Srpska insistira na formiranju vlasti u BiH

Predsjednik Čubrilović je, tokom susreta, istakao da Republika Srpska i dalje insistira da se primjene rezultati prošlogodišnjih opštih izbora i da se, konačno, završi formiranje vlasti na nivou zajedničkih organa u Bosni i Hercegovini.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas, u svom kabinetu, sa ambasadorom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, NJ. E. Petrom Ivancovim (Petr Antoljevič Ivancov) o unapređenju saradnje i o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Predsjednik Čubrilović je, tokom susreta, istakao da Republika Srpska i dalje insistira da se primjene rezultati prošlogodišnjih opštih izbora i da se, konačno, završi formiranje vlasti na nivou zajedničkih organa u Bosni i Hercegovini.

On je istakao da ne postoji ni jedan razuman razlog da se ne formira novi Savjet ministara koji bi trebalo da odražava volju građana, a to znači da vlast treba da formiraju stranke koje su pobijedile u Republici Srpskoj i u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Čubrilović je istakao da je jedno od osnovnih načela demokratije da predstavnici konstitutivnih naroda koji su dobili najviše glasova formiraju i vrše vlast jer je to smisao održavanja izbora, saopšteno je iz Kabineta predsjendika Narodne skupštine Republike Srpske.

BN TV

KOMENTARI22
POŠALJITE PORUKU

burke

02.09.2019 13:02

Nikad Tegeltija neće biti predsjedavajući VM ...možda ni tad.

Kad je vec tu ovaj sto voli Srbe,priupitajte fa kad ce majkaRusija upatiti 500 miliona eura duga za rafineriju....Nesto konkretno da urade za RS osim sto ponavljaju glupe floskule naucene jos iz vremena Staljina.

Goran Brod

02.09.2019 13:41

Nedjeljko, moras znati da nema uspostave Vijeca Ministara, dok se ne usvoji godisnji nacionalni plan /ANP/ za NATO integracije, to mora da bude jasno svima nama u RS-u, jer potpisali smo MAP i postepeno priblizavanje NATOu i moraju se ispostovati Medunarodni sporazumi i drzavni zakoni i akti. Nebojsa Rad!manovic /SNSD/ je po nalogu Milorada Dodika i u ime Predsjednistva BiH molio da se ubrza pristup NATO paktu, a sada kada je NATO savez prihvatio tu Radmanovicevu aplikaciju i molbu, hoce Dodik nazad. Nema nazad, medjunarodnoprqvni sporazumi i akti se moraju sprovoditi u demokratskoj drzavi, pa svidjalo seto nama ili ne, to je tako i mora se to ispostovati ili nece Komsic i Dzaferovic dati saglasnost i nema mandatara Tegeltije. Misli Dodik moze i u Sarajevu, kao u RS da krsi usvojene Zakone koje je SNSD podrzao i usvojio u Parlamentu iako ih je SDS upozoravao da to ne rade. Sada zanjite sami, sto ste posijali.

Znalac

02.09.2019 15:04

Bez ANP-a, nema ni nove vlasti. Ovo je kao da dvaput dobijes na lutriji.

Direkt

04.09.2019 00:48

GRUJO

02.09.2019 13:11

Vama u lopovluku i kriminalu nemože ni Rus da pomogne Vaše kriminalne teorije i prakse nema u svjetskoj litersturi

Neće moći sve dok su tu ruski obavještaci koji sjede u optimi, imaju kontrolu nad svima i stalno su u kontaktu sa MIlom koji zatvara oći na sve!!!

Ilija

02.09.2019 14:06

Prosto da čovjek ne povjeruje, evo još jednom da kazem jasno da jasnije ne može biti! Kome nije još jasno neka pročita šta piše u članu 84. Zakona o odbrani BiH, a kojeg je usvojila Parlamentarna skupština BiH. Rudonja se u sporazumu kojeg je potpisao sa Alijinim sinom obavezao da će poštovati Odluke Predsjedništva, odluke savjeta ministara i Parlamentarne skupštine BiH. Dakle, zna se ko je donio Zakon o odbrani, a zna se i šta u njemu stoji! Zakon o odbrani BiH Član 84. (Aktivnosti za prijem u NATO) Parlamentarna skupština, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, Predsjedništvo, te svi subjekti odbrane, u okviru vlastite ustavne i zakonske nadležnosti, provest će potrebne aktivnosti za prijem Bosne i Hercegovine u članstvo NATO-a. Šta koji Palac Rusija ima sa ovim, ovo je zakon, a za kršenje zakona se ide u ćorku ! Pitanje je samo do kada će država BiH trpiti otvoreno zagovaranje i krešenja njenih zakona.. živi bili pa vidjeli! P.S. naravno, ne mislim ja da će neko iz Sarajeva tek tako doći hapsiti Dodika, Pavića, Cubrilovica ....... .... bez podrške SAD i NATO-a !

Pravnik

02.09.2019 15:09

Brut

02.09.2019 13:12

Kad Ameri kazu tad ce se vlast formirati. Mi se nista ne pitamo samo nam je dozvoljeno da pljackamo i lazemo svoje birace. Kad sve urusimo ,prezaduzimo se tad ce tkz spasioci sa zapada doci i uzeti sve sto se moze uzeti. Ni kamen pod kamenom nece ostati.

ČUBRILOVIĆU VOZI ONE MAŠINE EKO BETON IZ BILEĆE. SRAMOTO SA STANOVIMA BEOGRAD U VODI. LOPOVČINO IZBORI NOVI.

RE

02.09.2019 13:39

Kako realnost pokazuje nas pljackaju i unistavaju Rusi a ne mrski NATO i EU, sve firme koje su na bilo koji nacin povezane sa nekim iz Rusije su propale i opljackane do zadnje pare... Rusofilima predlazem da stede u rubljama, voze Ladu i umjesto na baustel u zemlje EU idu u Rusku federaciju

Re

02.09.2019 13:49

SDA

02.09.2019 13:38

Milorad dodik vodi rs u pakao a srpski narod mozda u nestanak jer srpski narod nemoze da se odbrani ako bude rat ovde

Da je tako, nebi nas NATO bombardovao, da malo popustimo.

Direkt

04.09.2019 00:51

Res

02.09.2019 13:38

Kako ce nam Rus pomoc kad nam i oni otimaju od ove nase bijede da je da nas puste na miru

prorok

02.09.2019 13:40

Ova sastancenja s rusima ce nam skociti na nos ! I to uskoro. Bojim se mogucih scenarija

Bravo odlicno primjeceno !!!

re

02.09.2019 14:20

Sve niže, niže..

02.09.2019 13:51

Ovdje u tekstu je navedeno samo ono što je Čubrili rekao, bolje reći, što je novinaru rečeno da je rekao. Mož' da bidne al' ne mora da znači, kao nekad davno u jednoj beogradskoj humorističkoj seriji. Nema ni abera od Ivancova..??!! Morao je i on nešto reći, ali se ne navodi. Ili je, osim pitanja za zdravlje, familiju, papkarenje i nelegalne biznise, samo rekao - sve što ima da se radi objasniće drugi sekretar moga pasoljstva.

gebadizla

02.09.2019 13:57

cim ovaj pjano kaze odma formirati vlast

Мирослав

02.09.2019 13:59

Ајмо сутра почети састанке редом са сваким министром ,ајде обични пјанац учини нешто конкретно.

Boki

02.09.2019 14:52

Insistira ali pod uskocima Baje iz Laktasa. Da nema ucjenjivana vlast bi se davno formirala i nebi ovaj narod držali kao ovce u toru.

Ajoj

02.09.2019 20:03

Reče li ti njemu Čubrilo da ste vi izbore pokrali,da si ti partiju svoju uništio zarad mjesta i fotelje,da ste narod opljačkali i još to radite. Al eto ovi u SA neće da čuju za vašeg “stručnjaka” i Tajkuna pa vi sad muku mučite kako doći do fotelja u ‘mrskog’nam Sarajeva. Lopovcine neviđene i demagozi mrsite i tom jadnom amb. koji ni sam ne zna šta da radi s vama.

Doboj

03.09.2019 02:03

A zašto? Ta VI uopste ne priznajete BiH. Nosite pasose Slovenije koliko čujem... Opet ste se pogubili :)

Direkt

04.09.2019 00:46

Zurba za fotelje. Gori pod nogama. :)))

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.