БЛ: Ајнтрахт преокретом до нова три бода!

Јовељић слаб, замењен на полувремену.  Вердер једна до три бода против Аугзбурга иако је већи део меча играо с човеком више.  Осако за прво славље Вердера, Аугзбург још чека.  Сјајан меч у Бремену завршен је тријумфом домаћег тима. Аугзбург је два пута стизао предност Вердера – три пута, ипак, није могао…

Фудбал 01.09.2019 | 23:26
БЛ: Ајнтрахт преокретом до нова три бода!
Окршај два тима без победе у прва два кола и две одбране које се нису прославиле на старту сезоне није могао да прође никако друкчије него уз голеаду. Вердер је у врло интересантном сусрету тукао Аугзбург са 3:2. Тим из Баварске одиграо је најбољу утакмицу од старта сезоне и поред тога што је играо са човеком мање од 34. минута (искључен Стефан Лихштајнер) имао неколико шанси да дође до бода. У 82. минуту Флоријан Нидерлехнер погодио је стативу. Да је погодио, чета Мартина Шмита вероватно би однела бод са Везера.  

Бремен је два пута водио и гости два пута стизали ту предност. Одличну партију код Аугзбурга пружио је Рубен Варгас, двоструки стрелац, летошње појачање из Луцерна. На другој страни понајбољи је био Јуја Осако. Јапанц је такође два пута тресао мрежу. Тај победоносни погодак пао је у 67. минуту, после лепог центаршута Марка Фридла са бока.

Мајсторију је извео млади Џошуа Сарџент у 21. минуту, када је погодио за 2:1. Он је дивни примио лопту, у трку пребацио голмана и касније рутински погодио мразну мрежу.

У последњих двадесетак минута Аугзбург је био доста бољи. Није се осећало да су гости са десеторицом на терену. Чешће су претили, боље акције изводили и да су имали мало више среће радовали би се боду...

До данашњег међусобног окршаја, Аугзбург је у бундеслигашким сусретима са Вердером тријумфовао осам пута и постигао 29 голова, више него било којем другом ривалу.

И данас је то учинио два пута, али једну другу традицију ипак није успио да прекине…

На посљедња три бундеслигашка дуела, до данашњег, исто толико пута је славио Вердер, а данас је низ настављен, па је тим са "Везера" уписао прву побједу у новој сезони, док ће Аугзбург на исту морати да сачека бар док се не заврши првенствена пауза…

ВЕРДЕР – АУГЗБУРГ 3:2

Много тога догодило се данас у Бремену – виђена су три поготка у првом полувремену за веома кратко вријеме, потом је гост остао са десеторицом, па су се мреже још два пута тресле у наставку… Међутим, кренимо редом.

Тим из Бремена радовао се са својим навијачима већ послије шест минута. Нападао је Аугзбург, стигао до противничког шеснаестерца, гдје је изгубио лопту. Исте се докопао Фулкруг, "сијевнуо" је контранапад који је голом материјализовао Јапанац Јуја Осако, постигавши свој други овосезонски погодак, након што је претходно, у прошлом колу, поентирао у поразу од Хофенхајма.

Ипак, вођство изабраника Флоријана Кофхелта трајала је само шест минута. Прекаљени дефанзивац Стефан Лихтштајнер центрирао је са десне стране, пронашавши на "пеналу" сународника Рубена Варгаса.

Швајцарац је асистирао Швајцарцу – то се, прије овог поготка, посљедњи пут у Бундеслиги догодило у августу 2015. године, када је Волфсбургов Тим Клосе у мечу са Шалкеом спровео лопту у мрежу након сарадње са Рикардом Родригезом!

На сцену је, потом, у двадесетом минуту ступио млади нападач домаћина, Американац Џошуа Сарџент. Искористио је деветнастогодишњи офанзивац дубинску лопту Нурија Сахина, преварио чешког чувара мреже Томаша Кубека и "исписао" 2:1 на семафору Вердеровог дома.

Непосредно прије гола, лопта је била у посједу Михаела Ланга, гостујући фудбалери су сигнализирали арбитру да му је побјегла и цијелим обимом изашла у аут, али према Сорену Шторксу и судијама у ВАР соби – ништа није било спорно.

Стефан Лихштајнер "кумовао" је изједначујућем голу, али је десетак минута прије одласка на петнаестоминутни одмор учинио "медвјеђу услугу" свом тиму – због повлачења Фулкруга, показан му је други жути картон (први добио у 23. минуту), па је Аугзбург остатак меча играо са играчем мање.

На радост свих љубитеља Бундеслига, узбуђења су настављена и у наставку.

И поред играчког дефицита и одсуства искусног одбрамбеног фудбалера, гост је успио да изједначи, други пут на мечу.

Флоријан Нидерлехнер је дејствовао по десној страни и потом асистирао Варгасу који неометан постиже свој други погодак на данашњем сусрету.

Након што је други пут примио погодак, није Вердер срљао ка голу ривала, већ стрпљиво чекао своју прилику за нову предност, што му се исплатило у 67. минуту, када је Осако побјегао посљедњој линији противника и по други пут данас савладао Кубека.

Није тај гол "сломио" пулене швајцарског тренера Мартина Шмита, који су креирали неколико опасних ситуација пред голом Вердера до краја сусрета, али се мрежа домаћих по трећи пут није затресла…

Ајнтрахт слави Доста и Пасијенсију! Тим из Франкфурта је, послије Хофенхајма, пред својом публиком срушио и Фортуну – и то након резултатског преокрета!

У последњем мечу треће рунде Ајнтрахт је после преокрета стигао до другог тријумфа у сезони. Фортуна је имала предност и сасвим добро играла, а онда је на терен крочио новајлија Бас Дост. Он је врло брзо поравнао на 2:1, да би Португалац Пасијенсија четири минута пре краја растужио гостујуће навијаче. 

Дејан Јовељић играо је у првих 45 минута и био потпуно незапажен. Дост је управо њега заменио. Филип Костић играо је цео меч стандардно добро, а Мијат Гаћиновић унео је доста живости у домаћи састав када је ушао.   

Раније током седмице, Ајнтрахт је био успјешан у Лиги Европе надокнадивши минус из Стразбура, којем је у реваншу "спаковао" три поготка.

Вјеровале су присталице тима из Франкфурта да ће њихови љубимци наставити у побједничком тону и уписати другу домаћу побједу у новој сезони Бундеслиге –и жеље су им се испуниле!

АЈНТРАХТ – ФОРТУНА 2:1 (0:1)

На "Комерцбанк Арени" у Франкфурту већих узбуђења није било до 36. минута, када је Фортуна стигла до вођства поготком нападача Рувена Хенингса, који је био стријелац и у Бремену на старту сезоне (1:3).

Алфредо Моралес је центрирао са лијеве стране ка шеснаестерцу домаћина, гдје је пронашао искусног офанзивца, заборављеног од одбране Ајнтрахта, или, боље рећи, Мартина Хинтерегера који је само посматрао шта ради противнички фудбалер.

Имали су домаћи у првом полувремену теренску иницијативу, контролисали посјед лопте, али нису успјели да нађу пут до мреже дисциплинованог противника.

Најближе томе били су непосредно прије поготка Фортуне, када Гонсало Пасијенсија није погодио мрежу послије ударца главом, и у надокнади првог полувремена, када се на асистенцију поменутог играча обрукао Даичи Камада.

На старту другог полувремена Дејана Јовељића замијенио је холандски нападач Бас Дост – и већ 11 минута касније, на свом дебију за Ајнтрахт, показао зашто је доведен!

Пасијенсија је успио поред чувара, асистента код гола Фортуне Моралеса, да центрира у петерац, гдје лопта "пада на главу" високог Холанђанина, који је данас одиграо свој ПРВИ меч у елитном рангу њемачког фудбала након 1100 дана, односно три године и пет дана. Посљедњу бундеслигашку утакмицу прије преласка у табор лисабонског Спортинга одиграо је у љето 2016. године у дресу Волфсбурга.

Тражио је, до краја сусрета, тим Адолфа Хитера пут до другог поготка и евентуалне побједе.

Прво среће нису имали Филип Костић, који је одиграо цијели меч за свој тим, потом и Гонсало Пасијенсија након доброг трка по десној страни Мијата Гаћиновића, који је у игру ушао у 65. минуту умјесто Себастијана Родеа, а потом и Камада.

Ипак, знатно бољу игру у наставку Ајнтрахт је крунисао у 86. минуту, када је Пасијенсија са навијачима и саиграчима прославио постизање побједоносног гола, који је његов тим "лансирао" на седму позицију бундеслигашке табеле…

БУНДЕСЛИГА - 3. КОЛО

Петак

Менхенгладбах - РБ Лајпциг 1:3 (0:1)
/Еболо 90+1 - Вернер 38, 48, 90+4/

Субота

Леверкузен - Хофенхајм 0:0

Бајерн Минхен - Мајнц 6:1 (2:1)
/Павар 36, Алаба 45, Перишић 54, Коман 64, Левандовски 78, Дејвис 81 - Боетису 6/

Фрајбург - Келн 1:2 (1:0)
/Чизхос 40 аг - Модесте 52, Шкири 90/

Шалке - Херта 3:0 (1:0)
/Старк 38 аг, Рекик 48 аг, Кени 85/

Волфсбург - Падернборн 1:1 (0:1)
/Брекало 56 - Оливер Соуза 6/

Унион Берлин - Дортмунд  3:1 (1:1)
/Бултер 22, 50, Андерсон 75 - Алкасер 25/

Недеља

Вердер - Аугзбург 3:2 (2:1)
/Осако 6, 67, Сарџент 21 - Варгас 12, 47/

Ајнтрахт - Фортуна 2:1 (0:1)
/Дост 57, Пасијенсија 86 - Хенингс 36/

ТАБЕЛА: Лајпциг 9, Бајерн 7, Волфсбург 7, Бајер Л. 7, Борусија Д. 6, Фрајбург 6, Ајнтрахт 6, Борусија М. 4, Шалке 4, Хофенхајм 4, Унион Берлин 4, Фортуна 3, Вердер 3, Келн 3, Падерборн 1, Аугзбург 1, Херта 1, Мајнц 0.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар