20.45

Vels – Azerbejdžan 20.45

Tabela: Mađarska (+1) 9, Slovačka 6, Hrvatska 6, Vels 3, Azerbejdžan 3.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar