HOL - Lude Tadićeve brojke: Poklonite se velemajstoru!

Tako to radi Dušan silni: Gol i dve asistencije vode Ajaks ka vrhu! Reprezentativac Srbije je u odličnom raspoloženju pred septembarske mečeve protiv Portugala i Luksemburga.  Srpski as nastavlja tamo gde je stao prošle sezone i krupnim koracima gazi za statusu jedne od najvećih legendi slavnog kluba. . .

Fudbal 01.09.2019 | 22:37
HOL - Lude Tadićeve brojke: Poklonite se velemajstoru!
Dušan Tadić je u formi i protivničke odbrane tu ne mogu ništa. Nakon što je bio strelac pogotka koji je označio konačan ulazak Ajaksa u Ligu šampiona, reprezentativac Srbije je za vikend nastavio sa odličnim partijama. Postradala je Sparta iz Roterdama, a momak iz Bačke Topole je bio strelac jednog i asistent dva gola Kopljanika - 1:4.

Dosta se Ajaks mučio u evropskom dvomeču sa APOEL-om, ali je za vikend bilo očigledno da im je pao kamen sa srca.

Sve je počelo u 25. minutu kada je Kvinsi Promes postigao svoj prvi gol u čuvenom belo-crvenom dresu, na izvanredno dodavanje Lisandra Martineza iz dubine.

Nedugo zatim je Hakim Zijeh zapretio sa oko 30 metara iz slobodnog udarca, ali iako tada nije uspeo da savlada golmana domaćih, to je učinio samo minut kasnije. Tadić je na desnoj strani provukao loptu između dvojice protivničkih igrača, da bi potom desnom nogom u svom stilu pronašao Marokanca usamljenog na drugoj stativi.

Sa 2:0 su Kopljanici otišli na odmor, da bi u 58. minutu dobili jedanaesterac zbog igranja rukom Dirka Abelsa. To je, podrazumeva se, bila poslastica za Tadića, koji loptu šalje u jednu, a golmana u drugu stranu.

Dušan Tadić je već učestvovao u 8 golova svog tima u Erediviziji - 4 gola i 4 asistencije. Recimo, Herenven je na 5 mečeva postigao ukupno 6 golova!

Na krilima trećeg pogotka, samo par minuta kasnije Ajaks postiže i četvrti. Ponovo je u velikoj meri bio zaslužan Srbin i ponovo je asistirao Zijehu.Centaršut sa leve strane "pao" je pravo na volej Marokancu, koji postiže svoj drugi gol na meču.

Do kraja susreta Sparta je uspela samo da postigne počasni pogodak, preko Halila Dervišoglua, a Ajaks je upisao treću pobedu u četvrtom meču. Sada imaju 10 bodova od mogućih 12 i posle nepotpunog kola, barem na kratko su zaseli na vrh Eredivizije.

Tadić od početka sezone na svom kontu ima sedam golova i četiri asistencije u svim takmičenjima. Reklo bi se da je u idealnoj formi pred ključne mečeve Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Ovo šta Dušan Tadić radi u Ajaksu može se opisati samo jednom rečju - dominacija! Retko gde i retko kada viđena dominacija, ako izuzmemo dva najveća golgetera 21. veka - Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Ajaks i Dušan Tadić tako su legli jedan drugom da bismo morali da zađemo duboko, duboku u istoriju slavnog kluba kako bismo "izbunarili" nekog igrača sa boljim brojkama od srpskog reprezentativca. U prevodu, ukoliko bi u ovom ritmu rešetao još dve ili tri godine, Tadić bi se verovatno opasno približio čak i Marku van Bastenu po broju golova A kada na golove dodamo i asistencije, taj miks uspešnosti bio bi u rangu Johana Krojfa.

Današnja utakmica i pobeda protiv Sparte u Roterdamu (4:1) u potpunosti ostaje u drugom planu spram brojki koje nastavlja da niže Dušan Tadić. Onako iscrpljen od duela sa APOEL-om u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pod blagom ručnom, bio je precizan sa penala za sedmi uzastopni pogodak kod kuće u ovoj sezoni. U prevodu, Srbin je mrežu tresao na svakom meču od starta u Amsterdamu. I ako bismo računali samo Erediviziju ovo je sedma utakmica u nizu na kojoj Tadić pogađa. Serija je krenula krajem aprila, u prošloj sezoni. Od tada čak 10 ligaških pogodaka?! Tako nešto Ajaksu se nije dogodilo od Rafaela van der Varta i 2001. godine...

Više dileme nema - Duća je nastavio tamo gde je stao u maju. 

Roterdam je ovog popodneva video i dve magije Dušana Tadića u vidu asistencija. Prva je posebno bila lepa, posle solo akcije i sjajnih driblinga. Oba puta kao na tanci poslužen je bio Hakim Zijeh. 

Od početka sezone kreativni srpski as odigrao je osam utakmica za Ajaks, postigao sedam golova i podelio četiri asistencije. Kada govorimo o kompletnom učinku otkako je stigao među Kopljanike, zaključnom sa današnjim susretom - 65 mečeva, 45 golova, 28 asistencija.

Naklon velemajstoru! 

EREDIVIZIJA - 5. KOLO

Petak

Emen - Cvole 1:3 (1:3)
/Baker 6 - Jonsen 17, Bruns 27, Hasani 38/

Subota

Herenven - Fortuna Sitard 1:1 (1:1)
/Odgard 36 - Paslak 23/

Groningen - Herakles 1:2 (0:1)
/Varmerdam 47 - Vater 29, Cibora 62/

Den Hag - VVV 1:0 (1:0)
/Pinas 45/

Nedelja

Tvente - Utreht 3:1 (1:0)
/Kantalapiedra 22pen, 90+3pen, Vučkić 68 - Dalmo 59/

Sparta - Ajaks 1:4 (0.2)
/Dervišoglu 75 - Promes 25, Zijeh 31, 61, Tadić 58/ 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar