BL: Ajntraht preokretom do nova tri boda!

Joveljić slab, zamenjen na poluvremenu.  Verder jedna do tri boda protiv Augzburga iako je veći deo meča igrao s čovekom više.  Osako za prvo slavlje Verdera, Augzburg još čeka.  Sjajan meč u Bremenu završen je trijumfom domaćeg tima. Augzburg je dva puta stizao prednost Verdera – tri puta, ipak, nije mogao…

Fudbal 01.09.2019 | 23:26
BL: Ajntraht preokretom do nova tri boda!
Okršaj dva tima bez pobede u prva dva kola i dve odbrane koje se nisu proslavile na startu sezone nije mogao da prođe nikako drukčije nego uz goleadu. Verder је u vrlo interesantnom susretu tukao Augzburg sa 3:2. Tim iz Bavarske odigrao je najbolju utakmicu od starta sezone i pored toga što je igrao sa čovekom manje od 34. minuta (isključen Stefan Lihštajner) imao nekoliko šansi da dođe do boda. U 82. minutu Florijan Niderlehner pogodio je stativu. Da je pogodio, četa Martina Šmita verovatno bi odnela bod sa Vezera.  

Bremen je dva puta vodio i gosti dva puta stizali tu prednost. Odličnu partiju kod Augzburga pružio je Ruben Vargas, dvostruki strelac, letošnje pojačanje iz Lucerna. Na drugoj strani ponajbolji je bio Juja Osako. Japanc je takođe dva puta tresao mrežu. Taj pobedonosni pogodak pao je u 67. minutu, posle lepog centaršuta Marka Fridla sa boka.

Majstoriju je izveo mladi Džošua Sardžent u 21. minutu, kada je pogodio za 2:1. On je divni primio loptu, u trku prebacio golmana i kasnije rutinski pogodio mraznu mrežu.

U poslednjih dvadesetak minuta Augzburg je bio dosta bolji. Nije se osećalo da su gosti sa desetoricom na terenu. Češće su pretili, bolje akcije izvodili i da su imali malo više sreće radovali bi se bodu...

Do današnjeg međusobnog okršaja, Augzburg je u bundesligaškim susretima sa Verderom trijumfovao osam puta i postigao 29 golova, više nego bilo kojem drugom rivalu.

I danas je to učinio dva puta, ali jednu drugu tradiciju ipak nije uspio da prekine…

Na posljednja tri bundesligaška duela, do današnjeg, isto toliko puta je slavio Verder, a danas je niz nastavljen, pa je tim sa "Vezera" upisao prvu pobjedu u novoj sezoni, dok će Augzburg na istu morati da sačeka bar dok se ne završi prvenstvena pauza…

VERDER – AUGZBURG 3:2

Mnogo toga dogodilo se danas u Bremenu – viđena su tri pogotka u prvom poluvremenu za veoma kratko vrijeme, potom je gost ostao sa desetoricom, pa su se mreže još dva puta tresle u nastavku… Međutim, krenimo redom.

Tim iz Bremena radovao se sa svojim navijačima već poslije šest minuta. Napadao je Augzburg, stigao do protivničkog šesnaesterca, gdje je izgubio loptu. Iste se dokopao Fulkrug, "sijevnuo" je kontranapad koji je golom materijalizovao Japanac Juja Osako, postigavši svoj drugi ovosezonski pogodak, nakon što je prethodno, u prošlom kolu, poentirao u porazu od Hofenhajma.

Ipak, vođstvo izabranika Florijana Kofhelta trajala je samo šest minuta. Prekaljeni defanzivac Stefan Lihtštajner centrirao je sa desne strane, pronašavši na "penalu" sunarodnika Rubena Vargasa.

Švajcarac je asistirao Švajcarcu – to se, prije ovog pogotka, posljednji put u Bundesligi dogodilo u avgustu 2015. godine, kada je Volfsburgov Tim Klose u meču sa Šalkeom sproveo loptu u mrežu nakon saradnje sa Rikardom Rodrigezom!

Na scenu je, potom, u dvadesetom minutu stupio mladi napadač domaćina, Amerikanac Džošua Sardžent. Iskoristio je devetnastogodišnji ofanzivac dubinsku loptu Nurija Sahina, prevario češkog čuvara mreže Tomaša Kubeka i "ispisao" 2:1 na semaforu Verderovog doma.

Neposredno prije gola, lopta je bila u posjedu Mihaela Langa, gostujući fudbaleri su signalizirali arbitru da mu je pobjegla i cijelim obimom izašla u aut, ali prema Sorenu Štorksu i sudijama u VAR sobi – ništa nije bilo sporno.

Stefan Lihštajner "kumovao" je izjednačujućem golu, ali je desetak minuta prije odlaska na petnaestominutni odmor učinio "medvjeđu uslugu" svom timu – zbog povlačenja Fulkruga, pokazan mu je drugi žuti karton (prvi dobio u 23. minutu), pa je Augzburg ostatak meča igrao sa igračem manje.

Na radost svih ljubitelja Bundesliga, uzbuđenja su nastavljena i u nastavku.

I pored igračkog deficita i odsustva iskusnog odbrambenog fudbalera, gost je uspio da izjednači, drugi put na meču.

Florijan Niderlehner je dejstvovao po desnoj strani i potom asistirao Vargasu koji neometan postiže svoj drugi pogodak na današnjem susretu.

Nakon što je drugi put primio pogodak, nije Verder srljao ka golu rivala, već strpljivo čekao svoju priliku za novu prednost, što mu se isplatilo u 67. minutu, kada je Osako pobjegao posljednjoj liniji protivnika i po drugi put danas savladao Kubeka.

Nije taj gol "slomio" pulene švajcarskog trenera Martina Šmita, koji su kreirali nekoliko opasnih situacija pred golom Verdera do kraja susreta, ali se mreža domaćih po treći put nije zatresla…

Ajntraht slavi Dosta i Pasijensiju! Tim iz Frankfurta je, poslije Hofenhajma, pred svojom publikom srušio i Fortunu – i to nakon rezultatskog preokreta!

U poslednjem meču treće runde Ajntraht je posle preokreta stigao do drugog trijumfa u sezoni. Fortuna je imala prednost i sasvim dobro igrala, a onda je na teren kročio novajlija Bas Dost. On je vrlo brzo poravnao na 2:1, da bi Portugalac Pasijensija četiri minuta pre kraja rastužio gostujuće navijače. 

Dejan Joveljić igrao je u prvih 45 minuta i bio potpuno nezapažen. Dost je upravo njega zamenio. Filip Kostić igrao je ceo meč standardno dobro, a Mijat Gaćinović uneo je dosta živosti u domaći sastav kada je ušao.   

Ranije tokom sedmice, Ajntraht je bio uspješan u Ligi Evrope nadoknadivši minus iz Strazbura, kojem je u revanšu "spakovao" tri pogotka.

Vjerovale su pristalice tima iz Frankfurta da će njihovi ljubimci nastaviti u pobjedničkom tonu i upisati drugu domaću pobjedu u novoj sezoni Bundeslige –i želje su im se ispunile!

AJNTRAHT – FORTUNA 2:1 (0:1)

Na "Komercbank Areni" u Frankfurtu većih uzbuđenja nije bilo do 36. minuta, kada je Fortuna stigla do vođstva pogotkom napadača Ruvena Heningsa, koji je bio strijelac i u Bremenu na startu sezone (1:3).

Alfredo Morales je centrirao sa lijeve strane ka šesnaestercu domaćina, gdje je pronašao iskusnog ofanzivca, zaboravljenog od odbrane Ajntrahta, ili, bolje reći, Martina Hinteregera koji je samo posmatrao šta radi protivnički fudbaler.

Imali su domaći u prvom poluvremenu terensku inicijativu, kontrolisali posjed lopte, ali nisu uspjeli da nađu put do mreže disciplinovanog protivnika.

Najbliže tome bili su neposredno prije pogotka Fortune, kada Gonsalo Pasijensija nije pogodio mrežu poslije udarca glavom, i u nadoknadi prvog poluvremena, kada se na asistenciju pomenutog igrača obrukao Daiči Kamada.

Na startu drugog poluvremena Dejana Joveljića zamijenio je holandski napadač Bas Dost – i već 11 minuta kasnije, na svom debiju za Ajntraht, pokazao zašto je doveden!

Pasijensija je uspio pored čuvara, asistenta kod gola Fortune Moralesa, da centrira u peterac, gdje lopta "pada na glavu" visokog Holanđanina, koji je danas odigrao svoj PRVI meč u elitnom rangu njemačkog fudbala nakon 1100 dana, odnosno tri godine i pet dana. Posljednju bundesligašku utakmicu prije prelaska u tabor lisabonskog Sportinga odigrao je u ljeto 2016. godine u dresu Volfsburga.

Tražio je, do kraja susreta, tim Adolfa Hitera put do drugog pogotka i eventualne pobjede.

Prvo sreće nisu imali Filip Kostić, koji je odigrao cijeli meč za svoj tim, potom i Gonsalo Pasijensija nakon dobrog trka po desnoj strani Mijata Gaćinovića, koji je u igru ušao u 65. minutu umjesto Sebastijana Rodea, a potom i Kamada.

Ipak, znatno bolju igru u nastavku Ajntraht je krunisao u 86. minutu, kada je Pasijensija sa navijačima i saigračima proslavio postizanje pobjedonosnog gola, koji je njegov tim "lansirao" na sedmu poziciju bundesligaške tabele…

BUNDESLIGA - 3. KOLO

Petak

Menhengladbah - RB Lajpcig 1:3 (0:1)
/Ebolo 90+1 - Verner 38, 48, 90+4/

Subota

Leverkuzen - Hofenhajm 0:0

Bajern Minhen - Majnc 6:1 (2:1)
/Pavar 36, Alaba 45, Perišić 54, Koman 64, Levandovski 78, Dejvis 81 - Boetisu 6/

Frajburg - Keln 1:2 (1:0)
/Čizhos 40 ag - Modeste 52, Škiri 90/

Šalke - Herta 3:0 (1:0)
/Stark 38 ag, Rekik 48 ag, Keni 85/

Volfsburg - Padernborn 1:1 (0:1)
/Brekalo 56 - Oliver Souza 6/

Union Berlin - Dortmund  3:1 (1:1)
/Bulter 22, 50, Anderson 75 - Alkaser 25/

Nedelja

Verder - Augzburg 3:2 (2:1)
/Osako 6, 67, Sardžent 21 - Vargas 12, 47/

Ajntraht - Fortuna 2:1 (0:1)
/Dost 57, Pasijensija 86 - Henings 36/

TABELA: Lajpcig 9, Bajern 7, Volfsburg 7, Bajer L. 7, Borusija D. 6, Frajburg 6, Ajntraht 6, Borusija M. 4, Šalke 4, Hofenhajm 4, Union Berlin 4, Fortuna 3, Verder 3, Keln 3, Paderborn 1, Augzburg 1, Herta 1, Majnc 0.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar