ПЛ БиХ: Борац по нотама Врањеша!

Два гола и асистенција! Бањалучки Борац у можда и најбољој партији у сезони дошао је до побједе над Челиком (3:1). Играч утакмице био је Стојан Врањеш, који је крај свог имена уписао два гола и асистенцију!

Фудбал 01.09.2019 | 23:40
ПЛ БиХ: Борац по нотама Врањеша!
У прошлој домаћој утакмици, против Младости, Борац није успио да тријумфује (0:0), а потом је услиједио дебакл у Мостару (4:0), упркос солидно одиграном другом полувремену...

Због тога су ''црвено-плави'' имали императив побједе над Челиком у једном од дербија седмог кола, а са истим су успјели да се изборе, ношени сјајним Стојаном Врањешом!

БОРАЦ – ЧЕЛИК 3:1 (2:1)
/Врањеш 10, 21, Црнов 81 - Махмутовић 18/

Крунићев тим је од старта дао до знања ривалу да га у овом двобоју интересују само три бода, а као плод агресивног почетка стигао је погодак Борчевог офанзивног везисте већ у десетом минуту.

Држао је Борац у тим тренуцима све под контролом, био бољи ривал, чак је и Мирићу поништен погодак због офсајда...

Ништа није указивало да ће Челик брзо доћи до изједначења – а десило се управо то!

У 18. минуту је Леон, Парагвајац у табору гостију, центрирао са лијеве стране и пронашао Махмутовића који матира Лучића за ''промјену исписа'' на семафору.

Ипак, није тај гол сасјекао клуб из Платонове улице, који је врло брзо, већ након 180 секунди, вратио предност на своју страну – асистент је био Вујаклија, а Врањеш поново стријелац!

Уз слободан ударац асистента код Челиковог гола из 37. минута, када је Лучић веома добро интервенисао, то је било све вриједно спомена из првог полувремена.

Стање на терену без већих узбуђења потрајало је до 63. минута, када је Борац остао са десеторицом на терену. Због играња руком и спријечавања играча Челика да стигне до изгледне ситуације пред голом, арбитар Владимир Бјелица је искључио Борчевог штопера.

Да ''несрећа никад не долази сама'', показало се и пар минута прије тога, када је игру због повреде морао да напусти Александар Субић.

Гостујући састав, који је седам од досадашњих девет бодова освојио ''на страни'', до краја сусрета није, упркос бројчаној предности, озбиљније угрозио Борчеве фудбалере, који су у 81. минуту отклонили све дилеме око коначног исхода.

Врањеш је оборен на центру, али је и ''са земље'' успио да пошаље лопту за Црнова, који је у контранападу преварио свог чувара и прецизним ударцем са лијеве стране постигао свој дебитантски гол за Борац.

Након овог кола слиједи двоседмична пауза због квалификација за ЕУРО 2020, а коју ће Борац дочекати на петој позицији уз 11 бодова, док ће Челик у осмо коло ући осмопласирани.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БиХ - 7. КОЛО:

Борац – Челик 3:1 (2:1)
/Врањеш 10, 21, Црнов 81 – Махмутовић 18/

Играно у суботу:

Младост - Зрињски 0:2 (0:0)
/Јаковљевић 90+7, Лендрић 90+9/

Вележ - Радник 0:1 (0:0)
/Максимовић 69/

Звијезда 09 - Широки Бријег 0:0

Жељезничар - Сарајево 5:2 (2:2)
/Крпић 7, 38, Бојо 60, Садиковић 76, Алиспахић 90+3 - Хебибовић 1, Сиповић 45+1 аутогол/

Тузла сити - Слобода 2:1 (0:0)
/Убипарип 62, 86 - Ливанчић 76/

ТАБЕЛА: Жељезничар 15, Тузла сити 14, Сарајево 14, Зрињски 13, Борац 11‚ Радник 9, Слобода 9, Челик 9, Широки Бријег 7, Младост 5, Вележ 4, Звијезда 09 3.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар