УСО: Федекс као ураган, иронични Медведев...

Роџер као ураган - Гофану само 4 гема! Швајцарац одиграо сјајан меч против Давида Гофана на УС Опену.  Иронични Медведев опет добио битку са противником и публиком! Руски тенисер Данил Медведев пласирао се у четвртфинале последњег Гренд слем турнира сезоне.

Тенис 02.09.2019 | 16:40
УСО: Федекс као ураган, иронични Медведев...
Швајцарски тенисер Роџер Федерер пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства САД.

Федерер је лако и убедљиво са 3:0 у сетовима (6:2, 6:2, 6:0) победио Давида Гофана.

Противник у наредној рунди биће му Григор Димитров, који је такође у три сета (7:5, 6:3, 6:4) био бољи од Алекса Де Минаура.

Федерер потпуно уништио Гофана за четвртфинале УС опена! Швајцарски тенисер Роџер Федерер потпуно је уништио Белгијанца Давида Гофана у осмини финала УС опена.

Федереру је било потребно само сат и 22 минута да дође до пласмана у четвртфинале, одневши победу од 3-0 у сетовима (6:2, 6:2, 6:2).

Роџер је и други меч заредом, после слабијег старта, апсолутно доминирао на теренима Флашниг Медоуза и заслужено изборио ново Гренд слем четвртфинале.

Његов противник у наредном мечу биће бољи из дуела у којем се састају Бугарин Григор Димитров и Аустралијанац Алекс Де Минор.

Гофан је направио први брејк у мечу и повео са 2:1, али је то био последњи гем који је освојио у првом сету овог меча.

Он је и у другом сету успео да направи брејк Швајцарцу, али је и у том делу игре претрпео чак три и поново био "почишћен" са терена.

Федерер у прва два сета није имао претерано добар однос винера и неизнуђених грешака, гледајући резултат, али је био потпуно сигуран у своје ударце.

Трећи сет био је сличан претходна два, али чак и убедљивији. Роџер је и овога пута три пута одузео сервис 15. тенисеру света, али није изгубио сервис дошавши до веома, веома убедљиве победе.

Димитров следећи изазива Федерера! Бугарски тенисер Григор Димитров победио је Аустралијанца Алекса Де Минора у три сета и пласирао се у четвртфинале УС опена.

Димитров је неочивано лако изашао на крај са Аустралијанцем, за два часа и седам минута тениса - 7:5, 6:3, 6:4.

Бугарин, којем је почетком каријере наденут надимак "Бабy Федерер", заказао је дуел са Роџером у борби за најбоља четири УС опена.

Димитров је искористио прву и једину брејк лопту у завршници првог сета и успео да поведе са 1-0, да би исти сценарио био виђен и у другом сету.

Трећу брејк лопту није успео да искористи средином трећег сета, на 2:2, али је већ у наредном ритерн гему одиграо одлично и зарадио, испоставиће се, одлучујући брејк.

Тренутно 78. тенисер планете није бриљирао али је користио велики број грешака Де Минора (20 винера, 44 неизнуђене).

Григор је пред УС опен имао шест пораза у последњих седам мечева, а победу са 3-0 забележио је последњи пут на Аустралијан опену.

Одлична форма, која је дошла право ниоткуда, биће му потребна и у мечу против Федерера, против којег нема ниједну победу у седам одиграних дуела.

Ћијанг Ванг је направила изненађење у женском синглу, победом над другом тенисерком света Ешли Барти.

Ванг је победила са 2:0 (6:2, 6:4) и у четвртфиналу ће играти против Серене Вилијамс.

Вилијамс је са 2:0 (6:3, 6:4) победила Петру Мартић.

Још једно изненађење направила је Џоана Конта, која је са 2:1 (6:7, 6:3, 7:5) победила трећу тенисерку света Каролину Плишкову.

Велико изненађење на старту осмине финала УС опена. Аустралијска тенисерка Ешли Барти поражена је у осмини финала УС опена од Кинескиње Ћијанг Ванг.

Ванг је славила убедљиву, мало очекивану победу после нешто мање од једног и по часа борбе - 6:2, 6:4.

Друга тенисерка света, актуелна шампионка Ролан Гароса, није блистала на почетку последњег Слема сезоне, али је полако дизала форму.

Ипак, прописно је изненадила све њене фанове изгубивши од тенисерке коју је победила претходна два пута, а која је 18. тенисерка планете.

Барти је веома лако изгубила два сервис гема у првом сету, а Ванг је била добра и код брејк лопти на њен сервис.

Кинескиња је брејком отворила и други сет и држала га све до 4:3. Тада је успела да спаси чак четири брејк лопте, али потом на ритерну није искористила две меч лопте.

Такав сплет околности је отворио прилику за Аустралијанку да дође до нових брејк лопти, али ни њих није искористила, чиме је завршила учешће на УС опену.

Иронични Медведев опет добио битку са противником и публиком! Руски тенисер Данил Медведев пласирао се у четвртфинале последњег Гренд слем турнира сезоне.

Московљанин је био бољи од 118. играча света, Немца Доминика Кепфера, 3:6, 6:3, 6:2, 7:6 (2). 

Медведев је споро почео меч на "Армстронгу" против тенисера из Немачке, одмах је изгубио сервис, али је направио рибрејк за 1:2. Кепфер је направио нови за 4:2 и после му није било тешко да добије почетни сет.

Кепфер је боље отворио и други сет повео са 2:0, али је онда уследио низ од три узастопна гема за Медведева, који је опет водио мали рат са публиком која је користила сваку прилику да му звижди и навија за противника.

Чини се да му је управо то дало снагу као и у претходном мечу са Фелисијаном Лопезом, када је на крају иронично прокоментарисао "подршку" са трибина.

Против Кепфера, добио је тај други сет са 6:3, потом је био још бољи у наредном, 6:2.

Неизвесно је било током четвртог сета, Кепфер је опет пропустио предност брејка на старту (2:0). Медведев се вратио у игри, изборио за тај-брејк који је добио убедљиво са 7:2.

На крају је на свој начин "заплесао" по изласку са терена, а имао је и поруку за публику:

"Оно што опет морам да кажем, данас сам губио 6:2, 2:0, имао сам бол у примицачу пре почетка меча и мислио сам да нећу моћи да играм, имао сам болове у рамену, узао таблета против болова колико сам могао, али ви сте опет били против мене и дали сте ми толико енергије да победим. Хвала вам!" поручио је Рус у интервјуу на терену по завршетку меча.

Свитолина последња четвртфиналисткиња у Њујорку! Пети носилац на турниру у Њујорку, Украјинка Јелина Свитолина, последња је која је изборила визу за четвртинале.

Она је после 76 минута игре победила финалисткињу из 2017. године и десетог носиоца, Американку Медисон Киз, 7:5, 6:4.

Свитолина је у првом сету успела да сломи отпор Американке у финишу, тачније у 11. гему када је начинила брејк и потом одсервирала за 7:5.

У другом сету, у најдужем гему до тада, трећем, успела је да искористи другу брејк лопту и поведе са 2:1.

То јој је било довољно јер је била сигурна при сервису па је тако заслужено изборила пласман међу осам најбољих.

Тамо је чека Британка Џоана Конта која је била боља од трећег носиоца, Каролине Плишкове, 6:7 (1), 6:3, 7:5.

"Биће то велика битка, радујем се заиста том мечу. Имали смо тешке мечеве и у прошлости. Биће то још један велики изазов за мене. Прихватам га, надам се да ћу моћи да играм свој најбољи тенис", поручила је на крају меча Свитолина, која је са трибина имала велику подршку од дечка, Француза Гаела Монфиса.

Ако ништа друго, победа је била леп поклон Гаелу за његов 33. рођендан.

Петра намучила Серену, Конти припао трилер са Плишковом! Серена Вилијамс и Џоана Конта пласирале су се у четвртфинале УС опена.

Американка Вилијамс је победила Хрватицу Петру Мартић у два сета - 6:3, 6:4.

Мартићева је пружила одличан отпор и максимално отежала посао Серени, али на крају остала без иједног сета.

Она је повела са брејком на старту меча, али ту предност одмах изгубила. Серена је брејком повела са 5:3, а потом спасла две брејк лопте и повела са 1-0.

Хрватица је претрпела брејк у петом гему другог сета, спасла четирир брејк лопте у наредном, али остала "кратка" на ритерну у наредним гемовима.

Серенина противница у четвртфиналу биће Кинескиња Ћијанг Ванг, која је раније изненадила другу тенисерку света Ешли Барти.

Британка Конта је забележила веома "тешку" победу против треће на планети, Чехиње Каролине Плишкове.

Џоана је успела да победи после преокрета - 6:7(1), 6:3, 7:5.

Конта је колико-толико незаслужено изгубила први сет, пошто је чувала брејк од почетка игре, имала девет неискоришћених брејк лопти, а онда пала у тај-брејку.

Она је добру игру из првог пренела у други део игре и изборила трећи сет, а кључни брејк направила у 12. гему када је освојила ритерн гем уз један изгубљени поен.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар