Све предаје Новака Ђоковића: Памти се Родик!

Да ли знате колико пута је до сада Ноле предао меч? Ево тих података. . .

Тенис 02.09.2019 | 22:15
Све предаје Новака Ђоковића: Памти се Родик!
Врло добро је познато какав је борац Новак Ђоковић, али некада ни српски ас не успијева да издржи болове и приморан је да из тог разлога преда меч...

Тако је било и у ноћи између недјеље и понедјељка када је при вођству Стена Вавринке од 2:0 у сетовима - пришао мрежи и саопштио Швајцарцу да не може даље, односно честитао му је на проласку у четвртфинале УС Опена.

С обзиром на то да је читав турнир имао проблема с повредом лијевог рамена, очекивана реакција је био саосјећање са Ђоковићем, а умјесто тога само смо чули звиждуке.

То није први пут да је извиждан на турнирима, чак ни први пут нако одустајања, а није тајна да је у раној фази каријере био изложен увредама због "предаја мечева" баш због једног Американца и њиховог меча на Аустралијан опену 2009. године.
Енди Родик и Новак Ђоковић се уопште нису добро слагали, Американац је о Србину говорио подругљиво, па је на питање о повреди чланка рекао сљедеће...

"Зар није оба чланка повриједио? И леђа? и кук? Да, имао је и грчеве, птичји грип, антракс, САРС, прехладу и обичну кијавицу", причао је прије десетак година Енди Родик и тако озбиљно "стао на жуљ" Новаку Ђоковићу, али су у међувремену изгладили односе.

Такве ријечи створиле су Новаку Ђоковићу статус играча који предаје мечеве када му не иде, али да ли је то заиста тако?

С обзиром на то да је Новак Ђоковић на АТП туру укупно 16 година, занимљиво је да је предао меч УКУПНО 13 пута, а да му је одустајање против Стена Вавринке тек шеста предаја на гренд слем турнирима који изискују највише енергије.

Први пут је предао на УС опену, а што се тиче гренд слемова - тек други пут у посљедњих десет година (прије тога Вимблдон 2017. године против Бердиха).

Баш прије десет година десио се поменути меч са Ендијем Родиком (Аустралијан опен), док је уз то одустајао и против Надала (полуфинале Вимблдон 2007. и четвртфинале Ролан Гарос 2006) и Корије (Ролан Гарос 2005).

Много или не?

Због тога што Роџер Федерер никада није предао усред меча, док пред дуеле јесте, можда се и највише замјера Новаку Ђоковићу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар