USO: Fedeks kao uragan, ironični Medvedev...

Rodžer kao uragan - Gofanu samo 4 gema! Švajcarac odigrao sjajan meč protiv Davida Gofana na US Openu.  Ironični Medvedev opet dobio bitku sa protivnikom i publikom! Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u četvrtfinale poslednjeg Grend slem turnira sezone.

Tenis 02.09.2019 | 16:40
USO: Fedeks kao uragan, ironični Medvedev...
Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD.

Federer je lako i ubedljivo sa 3:0 u setovima (6:2, 6:2, 6:0) pobedio Davida Gofana.

Protivnik u narednoj rundi biće mu Grigor Dimitrov, koji je takođe u tri seta (7:5, 6:3, 6:4) bio bolji od Aleksa De Minaura.

Federer potpuno uništio Gofana za četvrtfinale US opena! Švajcarski teniser Rodžer Federer potpuno je uništio Belgijanca Davida Gofana u osmini finala US opena.

Federeru je bilo potrebno samo sat i 22 minuta da dođe do plasmana u četvrtfinale, odnevši pobedu od 3-0 u setovima (6:2, 6:2, 6:2).

Rodžer je i drugi meč zaredom, posle slabijeg starta, apsolutno dominirao na terenima Flašnig Medouza i zasluženo izborio novo Grend slem četvrtfinale.

Njegov protivnik u narednom meču biće bolji iz duela u kojem se sastaju Bugarin Grigor Dimitrov i Australijanac Aleks De Minor.

Gofan je napravio prvi brejk u meču i poveo sa 2:1, ali je to bio poslednji gem koji je osvojio u prvom setu ovog meča.

On je i u drugom setu uspeo da napravi brejk Švajcarcu, ali je i u tom delu igre pretrpeo čak tri i ponovo bio "počišćen" sa terena.

Federer u prva dva seta nije imao preterano dobar odnos vinera i neiznuđenih grešaka, gledajući rezultat, ali je bio potpuno siguran u svoje udarce.

Treći set bio je sličan prethodna dva, ali čak i ubedljiviji. Rodžer je i ovoga puta tri puta oduzeo servis 15. teniseru sveta, ali nije izgubio servis došavši do veoma, veoma ubedljive pobede.

Dimitrov sledeći izaziva Federera! Bugarski teniser Grigor Dimitrov pobedio je Australijanca Aleksa De Minora u tri seta i plasirao se u četvrtfinale US opena.

Dimitrov je neočivano lako izašao na kraj sa Australijancem, za dva časa i sedam minuta tenisa - 7:5, 6:3, 6:4.

Bugarin, kojem je početkom karijere nadenut nadimak "Baby Federer", zakazao je duel sa Rodžerom u borbi za najbolja četiri US opena.

Dimitrov je iskoristio prvu i jedinu brejk loptu u završnici prvog seta i uspeo da povede sa 1-0, da bi isti scenario bio viđen i u drugom setu.

Treću brejk loptu nije uspeo da iskoristi sredinom trećeg seta, na 2:2, ali je već u narednom ritern gemu odigrao odlično i zaradio, ispostaviće se, odlučujući brejk.

Trenutno 78. teniser planete nije briljirao ali je koristio veliki broj grešaka De Minora (20 vinera, 44 neiznuđene).

Grigor je pred US open imao šest poraza u poslednjih sedam mečeva, a pobedu sa 3-0 zabeležio je poslednji put na Australijan openu.

Odlična forma, koja je došla pravo niotkuda, biće mu potrebna i u meču protiv Federera, protiv kojeg nema nijednu pobedu u sedam odigranih duela.

Ćijang Vang je napravila iznenađenje u ženskom singlu, pobedom nad drugom teniserkom sveta Ešli Barti.

Vang je pobedila sa 2:0 (6:2, 6:4) i u četvrtfinalu će igrati protiv Serene Vilijams.

Vilijams je sa 2:0 (6:3, 6:4) pobedila Petru Martić.

Još jedno iznenađenje napravila je Džoana Konta, koja je sa 2:1 (6:7, 6:3, 7:5) pobedila treću teniserku sveta Karolinu Pliškovu.

Veliko iznenađenje na startu osmine finala US opena. Australijska teniserka Ešli Barti poražena je u osmini finala US opena od Kineskinje Ćijang Vang.

Vang je slavila ubedljivu, malo očekivanu pobedu posle nešto manje od jednog i po časa borbe - 6:2, 6:4.

Druga teniserka sveta, aktuelna šampionka Rolan Garosa, nije blistala na početku poslednjeg Slema sezone, ali je polako dizala formu.

Ipak, propisno je iznenadila sve njene fanove izgubivši od teniserke koju je pobedila prethodna dva puta, a koja je 18. teniserka planete.

Barti je veoma lako izgubila dva servis gema u prvom setu, a Vang je bila dobra i kod brejk lopti na njen servis.

Kineskinja je brejkom otvorila i drugi set i držala ga sve do 4:3. Tada je uspela da spasi čak četiri brejk lopte, ali potom na riternu nije iskoristila dve meč lopte.

Takav splet okolnosti je otvorio priliku za Australijanku da dođe do novih brejk lopti, ali ni njih nije iskoristila, čime je završila učešće na US openu.

Ironični Medvedev opet dobio bitku sa protivnikom i publikom! Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u četvrtfinale poslednjeg Grend slem turnira sezone.

Moskovljanin je bio bolji od 118. igrača sveta, Nemca Dominika Kepfera, 3:6, 6:3, 6:2, 7:6 (2). 

Medvedev je sporo počeo meč na "Armstrongu" protiv tenisera iz Nemačke, odmah je izgubio servis, ali je napravio ribrejk za 1:2. Kepfer je napravio novi za 4:2 i posle mu nije bilo teško da dobije početni set.

Kepfer je bolje otvorio i drugi set poveo sa 2:0, ali je onda usledio niz od tri uzastopna gema za Medvedeva, koji je opet vodio mali rat sa publikom koja je koristila svaku priliku da mu zviždi i navija za protivnika.

Čini se da mu je upravo to dalo snagu kao i u prethodnom meču sa Felisijanom Lopezom, kada je na kraju ironično prokomentarisao "podršku" sa tribina.

Protiv Kepfera, dobio je taj drugi set sa 6:3, potom je bio još bolji u narednom, 6:2.

Neizvesno je bilo tokom četvrtog seta, Kepfer je opet propustio prednost brejka na startu (2:0). Medvedev se vratio u igri, izborio za taj-brejk koji je dobio ubedljivo sa 7:2.

Na kraju je na svoj način "zaplesao" po izlasku sa terena, a imao je i poruku za publiku:

"Ono što opet moram da kažem, danas sam gubio 6:2, 2:0, imao sam bol u primicaču pre početka meča i mislio sam da neću moći da igram, imao sam bolove u ramenu, uzao tableta protiv bolova koliko sam mogao, ali vi ste opet bili protiv mene i dali ste mi toliko energije da pobedim. Hvala vam!" poručio je Rus u intervjuu na terenu po završetku meča.

Svitolina poslednja četvrtfinalistkinja u Njujorku! Peti nosilac na turniru u Njujorku, Ukrajinka Jelina Svitolina, poslednja je koja je izborila vizu za četvrtinale.

Ona je posle 76 minuta igre pobedila finalistkinju iz 2017. godine i desetog nosioca, Amerikanku Medison Kiz, 7:5, 6:4.

Svitolina je u prvom setu uspela da slomi otpor Amerikanke u finišu, tačnije u 11. gemu kada je načinila brejk i potom odservirala za 7:5.

U drugom setu, u najdužem gemu do tada, trećem, uspela je da iskoristi drugu brejk loptu i povede sa 2:1.

To joj je bilo dovoljno jer je bila sigurna pri servisu pa je tako zasluženo izborila plasman među osam najboljih.

Tamo je čeka Britanka Džoana Konta koja je bila bolja od trećeg nosioca, Karoline Pliškove, 6:7 (1), 6:3, 7:5.

"Biće to velika bitka, radujem se zaista tom meču. Imali smo teške mečeve i u prošlosti. Biće to još jedan veliki izazov za mene. Prihvatam ga, nadam se da ću moći da igram svoj najbolji tenis", poručila je na kraju meča Svitolina, koja je sa tribina imala veliku podršku od dečka, Francuza Gaela Monfisa.

Ako ništa drugo, pobeda je bila lep poklon Gaelu za njegov 33. rođendan.

Petra namučila Serenu, Konti pripao triler sa Pliškovom! Serena Vilijams i Džoana Konta plasirale su se u četvrtfinale US opena.

Amerikanka Vilijams je pobedila Hrvaticu Petru Martić u dva seta - 6:3, 6:4.

Martićeva je pružila odličan otpor i maksimalno otežala posao Sereni, ali na kraju ostala bez ijednog seta.

Ona je povela sa brejkom na startu meča, ali tu prednost odmah izgubila. Serena je brejkom povela sa 5:3, a potom spasla dve brejk lopte i povela sa 1-0.

Hrvatica je pretrpela brejk u petom gemu drugog seta, spasla četirir brejk lopte u narednom, ali ostala "kratka" na riternu u narednim gemovima.

Serenina protivnica u četvrtfinalu biće Kineskinja Ćijang Vang, koja je ranije iznenadila drugu teniserku sveta Ešli Barti.

Britanka Konta je zabeležila veoma "tešku" pobedu protiv treće na planeti, Čehinje Karoline Pliškove.

Džoana je uspela da pobedi posle preokreta - 6:7(1), 6:3, 7:5.

Konta je koliko-toliko nezasluženo izgubila prvi set, pošto je čuvala brejk od početka igre, imala devet neiskorišćenih brejk lopti, a onda pala u taj-brejku.

Ona je dobru igru iz prvog prenela u drugi deo igre i izborila treći set, a ključni brejk napravila u 12. gemu kada je osvojila ritern gem uz jedan izgubljeni poen.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar