Суд БиХ данас одгодио суђење Атифу Дудаковићу

Суђење Атифу Дудаковићу и још 15-орици припадника и команданата Петог корпуса такозване Армије РБиХ за злочине над Србима на подручју Крајине 1995, које је требало да буде одржано данас у Суду БиХ, одгођено је због болести једног од оптужених.  

Босна и Херцеговина 02.09.2019 | 13:16
Суд БиХ данас одгодио суђење Атифу Дудаковићу
Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Дудаковића и још 16 припадника и команданата Петог корпуса такозване Армије РБиХ за злочине против човјечности на подручју општина Босански Петровац, Кључ, Босанска Крупа, Сански Мост и ратни злочин над цивилима на подручју општина Бихаћ и Цазин.

Осим Дудаковића, оптужени су Екрем Дедић, Санел Шабић, Ибрахим Шиљдедић звани Шиљо, Сафет Салихагић, Адис Зјакић, Хасан Ружнић, Реџеп Злојић, Самир Солаковић, Фатмир Муратовић, Мухарем Алешевић, Хусеин Балагић, Але Хоџић звани Пумпарица, Един Домазет, Ејуб Кожењић звани Ејко и Шеширџија, Ибрахим Надаревић и Саид Мујић.

Оптужница их терети за убиство више од 300 Срба, међу којима највише цивила, углавном старије животне доби, као и војника који су се предали или били заробљени и тако онеспособљени за борбу. 

Тијела једног броја жртава пронађена су након рата и ексхумирана из више појединачних и масовних гробница, а за некима од убијених још се трага.

Дио оптужнице за Дудаковића односи се на ратне злочине почињене над жртвама бошњачке националности, припадницима и присталицама Народне одбране Аутономне Покрајине Западна Босна, за вријеме сукоба у Цазинској крајини, на подручју општина Бихаћ и Цазин.

Наредно рочиште биће заказано накнадно.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

мрки

02.09.2019 11:20

Заказано наредно рочиште па наредно рочиште па опет наредно и тако док их природна смрт не ослободи оптижбе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

02.09.2019 12:56

Тај неће лијепом смрћу умријети, Види мусе на фаци и очима даје злочинац .

Name

ре ре

02.09.2019 13:52

Да вас Америка неспаси било сваста овако тисина...

Name

За рере

02.09.2019 14:56

Цуј америка.јел она сто је бомбардовала Српске положаје да би овај кокосар несто ко узео.питај мало боље како би прошли да америка није зауставила, и да је војска из Србије пресла дрину.питај колико је чекало јединица ицекслое да предје.неби се зауставили ни до турске.моли ти бога сто је смерика зауставила и спасила вас.

Name

За рере

02.09.2019 15:22

На простору бивше беиха наведими једну територију која је била под контролом ВРС да је била застицена зона, а ја цу теби бар 5 која је била под контролом терористичке абих.и ти говорис америка неког спасила.Прво се распитај засто је смерика зауставила и колико је јединица цекало да предју дрину.онда се неби хи ни до терске зауставили.

Name

Јоја

02.09.2019 17:07

врана врани оци не вади

ОДГОВОРИТЕ