Новак: Знао сам брзо да ћу да се повучем!

Боли све ово, али тако је. . .  Није прошло буквално ни десет минута откако је предао меч Стану Вавринки у осмини финала УС Опена када се Новак Ђоковић појавио на конференцији за медије.

Тенис 02.09.2019 | 21:18
Новак: Знао сам брзо да ћу да се повучем!
Видно нерасположен што није могао да игра како је желео због повреде рамена, честитао је противнику на победи, а онда је причао о разлозима предаје.

Било је већ неколико дана јасно да Новак није здрав, то лево раме је вечерас опет почело да прави проблем и резултат је такав какав је.

"Да, у питању је то лево раме, нажалост", рекао је Новак.

Било је јасно да Новак од почетка меча није био у стању да преузме иницијативу, али није желео да се зато што је предао меч умањује значај победе Стана Вавринке. НИје био расположен ни да прича о повреди.

"Честитам Стану. Он је велики играч. Желим му све најбоље до краја турнира. Искрено, не желим да причам о повреди. Рекао сам то и раније и држаћу се тога и овог пута. Знам, повукао сам се и рекао сам да је лево раме у питању, немам више шта да додам на то", рекао је Новак.

При изласку са терена део публике му је упутио звуждуке, али каже да га то није превише узнемирило.

"Није ме нико увредио или се лопе понашао према мени, искрено, не обраћам много пажње на све то. Знате, волим да поштујем друге, тако да се надам да ће и други поштовати мене и моју одлуку. Жао ми је због публике, очигледно је да су дошли да виде цео меч, али то се није десило. То је све".

Признао је и да му није лако што се све овако завршило.

"Да, наравно да је фрустрирајуће, веома фрустрирајуће. Очигледно је да нисам ни први ни последњи играч који се повукао са великог такмичења. Тек сам изашао са терена, али свакако да је болно", додао је Новак.

Новака су свакако питали и о томе да ли га можда очекује подужа пауза.

"Следи период евалуације. Урадио сам доста различитих третмана и прегледа, све то у последњих неколико недеља. Мораћу то поново да урадим, видећемо како ће раме да рагује. Одмор и неиграње ће свакако убрзати период опоравка. Имам у плану и турнир у Токију, надам се да ћу бити дотле у стању да играм".

Припаднике седме силе је занимало и када је то када играч одлучи да је доста и да није више у стању да настави меч.

"Тешко је то рећи, можда онда кеда не знате више шта осећате, да будем искрен. Бол је био коснтантно присутан недељама. Неким данима јачи, неким мањег интензитета, а узимао сам и различите ствари да та бол престане. Понекад је то имало ефекта, понекад није. Знаш једноставно када то дође, онда када осетиш да ниси у стању да више удараш лоптицу како треба", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар