Српска инсистира на формирању власти у БиХ

Предсједник Чубриловић је, током сусрета, истакао да Република Српска и даље инсистира да се примјене резултати прошлогодишњих општих избора и да се, коначно, заврши формирање власти на нивоу заједничких органа у Босни и Херцеговини.

Република Српска 02.09.2019 | 12:59
Српска инсистира на формирању власти у БиХ
Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас, у свом кабинету, са амбасадором Руске Федерације у Босни и Херцеговини, Њ. Е. Петром Иванцовим (Петр Антољевич Иванцов) о унапређењу сарадње и о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ.

Предсједник Чубриловић је, током сусрета, истакао да Република Српска и даље инсистира да се примјене резултати прошлогодишњих општих избора и да се, коначно, заврши формирање власти на нивоу заједничких органа у Босни и Херцеговини.

Он је истакао да не постоји ни један разуман разлог да се не формира нови Савјет министара који би требало да одражава вољу грађана, а то значи да власт треба да формирају странке које су побиједиле у Републици Српској и у Федерацији Босне и Херцеговине.

Предсједник Чубриловић је истакао да је једно од основних начела демократије да представници конститутивних народа који су добили највише гласова формирају и врше власт јер је то смисао одржавања избора, саопштено је из Кабинета предсјендика Народне скупштине Републике Српске.

БН ТВ

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

бурке

02.09.2019 11:02

Никад Тегелтија неће бити предсједавајући ВМ ...можда ни тад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Брод

02.09.2019 11:41

Кад је вец ту овај сто воли Србе,приупитајте фа кад це мајкаРусија упатити 500 милиона еура дуга за рафинерију....Несто конкретно да ураде за РС осим сто понављају глупе флоскуле науцене јос из времена Стаљина.

Name

Зналац

02.09.2019 13:04

Недјељко, морас знати да нема успоставе Вијеца Министара, док се не усвоји годисњи национални план /АНП/ за НАТО интеграције, то мора да буде јасно свима нама у РС-у, јер потписали смо МАП и постепено приблизавање НАТОу и морају се испостовати Медународни споразуми и дрзавни закони и акти. Небојса Рад!мановиц /СНСД/ је по налогу Милорада Додика и у име Предсједниства БиХ молио да се убрза приступ НАТО пакту, а сада када је НАТО савез прихватио ту Радмановицеву апликацију и молбу, хоце Додик назад. Нема назад, медјународнопрqвни споразуми и акти се морају спроводити у демократској дрзави, па свидјало сето нама или не, то је тако и мора се то испостовати или неце Комсиц и Дзаферовиц дати сагласност и нема мандатара Тегелтије. Мисли Додик мозе и у Сарајеву, као у РС да крси усвојене Законе које је СНСД подрзао и усвојио у Парламенту иако их је СДС упозоравао да то не раде. Сада зањите сами, сто сте посијали.

Name

Директ

03.09.2019 22:48

Без АНП-а, нема ни нове власти. Ово је као да двапут добијес на лутрији.

Name

ГРУЈО

02.09.2019 11:11

Вама у лоповлуку и криминалу неможе ни Рус да помогне Ваше криминалне теорије и праксе нема у свјетској литерстури

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

02.09.2019 12:06

Неће моћи све док су ту руски обавјештаци који сједе у оптими, имају контролу над свима и стално су у контакту са МИлом који затвара оћи на све!!!

Name

Правник

02.09.2019 13:09

Просто да човјек не повјерује, ево још једном да казем јасно да јасније не може бити! Коме није још јасно нека прочита шта пише у члану 84. Закона о одбрани БиХ, а којег је усвојила Парламентарна скупштина БиХ. Рудоња се у споразуму којег је потписао са Алијиним сином обавезао да ће поштовати Одлуке Предсједништва, одлуке савјета министара и Парламентарне скупштине БиХ. Дакле, зна се ко је донио Закон о одбрани, а зна се и шта у њему стоји! Закон о одбрани БиХ Члан 84. (Активности за пријем у НАТО) Парламентарна скупштина, Вијеће министара Босне и Херцеговине, Предсједништво, те сви субјекти одбране, у оквиру властите уставне и законске надлежности, провест ће потребне активности за пријем Босне и Херцеговине у чланство НАТО-а. Шта који Палац Русија има са овим, ово је закон, а за кршење закона се иде у ћорку ! Питање је само до када ће држава БиХ трпити отворено заговарање и крешења њених закона.. живи били па видјели! П.С. наравно, не мислим ја да ће неко из Сарајева тек тако доћи хапсити Додика, Павића, Цубриловица ....... .... без подршке САД и НАТО-а !

Name

Брут

02.09.2019 11:12

Кад Амери казу тад це се власт формирати. Ми се ниста не питамо само нам је дозвољено да пљацкамо и лаземо своје бираце. Кад све урусимо ,презадузимо се тад це ткз спасиоци са запада доци и узети све сто се мозе узети. Ни камен под каменом неце остати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

02.09.2019 11:39

ЧУБРИЛОВИЋУ ВОЗИ ОНЕ МАШИНЕ ЕКО БЕТОН ИЗ БИЛЕЋЕ. СРАМОТО СА СТАНОВИМА БЕОГРАД У ВОДИ. ЛОПОВЧИНО ИЗБОРИ НОВИ.

Name

Ре

02.09.2019 11:49

Како реалност показује нас пљацкају и униставају Руси а не мрски НАТО и ЕУ, све фирме које су на било који нацин повезане са неким из Русије су пропале и опљацкане до задње паре... Русофилима предлазем да стеде у рубљама, возе Ладу и умјесто на баустел у земље ЕУ иду у Руску федерацију

Name

СДА

02.09.2019 11:38

Милорад додик води рс у пакао а српски народ мозда у нестанак јер српски народ немозе да се одбрани ако буде рат овде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

03.09.2019 22:51

Да је тако, неби нас НАТО бомбардовао, да мало попустимо.

Name

Рес

02.09.2019 11:38

Како це нам Рус помоц кад нам и они отимају од ове насе биједе да је да нас пусте на миру

ОДГОВОРИТЕ
Name

пророк

02.09.2019 11:40

Ова састанцења с русима це нам скоцити на нос ! И то ускоро. Бојим се могуцих сценарија

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.09.2019 12:20

Браво одлицно примјецено !!!

Name

Све ниже, ниже..

02.09.2019 11:51

Овдје у тексту је наведено само оно што је Чубрили рекао, боље рећи, што је новинару речено да је рекао. Мож' да бидне ал' не мора да значи, као некад давно у једној београдској хумористичкој серији. Нема ни абера од Иванцова..??!! Морао је и он нешто рећи, али се не наводи. Или је, осим питања за здравље, фамилију, папкарење и нелегалне бизнисе, само рекао - све што има да се ради објасниће други секретар мога пасољства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гебадизла

02.09.2019 11:57

цим овај пјано казе одма формирати власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

02.09.2019 11:59

Ајмо сутра почети састанке редом са сваким министром ,ајде обични пјанац учини нешто конкретно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

02.09.2019 12:52

Инсистира али под ускоцима Баје из Лактаса. Да нема уцјењивана власт би се давно формирала и неби овај народ држали као овце у тору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајој

02.09.2019 18:03

Рече ли ти њему Чубрило да сте ви изборе покрали,да си ти партију своју уништио зарад мјеста и фотеље,да сте народ опљачкали и још то радите. Ал ето ови у СА неће да чују за вашег “стручњака” и Тајкуна па ви сад муку мучите како доћи до фотеља у ‘мрског’нам Сарајева. Лоповцине невиђене и демагози мрсите и том јадном амб. који ни сам не зна шта да ради с вама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

03.09.2019 00:03

А зашто? Та ВИ уопсте не признајете БиХ. Носите пасосе Словеније колико чујем... Опет сте се погубили :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

03.09.2019 22:46

Зурба за фотеље. Гори под ногама. :)))

ОДГОВОРИТЕ