Sve predaje Novaka Đokovića: Pamti se Rodik!

Da li znate koliko puta je do sada Nole predao meč? Evo tih podataka. . .

Tenis 02.09.2019 | 22:15
Sve predaje Novaka Đokovića: Pamti se Rodik!
Vrlo dobro je poznato kakav je borac Novak Đoković, ali nekada ni srpski as ne uspijeva da izdrži bolove i primoran je da iz tog razloga preda meč...

Tako je bilo i u noći između nedjelje i ponedjeljka kada je pri vođstvu Stena Vavrinke od 2:0 u setovima - prišao mreži i saopštio Švajcarcu da ne može dalje, odnosno čestitao mu je na prolasku u četvrtfinale US Opena.

S obzirom na to da je čitav turnir imao problema s povredom lijevog ramena, očekivana reakcija je bio saosjećanje sa Đokovićem, a umjesto toga samo smo čuli zvižduke.

To nije prvi put da je izviždan na turnirima, čak ni prvi put nako odustajanja, a nije tajna da je u ranoj fazi karijere bio izložen uvredama zbog "predaja mečeva" baš zbog jednog Amerikanca i njihovog meča na Australijan openu 2009. godine.
Endi Rodik i Novak Đoković se uopšte nisu dobro slagali, Amerikanac je o Srbinu govorio podrugljivo, pa je na pitanje o povredi članka rekao sljedeće...

"Zar nije oba članka povrijedio? I leđa? i kuk? Da, imao je i grčeve, ptičji grip, antraks, SARS, prehladu i običnu kijavicu", pričao je prije desetak godina Endi Rodik i tako ozbiljno "stao na žulj" Novaku Đokoviću, ali su u međuvremenu izgladili odnose.

Takve riječi stvorile su Novaku Đokoviću status igrača koji predaje mečeve kada mu ne ide, ali da li je to zaista tako?

S obzirom na to da je Novak Đoković na ATP turu ukupno 16 godina, zanimljivo je da je predao meč UKUPNO 13 puta, a da mu je odustajanje protiv Stena Vavrinke tek šesta predaja na grend slem turnirima koji iziskuju najviše energije.

Prvi put je predao na US openu, a što se tiče grend slemova - tek drugi put u posljednjih deset godina (prije toga Vimbldon 2017. godine protiv Berdiha).

Baš prije deset godina desio se pomenuti meč sa Endijem Rodikom (Australijan open), dok je uz to odustajao i protiv Nadala (polufinale Vimbldon 2007. i četvrtfinale Rolan Garos 2006) i Korije (Rolan Garos 2005).

Mnogo ili ne?

Zbog toga što Rodžer Federer nikada nije predao usred meča, dok pred duele jeste, možda se i najviše zamjera Novaku Đokoviću.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar