Novak: Nisam još 100 odsto, ali neću o ramenu!

Novak Đoković će u osmini finala u nedelju na teren ponovno u kasniom večernjem terminu po lokalnom vremenu.

Tenis 01.09.2019 | 17:30
Novak: Nisam još 100 odsto, ali neću o ramenu!
Kao i protiv Kudle, tako je i njegov meč sa Stanom Vavrinkom ostavljen za kraj, kao prava poslastica, a za Đokovića je dobro što će tako imati više vremena da odmori rame.

Srećom, ono mu u meču sa Denisom Kudlom nije pravilo probleme, Novak kaže da se osećao mnogo bolje nego pre nekoliko dana protiv Argentinca Huana Ignjasija Londera.

"Da, ovo što sam danas doživeo na terenu je ohrabrujuća okolnost i dobra vest jer stvari nisu uopšte izgledale dobro pre dva dana. Bio sam na nekim pregledima. Da ne ulazimo u detalje, da se to ne bi širilo dalje. Znam da ljudi žele o tome da pričaju, ali u turniru sam, ne želim previše da otkrivam jer to će onda uticati i na rivale i svaki naredni meč. Stvari posle današnjeg meča definitivno stoje bolje nego pre dva dana. Da, treba da budem sto posto spreman, još nisam ali izgledi su mnogo bolji da tako bude za dva dana. Da li ću trenirati ili ne, to ću videti sa timom, ali pre svega moram da vidim kako se osećam. Dobra je odluka bila što nisam u četvrtak trenirao, zahvalio bih se organizatorima što su me stavili da igram poslednji meč dana, što mi je dalo mogućnost da imam više vremena da se oporavim“, rekao je Đoković srpskim novinarima u Njujorku.

On i Vavrinka su u poslednjih nekoliko godina imali izuzetno neizvesne i teške mečeve. Očigledno je da u igri Švajcarca sada ima nešto što mu manje odgovara nego što je to bio slučaj u njihovim prethodnim mečevima.

"On je igrač za velike mečeve, prosto je rođen za to, ima izuzetno veliku motivaciju kad igra protiv najboljih tenisera na svetu i to izvlači ono najbolje iz njega. Na Grend slemovima je odigrao izuzetno kvalitetno, osvojio tri godine zaredom po jedan Gren slem u eri nas trojice, što je izuzetno veliki uspeh. Imam mnogo poštovanja prema njemu, oduvek smo se vrlo lepo slagali, dosta treniramo, tako da je vrlo dobra energija u našem odnosu. Trenirali smo i ovde, odigrali par setova pred turnir, znam šta me očekuje. Gledao sam ga, mislim da dosta toga zavisi kako ću se ja osećati u smislu te povrede. Ako se ja dobro osećam, ako sam fit, spreman, mislim da imam dobre šanse, jer sam ga pobeđivao mnogo više nego što je on mene. Naravno, Grend slem je nešto drugo, ovde sam izgubio od njega, imali smo jedan meč u pet setova pre par godina. Sudeći po svemu tome što smo prošli na US Openu i Grend slemovima, verovatno se može očekivati jedan napet i kvalitetan meč“, ubeđen je svetski teniser broj jedan.

Primetno je da su u meču sa Kudlom pojedini elementi poput servisa bili bolji nego u meču sa Londerom.

"To sam rekao i pre dva dana. Poremećen mi je ritam dosta duplih grešaka pravim, možda sam na tom drugom servisu izgubio pomalo kontinuitet. Sve me je to poremetilo, ali dobro, to je sastavni deo i neka posledica ovog što imam u ramenu. Da kažem ipak da je prvi servis bio dobar, ulazio je, mada sam bio u usponima i padovima u toku meča. Posebno mi je drago što sam uspevao i da prolazim kroz bekhend. Naravno, kod bekhenda me još malo muči u ritmu, danas sam produžio zagrevanje pred meč jer nisam trenirao. Želeo sam da prođem kroz to, da probam neke stvari, da pokušam da memorišem ono što treba da uradim jer sam potpuno izgubio taj ritam“, iskren je Đoković.

Kada su u pitanju ovakvi dueli, taktika je veoma bitna, pitanje je samo koliko Novak u ovakvoj poziciji stiže da razmišlja o tome.

"Ponekad su ove stvari i dobrodošle, koliko god to suludo zvučalo, jer mi teniseri s obzirom da smo sami volimo da pronađemo rešenje za sve probleme. Stalno je to neka šahovska igra, taktičko nadmetanje sa protivnikom, ali ponekad se previše razmišlja o tome, šta treba u ovom, u onom udarcu. Prosto kada se tako nešto dogodi, i imate neke otežavajuće telensne okolnosti, onda se usredsredite na vas, i potom neke stvari automatski idu. Dobro sam se spremio za meč sa Kudlom, igrali smo pre mesec dana, tako da nisam morao nešto posebno da čitam njegovu igru. Čim sam manje razmišljao i prolazio kroz loptu, onda je sve tehnički i taktički bolje izgledalo“, zadovoljan je šampion US Opena.

Za razliku od Vimbldona, gde se može reći da je bilo sasvim dobro što se tiče žreba, sada je daleko teži put za Novaka ka završnici.

"Jeste, jako je težak žreb, ali to je sve igra sreće. Treba da se usredsredim na sebe. Da je mogao biti bolji žreb, mogao je. Na nekim turnirima imao sam bolje, negde teže. Sada slede teži mečevi, to se na neki način moglo očekivati jer protivnici su sve kvalitetniji kako ulazimo u drugu nedelju. Vavrinka, Medvedev, tu je i Federer, sve su to izuzetno kvalitetni igrači koji su u velikoj formi. To je Grend slem, da bi bio najbolji, moraš da pobediš najbolje“, zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar