ХОЛ - Луде Тадићеве бројке: Поклоните се велемајстору!

Тако то ради Душан силни: Гол и две асистенције воде Ајакс ка врху! Репрезентативац Србије је у одличном расположењу пред септембарске мечеве против Португала и Луксембурга.  Српски ас наставља тамо где је стао прошле сезоне и крупним корацима гази за статусу једне од највећих легенди славног клуба. . .

Фудбал 01.09.2019 | 22:37
ХОЛ - Луде Тадићеве бројке: Поклоните се велемајстору!
Душан Тадић је у форми и противничке одбране ту не могу ништа. Након што је био стрелац поготка који је означио коначан улазак Ајакса у Лигу шампиона, репрезентативац Србије је за викенд наставио са одличним партијама. Пострадала је Спарта из Ротердама, а момак из Бачке Тополе је био стрелац једног и асистент два гола Копљаника - 1:4.

Доста се Ајакс мучио у европском двомечу са АПОЕЛ-ом, али је за викенд било очигледно да им је пао камен са срца.

Све је почело у 25. минуту када је Квинси Промес постигао свој први гол у чувеном бело-црвеном дресу, на изванредно додавање Лисандра Мартинеза из дубине.

Недуго затим је Хаким Зијех запретио са око 30 метара из слободног ударца, али иако тада није успео да савлада голмана домаћих, то је учинио само минут касније. Тадић је на десној страни провукао лопту између двојице противничких играча, да би потом десном ногом у свом стилу пронашао Мароканца усамљеног на другој стативи.

Са 2:0 су Копљаници отишли на одмор, да би у 58. минуту добили једанаестерац због играња руком Дирка Абелса. То је, подразумева се, била посластица за Тадића, који лопту шаље у једну, а голмана у другу страну.

Душан Тадић је већ учествовао у 8 голова свог тима у Ередивизији - 4 гола и 4 асистенције. Рецимо, Херенвен је на 5 мечева постигао укупно 6 голова!

На крилима трећег поготка, само пар минута касније Ајакс постиже и четврти. Поново је у великој мери био заслужан Србин и поново је асистирао Зијеху.Центаршут са леве стране "пао" је право на волеј Мароканцу, који постиже свој други гол на мечу.

До краја сусрета Спарта је успела само да постигне почасни погодак, преко Халила Дервишоглуа, а Ајакс је уписао трећу победу у четвртом мечу. Сада имају 10 бодова од могућих 12 и после непотпуног кола, барем на кратко су засели на врх Ередивизије.

Тадић од почетка сезоне на свом конту има седам голова и четири асистенције у свим такмичењима. Рекло би се да је у идеалној форми пред кључне мечеве Србије у квалификацијама за Европско првенство 2020. године.

Ово шта Душан Тадић ради у Ајаксу може се описати само једном речју - доминација! Ретко где и ретко када виђена доминација, ако изузмемо два највећа голгетера 21. века - Лионела Месија и Кристијана Роналда. Ајакс и Душан Тадић тако су легли један другом да бисмо морали да зађемо дубоко, дубоку у историју славног клуба како бисмо "избунарили" неког играча са бољим бројкама од српског репрезентативца. У преводу, уколико би у овом ритму решетао још две или три године, Тадић би се вероватно опасно приближио чак и Марку ван Бастену по броју голова А када на голове додамо и асистенције, тај микс успешности био би у рангу Јохана Кројфа.

Данашња утакмица и победа против Спарте у Ротердаму (4:1) у потпуности остаје у другом плану спрам бројки које наставља да ниже Душан Тадић. Онако исцрпљен од дуела са АПОЕЛ-ом у квалификацијама за Лигу шампиона, под благом ручном, био је прецизан са пенала за седми узастопни погодак код куће у овој сезони. У преводу, Србин је мрежу тресао на сваком мечу од старта у Амстердаму. И ако бисмо рачунали само Ередивизију ово је седма утакмица у низу на којој Тадић погађа. Серија је кренула крајем априла, у прошлој сезони. Од тада чак 10 лигашких погодака?! Тако нешто Ајаксу се није догодило од Рафаела ван дер Варта и 2001. године...

Више дилеме нема - Дућа је наставио тамо где је стао у мају. 

Ротердам је овог поподнева видео и две магије Душана Тадића у виду асистенција. Прва је посебно била лепа, после соло акције и сјајних дриблинга. Оба пута као на танци послужен је био Хаким Зијех. 

Од почетка сезоне креативни српски ас одиграо је осам утакмица за Ајакс, постигао седам голова и поделио четири асистенције. Када говоримо о комплетном учинку откако је стигао међу Копљанике, закључном са данашњим сусретом - 65 мечева, 45 голова, 28 асистенција.

Наклон велемајстору! 

ЕРЕДИВИЗИЈА - 5. КОЛО

Петак

Емен - Цволе 1:3 (1:3)
/Бакер 6 - Јонсен 17, Брунс 27, Хасани 38/

Субота

Херенвен - Фортуна Ситард 1:1 (1:1)
/Одгард 36 - Паслак 23/

Гронинген - Хераклес 1:2 (0:1)
/Вармердам 47 - Ватер 29, Цибора 62/

Ден Хаг - ВВВ 1:0 (1:0)
/Пинас 45/

Недеља

Твенте - Утрехт 3:1 (1:0)
/Канталапиедра 22пен, 90+3пен, Вучкић 68 - Далмо 59/

Спарта - Ајакс 1:4 (0.2)
/Дервишоглу 75 - Промес 25, Зијех 31, 61, Тадић 58/ 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар