Novak: Znao sam brzo da ću da se povučem!

Boli sve ovo, ali tako je. . .  Nije prošlo bukvalno ni deset minuta otkako je predao meč Stanu Vavrinki u osmini finala US Opena kada se Novak Đoković pojavio na konferenciji za medije.

Tenis 02.09.2019 | 21:18
Novak: Znao sam brzo da ću da se povučem!
Vidno neraspoložen što nije mogao da igra kako je želeo zbog povrede ramena, čestitao je protivniku na pobedi, a onda je pričao o razlozima predaje.

Bilo je već nekoliko dana jasno da Novak nije zdrav, to levo rame je večeras opet počelo da pravi problem i rezultat je takav kakav je.

"Da, u pitanju je to levo rame, nažalost", rekao je Novak.

Bilo je jasno da Novak od početka meča nije bio u stanju da preuzme inicijativu, ali nije želeo da se zato što je predao meč umanjuje značaj pobede Stana Vavrinke. NIje bio raspoložen ni da priča o povredi.

"Čestitam Stanu. On je veliki igrač. Želim mu sve najbolje do kraja turnira. Iskreno, ne želim da pričam o povredi. Rekao sam to i ranije i držaću se toga i ovog puta. Znam, povukao sam se i rekao sam da je levo rame u pitanju, nemam više šta da dodam na to", rekao je Novak.

Pri izlasku sa terena deo publike mu je uputio zvužduke, ali kaže da ga to nije previše uznemirilo.

"Nije me niko uvredio ili se lope ponašao prema meni, iskreno, ne obraćam mnogo pažnje na sve to. Znate, volim da poštujem druge, tako da se nadam da će i drugi poštovati mene i moju odluku. Žao mi je zbog publike, očigledno je da su došli da vide ceo meč, ali to se nije desilo. To je sve".

Priznao je i da mu nije lako što se sve ovako završilo.

"Da, naravno da je frustrirajuće, veoma frustrirajuće. Očigledno je da nisam ni prvi ni poslednji igrač koji se povukao sa velikog takmičenja. Tek sam izašao sa terena, ali svakako da je bolno", dodao je Novak.

Novaka su svakako pitali i o tome da li ga možda očekuje poduža pauza.

"Sledi period evaluacije. Uradio sam dosta različitih tretmana i pregleda, sve to u poslednjih nekoliko nedelja. Moraću to ponovo da uradim, videćemo kako će rame da raguje. Odmor i neigranje će svakako ubrzati period oporavka. Imam u planu i turnir u Tokiju, nadam se da ću biti dotle u stanju da igram".

Pripadnike sedme sile je zanimalo i kada je to kada igrač odluči da je dosta i da nije više u stanju da nastavi meč.

"Teško je to reći, možda onda keda ne znate više šta osećate, da budem iskren. Bol je bio kosntantno prisutan nedeljama. Nekim danima jači, nekim manjeg intenziteta, a uzimao sam i različite stvari da ta bol prestane. Ponekad je to imalo efekta, ponekad nije. Znaš jednostavno kada to dođe, onda kada osetiš da nisi u stanju da više udaraš lopticu kako treba", zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar