ФРА: Страшно поподне Предрага Рајковића!

Одбрањен пенал и 3/4 без примљеног гола! Српски репрезентативац из Ремса у топ форми стиже на окупљање Орлова.

Фудбал 01.09.2019 | 22:58
ФРА: Страшно поподне Предрага Рајковића!
Недељно поподне у француској Лиги 1 протекло је у знаку једног Србина. Истина, за похвалу је и победа Нице против до овог кола одличног Рена у гостима (2:1), али комплименти данас иду искључиво на рачун репрезентативца Предрага Рајковића који се побринуо за тријумф Ремса над Лилом од 2:0.

Сјајно је Неготинац бранио током целе утакмице, до лудила доводио нападаче Дога, а чак и када се чинило да ће бити коначно савладан успео је да импресионира и не дозволи да му се мрежа затресе трећи пут у уводне четири утакмице.

Играла се надокнада, гости су добили можда и престрого најстрожу казну, а лопту наместио Жонатан Бамба. Ипак, прочитао је Рајковић у коју ће страну шутирати фудбалер Лила и уз помоћ стативе сачувао своју мрежу. Одлична форма и права доза самопоуздања пред репрезентативно окупљање које је закзано за сутра.

Имао је Рајковић доста посла данас, а док се он бринуо за безбедност позади, у нападу су посао за Ремс одрадили Муса Думбија (из пенала у 73. пминуту) и Одан који је ставио тачку у 90. Друга победа за шесто место и солидан почетак сезоне за Ремс, док је Лил већ на старту сезоне у великим проблемима.

Занимљив окршај гледала је и публика у Рену где је сјајна Ница Патрика Вијере успела да се докопа тријумфа од 2:1 и то поготком у трећем минуту надокнаде. За тријумф симпатичног тима са Азурне обале побринуо се леви бек Расин Коли, а асистирао му је новајлија из Пари Сен Жермена Стенли Нсокинеколико минута по уласку у игру с клупе. Страшан је мали...

Црна недеља за Стефана Митровића, Слимани не може сам, Монако има проблем позади! Кнежеви и даље без победе!

У дану великих трансфера када је Радамел Фалкао отпутовао у Истанбул на потпис уговора са Галатасарајом, а Жан Кевин Огустан стигао на позајмицу из Лајпцига, Монако је схватио да су му појачање пре свега потребна у одрбани.

Головима Ислама Слиманија, Монако је био на прагу прве победе у сезони, али га је шупља одбрана опет коштала. Кнежеви су на гостовању Стразбуру одиграли 2:2.

Монако је повео после десетак минута игре пошто је Ислам Слимани на петерцу сјајно реаговао на центрашут Желсона Мартинса. Био му је то други гол на два меча од доласка у Монако…

Стразбур је после примљеног гола наваиљвао напред., Стефан Митрович је у 27. минуту био близу изједначења када је сјајно тукао главом, али је голман Леком успео да спаси Монако. Ипак, неколико минута касније је новајлија Марипан скривио пенал који је Лала претворио у гол и изједначење.Само минут после изједначења, Стразбур је опет пао на колена. Стефан Митровић је направио кардиналну грешку и поклонио стопостотну шансу Слиманију који је постигао други гол и најавио да се враћа у некадашњу форму из Спортинга. Баш лоша недеља за Митровића члији аутогол у Франкфурту пре неколико дана је отворио  врата победе Франкфурту и пласман у Лигу Европе.

Наставио је Слимани да мучи одбрану Стразбура, Митровић је зарадио жути картон због прекршаја на д њим, а Алжирац је у 81. минуту могао све да реши. После дуплог паса је погодио пречку. Само три минута касније је стигла казна. Монакова одбрана је очајно реаговала, а Адријен Томасон ухватио волеј који је претворио у коналних 2:2.

Монако после четири кола има само два бода уз чак 10 примљених голова…

ФРАНЦУСКА 1 - 5. коло

Петак

Мец - ПСЖ 0:2 (0:2)
/Ди Марија 11, Чупо Мотинг 43/

Субота

Олимпик Лион - Бордо 1:1 (1:0)
/Депај 32 - Бријан 67

Тулуз - Амијен 2:0 (0:0)
/Макенго 50, Кулаорис 59/

Ним - Брест 3:0 (2:0)
/Ферхат 2, Валис 33, Денкеј 90/

Нант - Монпеље 1:0 (0:0)
/Туре 84/

Анже - Дижон 2:0 (0:0)
/Музинга 50, Ел Малаили 71/

Недеља

Рен - Ница 1:2 (1:0)
/Бенитез 25. аутогол - Сипријен 63. пенал, Коли 90+1/

Ремс - Лил 2:0 (0:0)
/Думбија 73. пенал, Одан 90/

Стразбур - Монако 2:2 (1:2)
/Лала 39 пенал, Томасон 84 - Слимани 11, 40/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар