Новак: Нисам још 100 одсто, али нећу о рамену!

Новак Ђоковић ће у осмини финала у недељу на терен поновно у касниом вечерњем термину по локалном времену.

Тенис 01.09.2019 | 17:30
Новак: Нисам још 100 одсто, али нећу о рамену!
Као и против Кудле, тако је и његов меч са Станом Вавринком остављен за крај, као права посластица, а за Ђоковића је добро што ће тако имати више времена да одмори раме.

Срећом, оно му у мечу са Денисом Кудлом није правило проблеме, Новак каже да се осећао много боље него пре неколико дана против Аргентинца Хуана Игњасија Лондера.

"Да, ово што сам данас доживео на терену је охрабрујућа околност и добра вест јер ствари нису уопште изгледале добро пре два дана. Био сам на неким прегледима. Да не улазимо у детаље, да се то не би ширило даље. Знам да људи желе о томе да причају, али у турниру сам, не желим превише да откривам јер то ће онда утицати и на ривале и сваки наредни меч. Ствари после данашњег меча дефинитивно стоје боље него пре два дана. Да, треба да будем сто посто спреман, још нисам али изгледи су много бољи да тако буде за два дана. Да ли ћу тренирати или не, то ћу видети са тимом, али пре свега морам да видим како се осећам. Добра је одлука била што нисам у четвртак тренирао, захвалио бих се организаторима што су ме ставили да играм последњи меч дана, што ми је дало могућност да имам више времена да се опоравим“, рекао је Ђоковић српским новинарима у Њујорку.

Он и Вавринка су у последњих неколико година имали изузетно неизвесне и тешке мечеве. Очигледно је да у игри Швајцарца сада има нешто што му мање одговара него што је то био случај у њиховим претходним мечевима.

"Он је играч за велике мечеве, просто је рођен за то, има изузетно велику мотивацију кад игра против најбољих тенисера на свету и то извлачи оно најбоље из њега. На Гренд слемовима је одиграо изузетно квалитетно, освојио три године заредом по један Грен слем у ери нас тројице, што је изузетно велики успех. Имам много поштовања према њему, одувек смо се врло лепо слагали, доста тренирамо, тако да је врло добра енергија у нашем односу. Тренирали смо и овде, одиграли пар сетова пред турнир, знам шта ме очекује. Гледао сам га, мислим да доста тога зависи како ћу се ја осећати у смислу те повреде. Ако се ја добро осећам, ако сам фит, спреман, мислим да имам добре шансе, јер сам га побеђивао много више него што је он мене. Наравно, Гренд слем је нешто друго, овде сам изгубио од њега, имали смо један меч у пет сетова пре пар година. Судећи по свему томе што смо прошли на УС Опену и Гренд слемовима, вероватно се може очекивати један напет и квалитетан меч“, убеђен је светски тенисер број један.

Приметно је да су у мечу са Кудлом поједини елементи попут сервиса били бољи него у мечу са Лондером.

"То сам рекао и пре два дана. Поремећен ми је ритам доста дуплих грешака правим, можда сам на том другом сервису изгубио помало континуитет. Све ме је то пореметило, али добро, то је саставни део и нека последица овог што имам у рамену. Да кажем ипак да је први сервис био добар, улазио је, мада сам био у успонима и падовима у току меча. Посебно ми је драго што сам успевао и да пролазим кроз бекхенд. Наравно, код бекхенда ме још мало мучи у ритму, данас сам продужио загревање пред меч јер нисам тренирао. Желео сам да прођем кроз то, да пробам неке ствари, да покушам да меморишем оно што треба да урадим јер сам потпуно изгубио тај ритам“, искрен је Ђоковић.

Када су у питању овакви дуели, тактика је веома битна, питање је само колико Новак у оваквој позицији стиже да размишља о томе.

"Понекад су ове ствари и добродошле, колико год то сулудо звучало, јер ми тенисери с обзиром да смо сами волимо да пронађемо решење за све проблеме. Стално је то нека шаховска игра, тактичко надметање са противником, али понекад се превише размишља о томе, шта треба у овом, у оном ударцу. Просто када се тако нешто догоди, и имате неке отежавајуће теленсне околности, онда се усредсредите на вас, и потом неке ствари аутоматски иду. Добро сам се спремио за меч са Кудлом, играли смо пре месец дана, тако да нисам морао нешто посебно да читам његову игру. Чим сам мање размишљао и пролазио кроз лопту, онда је све технички и тактички боље изгледало“, задовољан је шампион УС Опена.

За разлику од Вимблдона, где се може рећи да је било сасвим добро што се тиче жреба, сада је далеко тежи пут за Новака ка завршници.

"Јесте, јако је тежак жреб, али то је све игра среће. Треба да се усредсредим на себе. Да је могао бити бољи жреб, могао је. На неким турнирима имао сам боље, негде теже. Сада следе тежи мечеви, то се на неки начин могло очекивати јер противници су све квалитетнији како улазимо у другу недељу. Вавринка, Медведев, ту је и Федерер, све су то изузетно квалитетни играчи који су у великој форми. То је Гренд слем, да би био најбољи, мораш да победиш најбоље“, закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар