FRA: Strašno popodne Predraga Rajkovića!

Odbranjen penal i 3/4 bez primljenog gola! Srpski reprezentativac iz Remsa u top formi stiže na okupljanje Orlova.

Fudbal 01.09.2019 | 22:58
FRA: Strašno popodne Predraga Rajkovića!
Nedeljno popodne u francuskoj Ligi 1 proteklo je u znaku jednog Srbina. Istina, za pohvalu je i pobeda Nice protiv do ovog kola odličnog Rena u gostima (2:1), ali komplimenti danas idu isključivo na račun reprezentativca Predraga Rajkovića koji se pobrinuo za trijumf Remsa nad Lilom od 2:0.

Sjajno je Negotinac branio tokom cele utakmice, do ludila dovodio napadače Doga, a čak i kada se činilo da će biti konačno savladan uspeo je da impresionira i ne dozvoli da mu se mreža zatrese treći put u uvodne četiri utakmice.

Igrala se nadoknada, gosti su dobili možda i prestrogo najstrožu kaznu, a loptu namestio Žonatan Bamba. Ipak, pročitao je Rajković u koju će stranu šutirati fudbaler Lila i uz pomoć stative sačuvao svoju mrežu. Odlična forma i prava doza samopouzdanja pred reprezentativno okupljanje koje je zakzano za sutra.

Imao je Rajković dosta posla danas, a dok se on brinuo za bezbednost pozadi, u napadu su posao za Rems odradili Musa Dumbija (iz penala u 73. pminutu) i Odan koji je stavio tačku u 90. Druga pobeda za šesto mesto i solidan početak sezone za Rems, dok je Lil već na startu sezone u velikim problemima.

Zanimljiv okršaj gledala je i publika u Renu gde je sjajna Nica Patrika Vijere uspela da se dokopa trijumfa od 2:1 i to pogotkom u trećem minutu nadoknade. Za trijumf simpatičnog tima sa Azurne obale pobrinuo se levi bek Rasin Koli, a asistirao mu je novajlija iz Pari Sen Žermena Stenli Nsokinekoliko minuta po ulasku u igru s klupe. Strašan je mali...

Crna nedelja za Stefana Mitrovića, Slimani ne može sam, Monako ima problem pozadi! Kneževi i dalje bez pobede!

U danu velikih transfera kada je Radamel Falkao otputovao u Istanbul na potpis ugovora sa Galatasarajom, a Žan Kevin Ogustan stigao na pozajmicu iz Lajpciga, Monako je shvatio da su mu pojačanje pre svega potrebna u odrbani.

Golovima Islama Slimanija, Monako je bio na pragu prve pobede u sezoni, ali ga je šuplja odbrana opet koštala. Kneževi su na gostovanju Strazburu odigrali 2:2.

Monako je poveo posle desetak minuta igre pošto je Islam Slimani na petercu sjajno reagovao na centrašut Želsona Martinsa. Bio mu je to drugi gol na dva meča od dolaska u Monako…

Strazbur je posle primljenog gola navailjvao napred., Stefan Mitrovič je u 27. minutu bio blizu izjednačenja kada je sjajno tukao glavom, ali je golman Lekom uspeo da spasi Monako. Ipak, nekoliko minuta kasnije je novajlija Maripan skrivio penal koji je Lala pretvorio u gol i izjednačenje.Samo minut posle izjednačenja, Strazbur je opet pao na kolena. Stefan Mitrović je napravio kardinalnu grešku i poklonio stopostotnu šansu Slimaniju koji je postigao drugi gol i najavio da se vraća u nekadašnju formu iz Sportinga. Baš loša nedelja za Mitrovića čliji autogol u Frankfurtu pre nekoliko dana je otvorio  vrata pobede Frankfurtu i plasman u Ligu Evrope.

Nastavio je Slimani da muči odbranu Strazbura, Mitrović je zaradio žuti karton zbog prekršaja na d njim, a Alžirac je u 81. minutu mogao sve da reši. Posle duplog pasa je pogodio prečku. Samo tri minuta kasnije je stigla kazna. Monakova odbrana je očajno reagovala, a Adrijen Tomason uhvatio volej koji je pretvorio u konalnih 2:2.

Monako posle četiri kola ima samo dva boda uz čak 10 primljenih golova…

FRANCUSKA 1 - 5. kolo

Petak

Mec - PSŽ 0:2 (0:2)
/Di Marija 11, Čupo Moting 43/

Subota

Olimpik Lion - Bordo 1:1 (1:0)
/Depaj 32 - Brijan 67

Tuluz - Amijen 2:0 (0:0)
/Makengo 50, Kulaoris 59/

Nim - Brest 3:0 (2:0)
/Ferhat 2, Valis 33, Denkej 90/

Nant - Monpelje 1:0 (0:0)
/Ture 84/

Anže - Dižon 2:0 (0:0)
/Muzinga 50, El Malaili 71/

Nedelja

Ren - Nica 1:2 (1:0)
/Benitez 25. autogol - Siprijen 63. penal, Koli 90+1/

Rems - Lil 2:0 (0:0)
/Dumbija 73. penal, Odan 90/

Strazbur - Monako 2:2 (1:2)
/Lala 39 penal, Tomason 84 - Slimani 11, 40/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar